Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin míří do nebes

Naše téma
Jiří Švamberk | 16.07.2018
Koncept se s největší pravděpodobností do výroby v dohledné době nedostane. Jestli někdy... | foto: Aston Martin
Aston Martin rozhodně nelení. Kromě bydlení a ponorek se zaměřil také na letectví. Koncept Volante Vision Concept s největší pravděpodobností nevznikne, ale opět demonstruje, že Aston Martin není zančkou zaměřenou pouze na automoibly.
Aston Martina na tomto „letadle“ pracoval společně s Cranfield University, Cranfield Aerospace Solutions a leteckou divizí Rolls-Royce, která s automobily téhož jmena nemá nic společného. Společný koncept Volante Vision Concept je pohledem na možnou budoucí mobilitu.

V minulosti už jsme viděli několik podobných kreací, ovšem tento je jiný. Při jeho konstrukci byly použity nejnovější poznatky z aeronautiky, elektrifikace a autonomního řízení. To zanmená, že by šlo o akumulátorem poháněný stroj s autopilotem.

Hlavní postava automobilky Aston Martin, Dr. Andy Palmer, o tomto konceptu uvedl, že jde o řešení stále se zvětšujících dopravních komplikací ve velkých městech a zároveň jde o odpověď na zpřísňující se emisní normy. Majitelé tak budu moci bydlet dál od místa, kde jsou zaměstnáni, protože tímto způsobem se do práce dostanou velmi rychle. A bezemisně.

Dr. Andy Palmer v tomto druhu přepravy vidí budoucnost a vzhledem k renomé značky Aston Martin považuje za nutné, aby stála včele vývoje takovýchto strojů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů