Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi představilo limuzínu S8 plus. Kromě luxusu nabízí osmiválec a 605 koní

Naše téma
Redakce | 06.08.2015
dalších 16 fotek
Audi S8 plus. | foto: Audi
Pokud vám z nějakého důvodu přijde 520 koní ve sportovní verzi luxusní limuzíny Audi S8 málo, máte štěstí. Německá automobilka totiž představila ještě rychlejší provedení S8 plus s výkonem přes 600 koňských sil.
Audi S8 plus pohání stejný dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec, ale inženýři z něj dokázali vydolovat výkon 605 koní (445 kW) a maximální točivý moment 700 Nm, který může být v režimu overboost (krátkodobé zvýšení plnicího tlaku) zvýšen dokonce až na 750 Nm.

Velký sedan díky tomu zrychlí z klidu na 100 km/h za 3,8 sekundy a jeho elektronicky omezenou nejvyšší rychlost 250 km/h lze na přání zvýšit na 305 km/h.

Audi S8 plus.



Úpravy motoru 4.0 TFSI sahají od speciální řídicí jednotky motoru, přes zvýšení otáček a plnicího tlaku až po upravené výfukové ventily a vnitřní geometrii turbodmychadla, která byla optimalizována pro ještě vyšší účinnost.

Osmiválec spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou, samozřejmostí je pohon všech kol quattro - v tomto případě se sportovním diferenciálem.

Podvozek pak dostal adaptivní vzduchové odpružení a prý byl nastaven specificky pro S8 plus. Vůz je vybaven jedenadvacetipalcovými koly, pneumatiky mají rozměr 275/35.

Audi S8 plus.



Zvýšení nejvyšší rychlosti na 305 km/h je součástí dynamického paketu, který zahrnuje kromě keramických brzdových kotoučů vyztužených uhlíkovými vlákny také údajně zvukově výraznější výfukovou soustavu.

Vzhled ozvláštňuje sériově dodávaný decentní spoiler na víku zavazadlového prostoru, který je lakován v barvě karoserie, ale na přání může být vyroben z karbonu. Z uhlíkových vláken jsou také klapky v bočních otvorech pro přívod vzduchu a lišta na předním nárazníku.

Mezi specifické stylistické prvky modelu S8 plus patří dále tmavě tónované zadní světlomety a leskle černý difuzor, který je doplněn rámečkem z karbonu. 

Audi S8 plus.



Součástí výbavy jsou světlomety Matrix LED, v černém interiéru čalouněném kompletně kůží se uplatnila sportovnější sedadla, spodní ozdobné obložení je z kartáčovaného hliníku, zatímco černý klavírní lak zdobí páku voliče převodovky tiptronic a středovou konzolu.

Pro interiér modelu S jsou charakteristické kruhové přístroje s šedými stupnicemi, bílými ručičkami, dynamickou animací při spuštění a logem S8 na otáčkoměru. Pedály a opěrka nohy jsou vyrobeny z leštěné ušlechtilé oceli a emblém S8 zdobí tříramenný sportovní volant obšitý kůží.

Audi S8 plus.



Audi dodává limuzínu S8 plus pouze s normálním rozvorem. K dispozici bude od konce listopadu za základní cenu 145 200 eur, tedy v přepočtu za zhruba 3,92 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů