Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi Q3 se odhalí ve středu. Jedna novinka Audi teď střídá druhou

Naše téma
Radek Pecák | 23.07.2018
Světlo Audi Q3 2018 | foto: Audi
Skutečně v rychlém sledu po sobě následují nové nebo modernizované modely automobily z Ingolstadtu.
Již ve středu Audi odhalí novou generaci menšího SUV Q3. Už nebude tím nejmenším v nabídce, protože v mezidobí se na trh dostal model Q2. Zajímavé je, že značka, jejíž dlouholetý šéf momentálně dlí za mřížemi, v současnosti chrlí novinky každých několik týdnů.

Nové Audi Q3 bude postaveno na modulární platformě MQB, což umožní využití větší míry elektroniky, a také odlehčení v porovnání s dosluhujícím modelem. Pod kapotu bude Audi montovat převážně benzinový čtyřválec 1,5 a turbodiesel 2,0. Audi počítá také s nasazením plug-in hybridního pohonu, který by měl umožnit dojezd čistě na elektřinu přibližně 50 kilometrů.

Již pro rok 2019 se chystá ostřejší vezre S Q3 a v roce 2020 pak Audi RS Q3. Design modelu by neměl být velkým překvapením. Na rozdíl od poněkud usedlého předchůce se však dají očekávat přece jen odvážnější tvary. Určitý náznak přináší i video automobilky, kterým poutá právě na přímý přenos ze středečního odhalení.

Podívat se na něj můžete zde:

Kompaktní SUV Audi Q3 mělo premiéru v dubnu roku 2011. Tento vůz, který na délku měří 439 centimetrů a navýšku 159, prodělal facelift už v rroce 2014.  Vrcholné provedení RS Q3 poháněl pětiválec  2,5 TFSI, který byl naladěn na výkon 340 koní.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů