Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin to myslí s elektřinou vážně. Láká na super SUV do zásuvky

Naše téma
Jan Markovič | 07.02.2019
Koncept Aston Martin Lagonda | foto: Aston Martin
Auto se začne prodávat v roce 2021 pod značkou Lagonda, která bude plně elektrifikovaná.
Britský výrobce sportovních aut Aston Martin má už v plánu poslat na silnice své první SUV jménem DBX. Právě probíhá poslední testování, auto by se mělo představit ještě letos. V plánu je ale také oživení značky Lagonda, pod kterou bude firma prodávat elektromobily. První z nich by mělo být další SUV.

Koncept vozu do zásuvky představí Aston Martin už za měsíc na autosalonu v Ženevě. Aktuálně odhalil jeden snímek, který má lákat novináře a fanoušky značky ke spekulacím a představám. Jde o klasický postup. Obrázek odhaluje jen nápadné tvary spodní části přídě.

Elektrické SUV, jehož parametry zatím nejsou známé, by mělo značku Lagonda v roce 2021 odstartovat. V plánu jsou ale i další modely. Aston Martin by chtěl totiž v budoucnu vyrábět i velkou luxusní limuzínu, která se stane konkurentem Rolls-Royce Phantom a později také elektrické kupé.

„Abychom předešli jakýmkoliv spekulacím. Pokud je to Aston, pak to má silný benzinový motor. Pokud je to Lagonda, tak je to stoprocentně elektrické auto,“ řekl v rozhovoru pro britský magazín Auto Express šéf značky Andy Palmer. Ten se netají svým obdivem k americké Tesle, kterou považuje za hybatele elektromobility.

Elektrické vozy Lagonda by měly být pro Teslu významnými konkurenty. Sází ale i na příchod nové bateriové technologie, která by měla prodloužit dojezd vozů do zásuvky a zkrátit dobu nutnou k jejich nabíjení. To je zároveň slabinou značky, protože by její spuštění mohla zdržet.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů