Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi představilo novou A5 Sportback. Bude mít i verzi jezdící na zemní plyn

Naše téma
Redakce | 07.09.2016
dalších 23 fotek
Audi S5 Sportback. | foto: Audi
Po klasickém kupé Audi představuje také pětidveřové provedení nové generace modelu A5. To opět nese označení Sportback a k dispozici bude i ve sportovně laděné verzi S5 a úsporné variantě g-tron, která jezdí na zemní plyn.
Liftback přitom (podobně jako kupé a vlastně často i další modely Audi) v nové generaci nepříjíždí s výraznou revolucí vzhledu. Změny jsou přesto docela patrné a samozřejmě odpovídají aktuálnímu designovému směru značky. 

V interiéru podle výrobce máme očekávat více prostoru, kvalitní materiály a prvotřídní zpracování. Není překvapením, že se tu objevuje nová palubní deska s horizontálním uspořádáním a pruhem výdechů ventilační soustavy - stejná je i v A5 Coupé a řadě A4.

Za příplatek výrobce dodá například digitální přístrojový štít s 12,3palcovým displejem, připojení k internetu (včetně možnosti vytvořit z vozu hotspot), bezdrátové dobíjení telefonu ve středové loketní opěrce, prémiový audiosystém Bang & Olufsen, adaptivní tempomat s asistentem pro jízdu v koloně, parkovací asistent či systém pro rozpoznávání dopravních značek.

Audi A5 Sportback.



Zavazadlový prostor má objem 480 litrů, tedy stejně jako u předchůdce.

Audi A5 Sportback by ve srovnání s minulou generací mělo být lehčí, údajně až o 85 kilogramů. K dispozici budou dvě čtyřválcové přeplňované zážehové jednotky a tři turbodiesely, přičemž agregáty pokrývají rozsah od 190 koní (140 kW) do 286 koňských sil (210 kW).

Benzinové motory půjde kombinovat s šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou, stejně tomu bude i v případě dvoulitrového TDI a slabší verze třílitrového naftového šestiválce (160 kW/218 k). Vrcholný turbodiesel (210 kW/286 k) lze pořídit výhradně s osmistupňovou samočinnou převodovkou. A také jen s pohonem všech kol.

U slabších motorizací je standardem pohon předních kol, zájemci ale mohou sáhnout za příplatek i po čtyřkolce. Za příplatek Audi nabídne také adaptivní tlumiče nebo řízení s variabilním převodem v závislosti na rychlosti jízdy a úhlu natočení volantu.

Audi S5 Sportback.


Audi kromě klasické A5 Sportback ale ukázalo také verzi g-tron, která umí jezdit kromě benzinu také na zemní plyn (CNG). Pod kapotou ukrývá přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 170 koní (125 kW) a její největší předností samozřejmě mají být nízké náklady na provoz.

Ty naopak tolik nebude řešit zájemce o sportovně laděnou S5 Sportback s přeplňovaným třílitrovým šestiválcem o výkonu 354 koní (260 kW) a točivém momentu až 500 Nm. Vůz akceleruje z klidu na stovku za 4,7 sekundy a jede nejvyšší rychlostí 250 km/h. Motor je spojen s osmistupňovým automatem a pohonem všech kol.

Druhá generace Audi A5 Sportback se ukáže na říjnovém autosalonu v Paříži. V Evropě se začne prodávat na začátku příštího roku, základní cena by se měla pohybovat okolo milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů