Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Auta v nové bondovce Spectre: Záporák bude řídit Jaguara

Naše téma
Redakce | 10.02.2015
Jaguar C-X75 pro bondovku Spectre. | foto: Jaguar Land Rover
Praha - Autům ve filmech s Jamesem Bondem vždy patřila důležitá role. Jinak tomu nebude ani ve 24. bondovce s názvem Spectre. V ní se mimo jiných objeví tři zajímavé vozy automobilky Jaguar Land Rover.
Konkrétně divize Special Operations, která se specializuje na zakázkovou výrobu, dodá na natáčení vozy Jaguar C-X75, Range Rover SVR a Land Rover Defender Big Foot.

Zajímavé je, že Jaguar C-X75 není produkční auto, jde o koncept, který se poprvé ukázal v roce 2010 a tehdy zaujal zvláštním hybridním pohonným ústrojím s párem kompaktních plynových turbín. Výrobce pak naplánoval limitovanou výrobu několika vozů, byť s konvenčnějším pohonem, ale v prosinci 2012 svoje plány zrušil. Nadále však pracoval na prototypech.

Jaguar C-X75.



Teď si tedy budeme moci zajímavý supersport prohlédnout v novém filmu s Jamesem Bondem. Podle Jaguaru se představí v automobilové honičce v Římě. A protože jejím dalším účastníkem bude Aston Martin DB10, lze předpokládat, že "Jag" bude řídit padouch.

Jaguar C-X75.


To ostatně odpovídá současnému marketingovému obrazu Jaguaru, který se prezentuje sloganem "Je dobré být špatný" a v jedné reklamě se dokonce chlubí tím, že si největší filmoví záporáci vybírají právě jeho auta.

Agent 007 pak tradičně sedá za volant vozů značky Aston Martin. Nejnovější model DB10 (na fotografii níže) byl postaven speciálně pro novou bondovku Spectre.

Aston Martin DB10.


Kromě výše jmenované dvojice se ve snímku objeví také rychlý Range Rover Sport SVR a Land Rover Defender Big Foot. Ikonický offroad dostal 37palcové pneumatiky, aby zvládl i velmi extrémní terén. Vylepšeno bylo také odpružení a ochrana podvozku.

Auta pro bondovku Spectre.



Ve filmu Spectre James Bond obdrží záhadnou zprávu z minulosti, která ho přivede k odhalení zlověstné organizace. Postupně odhaluje rozsáhlý podvod a hroznou pravdu o tom, kdo ve skutečnosti stojí za projektem Spectre. V českých kinech by se novinka měla objevit v listopadu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů