Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi představilo novou A4 Allroad. "Terénní" kombík se začne prodávat v létě

Naše téma
Redakce | 12.01.2016
dalších 14 fotek
Audi A4 Allroad. | foto: Audi
Německá automobilka Audi na autosalonu v Detroitu představila novou A4 v provedení Allroad. To sází na klasický postup: kombík dostal větší světlou výšku, dodatečné oplastování a pohon všech kol.
Proti běžnému kombi se Allroad liší několika zvláštními designovými prvky. Zaujmou například rozšířené podběhy kol či výrazný zadní nárazník. Tyto díly mohou být vyvedeny v matně šedé nebo v barvě karoserie. Ochranný panel spodní části vozu, navazující na přední nárazník, a zadní difuzor jsou ve stříbrném odstínu. Maska chladiče pak má na rozdíl od běžné verze lamely orientované vertikálně.

Kombinací o 23 milimetrů zvýšeného podvozku a kol s větším průměrem bylo dosaženo celkového zvýšení světlé výšky o 34 milimetrů v porovnání se standardním modelem A4 Avant.

Audi A4 Allroad.


A4 Allroad v základu jezdí na 17palcových kolech, vůz však lze vybavit koly s průměrem ráfku až 19 palců. Podvozek využívá pětiprvkovou nápravu vpředu, vzadu byla náprava s lichoběžníkovými rameny předchozího modelu nahrazena také pětiprvkovou konstrukcí.

Jako alternativu k základnímu sériovému podvozku nabízí Audi podvozek s adaptivními tlumiči, jehož nastavení může řidič měnit prostřednictvím systému Audi drive select.

Tento systém byl navíc v A4 Allroad rozšířen, nově nabídne režim offroad pro jízdu mimo zpevněné cesty.

Audi A4 Allroad.



K dispozici je šest motorů, z nichž pět spaluje naftu. Dvoulitrový turbodiesel má tři verze (110 kW/150 koní, 120 kW/163 k, 140 kW/190 k), které doplňují dvě varianty třílitrového šestiválce (160 kW/218 k), 200 kW/272 k). Benzín polyká jen přeplňovaný dvoulitr s výkonem 252 koní (185 kW).

Přenos hnací síly zajišťuje v závislosti na zvoleném motoru buď šestistupňová manuální převodovka, nová sedmistupňová dvouspojková převodovka S tronic nebo zdokonalená osmistupňová samočinná převodovka tiptronic. Pohon všech kol quattro je součástí sériové výbavy.

Zavazadlový prostor nabízí objem až 505 litrů, při sklopených opěradlech zadních sedadel a využití celé výšky interiéru je k dispozici objem 1510 litrů. Elektricky ovládaný kryt zavazadlového prostoru a elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru patří k sériové výbavě, zadní víko může být za příplatek ovládáno senzorem pohybu. Zákazníci si mohou objednat sklopné tažné zařízení, které se vysouvá elektricky na povel tlačítka.

Audi A4 Allroad.


Nové Audi A4 Allroad se začne prodávat v létě. Česká cena zatím nebyla oznámena, v Německu vůz bude stát nejméně 44 750 eur, tedy asi 1,2 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů