Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi Prologue: Studie luxusního kupé naznačuje budoucnost značky

Naše téma
Redakce | 19.11.2014
Studie Audi prologue. | foto: Audi
Los Angeles /FOTOGALERIE/ - Audi na autosalonu v Los Angeles představuje studii pojmenovanou jednoduše "Prologue". Koncept přes pět metrů dlouhého kupé má naznačit, jak bude vypadat design budoucích modelů této německé značky.
Prologue je opravdu kus auta. Na délku bychom naměřili 5,1 metru, šířka je 1,95 metru a výška pouze 1,39 metru. Studie je tedy jen o kousek kratší než současná vlajková loď Audi A8. Rozvor náprav činí 2,94 metru.

Vzhledu dominuje robustní maska chladiče ve tvaru šestiúhelníku, dravě vypadají úzké světlomety - vpředu i vzadu. Ty zadní jsou navíc zajímavě propojeny. Netradičně řešené je zadní okno s negativním vykrojením. Je tedy zakřivené směrem "dovnitř".

Studie Audi prologue.



Pod dlouhou kapotou se ukrývá dvakrát přeplňovaný osmiválec 4.0 TFSI, který produkuje výkon 605 koní a točivý moment až 750 N.m. Samozřejmostí je pohon všech kol quattro, převodovka je automatická a má osm rychlostních stupňů.

Podle Audi dokáže skoro dvě tuny vážící kupé akcelerovat z klidu na stovku za 3,7 sekundy. Průměrná kombinovaná spotřeba se má vyjít do 8,6 l/100 km.

Studie Audi prologue.



Podvozek je vybaven novým pětiprvkovým zavěšením na přední i zadní nápravě, vzduchovým pérováním a aktivním řízením zadních kol. Přední brzdy využívají 20palcové karbonokeramické brzdové kotouče s šestipístkovými třmeny.

Interiér sází na jednoduché linie, luxusní materiály a moderní technologie.

Studie Audi prologue.


Na palubní desce našlo místo hned několik displejů - jeden je dokonce určen i pro spolujezdce. Zajímavou novinkou je systém, který rozpozná mobilní telefon a jeho majitele a podle toho nastaví polohu sedačky, zrcátek či teploty klimatizace.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů