Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi RS Q3 performance: Ostrý crossover dá stovku za 4,4 sekundy

Naše téma
Redakce | 04.02.2016
dalších 13 fotek
Audi RS Q3 performance. | foto: Audi
Audi představuje nejostřejší provedení svého nejmenšího crossoveru. Model RS Q3 performance pohání přeplňovaný pětiválec, jehož výkon dosahuje 367 koní (270 kW).
Malé SUV Q3 už ve sportovní verzi RS existuje, varianta s přídomkem performance ji však ještě převyšuje. Výkon 2,5litrového motoru byl totiž zvýšen o 27 koní (20 kW), točivý moment pak vrcholí hodnotou 465 Nm - jeho maximum je přitom k dispozici od 1625 do 5550 ot/min.

Audi RS Q3 performance zrychlí z klidu na stovku za 4,4 sekundy, nejvyšší rychlost je omezena na 270 km/h. Výrobce udává normovanou spotřebu v kombinovaném cyklu 8,6 l/100 km.

Audi RS Q3 performance.


Pětiválec je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou s možností řadit manuálně pádly na volantu. Ve sportovním jízdním režimu je každé řazení doprovázeno přidáváním meziplynu.

Nejostřejší verze malého SUV má pohon všech kol s hydraulicky ovládanou a elektronicky řízenou vícelamelovou mezinápravovou spojkou.

Samozřejmostí je tužší podvozek, ve srovnání se standardní Q3 snížený o 20 milimetrů, připlatit si ale můžete také za podvozek s adaptivními tlumiči.

Audi RS Q3 performance.



Auto stojí standardně na dvacetipalcových kolech ve specifickém RS designu s matnou povrchovou úpravou v odstínu titanu. Přední kotoučové brzdy mají průměr 365 milimetrů a vůz je sériově vybaven leskle červenými třmeny s osmi pístky a logem RS. Alternativně, bez příplatku, mohou být třmeny černé.

RS Q3 performance pochopitelně vypadá dravěji, všimnout si můžeme například nárazníků s velkými otvory pro přívod vzduchu, členitě tvarovaného difuzoru vzadu, širších blatníků či velké oválné koncovky výfuku.

Interiéru dominují sportovní sedadla, která jsou čalouněna kombinací černé alcantary a kůže.

Audi RS Q3 performance.



Přístroje mají šedé podklady, bílé stupnice a červené ručičky, hezkým prvkem pak je kontrastní prošívání na volantu, manžetě řadicí páky, středové loketní opěrce a podlahových rohožích. S modrou barvou pracuje i obložení, v němž jsou modrá vlákna vetkána do uhlíkového kompozitu.

Audi RS Q3 performance se představí na březnovém autosalonu v Ženevě, v dubnu by pak mohl být zahájen předprodej. Cena zatím nebyla stanovena.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů