Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi RS 7 Sportback dostalo nový pohled. Výkon 560 koní zůstal

Naše téma
Redakce | 04.06.2014
další 4 fotky
Audi RS 7 Sportback. | foto: Audi
Ingolstadt/Praha /FOTOGALERIE/ - Krátce po představení modernizovaného Audi A7 Sportback německá automobilka ukázala také omlazenou vrcholnou verzi s označením RS 7. Výkon zůstal stejný jako u předchůdce, změnily se vlastně jen detaily. 
Mezi nové stylistické prvky upravená patří maska chladiče s černou mřížkou, jejíž rohy jsou nyní ostřejší a výraznější. Drobných změn se dočkal také nárazník s výraznými otvory pro přívod vzduchu.

Světlomety, které jsou rovněž přizpůsobeny novým tvarům masky chladiče, jsou sériově vybaveny diodami LED. Audi nabízí pro přední světlomety na přání i technologii Matrix LED. Jinou grafiku dostaly také zadní "lampy". Novinkami v nabídce barev jsou metalické laky stříbrná Floret, bílá Glacier a černá Mythos, společně s perleťovým lakem modrá Sepang.

Audi RS 7 Sportback.



V černém interiéru, jemuž dominují sportovní sedadla RS, designéři decentně přepracovali panel sdružených přístrojů, ovládací prvky výdechů ventilační soustavy, pádla pro manuální řazení u volantu a emblém quattro na přístrojové desce. Sériově dodávaný navigační systém MMI Navigation plus používá nejnovější generaci modulární platformy pro informační a zábavní systémy a pomáhá mu grafický procesor známého výrobce Nvidia.

Stejný zůstal výkon osmiválcového motoru 4.0 TFSI se dvěma turbodmychadly. Poskytuje 560 koní a točivý moment až 700 N.m. Tato jednotka katapultuje "pětidveřové kupé" z klidu na stovku za 3,9 sekundy. Na přání dodávané pakety pak umožňují zvýšení nejvyšší rychlosti na 280 km/h, respektive 305 km/h.

Audi RS 7 Sportback.



Na všechna kola posílá točivý moment osmistupňová převodovka tiptronic. Pohon 4x4 quattro může být na přání doplněn diferenciálem zadní nápravy.

Audi se kromě výkonu chlubí také úsporným chodem. V kombinovaném režimu má mít vůz "papírovou" spotřebu jen 9,5 l/100 km. Je to i díky systému COD (cylinder on demand), který vypíná při částečném zatížení čtyři válce.

Adaptivní vzduchové odpružení RS snižuje karoserii o 20 milimetrů a patří k sériové výbavě. Pod kontrolou ho má systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select. Jako alternativa je k dispozici ještě tužší podvozek RS plus se systémem DRC (Dynamic Ride Control), dalším prvkem výbavy na přání je dynamické řízení s plynule měnitelným převodem.

Audi RS 7 Sportback.



Omlazené Audi RS 7 Sportback jezdí na dvacetipalcových kovaných kolech z lehké slitiny, za příplatek jsou k dispozici i 21" kola z lehké slitiny ve třech barevných variantách. Brzdové kotouče využívají vnitřní chlazení a mají zvlněný okraj. Jejich místo mohou na přání zaujmout kotouče z keramického materiálu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Elektronicky řízený stabilizační systém ESC pak disponuje sportovním režimem a řidič jej může v případě potřeby zcela deaktivovat.

Němečtí i čeští zákazníci mohou Audi RS 7 Sportback objednávat od třetího čtvrtletí 2014. Základní cena v Německu činí 113 300 eur (3,1 milionu Kč), cena pro český trh zatím nebyla stanovena.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů