Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi chystá malé auto do města. Má jít o nejlevnější model v nabídce

Naše téma
Redakce | 09.01.2016
Koncept Audi A2 z roku 2011. | foto: Audi
Audi pracuje na novém městském autě. Dorazit by mělo v roce 2019 jako nejdostupnější model se čtyřmi kruhy na kapotě. K dispozici bude s benzínovým motorem a jako elektromobil.
Podle britského magazínu Autocar novinka bude na délku měřit méně než 3,6 metru, přesto nabídne čtyřmístný interiér.

V nabídce se zařadí dokonce i pod malý model A1, konkurovat tak bude vozítkům typu Fiat 500 či Opel Adam, v případě elektrické verze pak například BMW i3 nebo Renaultu Zoe.

Jako základ poslouží upravená platforma NSF (New Small Family) koncernu Volkswagen, kterou už používají Volkswagen up!, Škoda Citigo a Seat Mii. Tato architektura přitom byla od začátku konstruována tak, aby umožnila vznik čistě elektrické varianty. VW ostatně už poměrně dlouho prodává elektrický e-Up!.

Karosářské verze budou dvě: třídveřový a pětidveřový hatchback. Vyloučeno pak není ani provedení se zvýšeným podvozkem a dodatečným "oplastováním". Platforma NSF však nedovolí pohon všech kol.

Vůz se zážehovým motorem, zřejmě přeplňovaným litrovým tříválcem, by měl stát asi 400 tisíc korun, elektromobil bude zhruba dvakrát dražší.

Vzhled zatím pochopitelně zůstává tajemstvím, jistým drobným vodítkem by mohla být snad jen studie Audi A2 z roku 2011. Novinka se zřejmě poprvé ukáže v podobě konceptu až příští rok.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů