Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Apple prý jedná o koupi britského McLarenu. Možná kvůli vývoji vlastního auta

Naše téma
Redakce / ČTK | 21.09.2016
McLaren 675LT Spider. | foto: McLaren
Americká technologická společnost Apple prý jedná o koupi britské automobilky McLaren, která se soustředí na výrobu exkluzivních sportovních aut. A také vlastní tým Formule 1.
Hodnota ztrátové automobilové skupiny by se mohla pohybovat v rozmezí od jedné miliardy do 1,5 miliardy liber (31,4 miliardy až 47,2 miliardy Kč). Píše o tom na svých internetových stránkách list Financial Times s odvoláním na informované zdroje.

Podle tří zdrojů jednání začala už před několika měsíci a Apple kromě plného převzetí McLarenu zvažuje i strategickou investici. Apple i McLaren zprávu odmítly komentovat.

Podle Financial Times si Apple, který má k dispozici hotovost v neuvěřitelné výši 200 miliard dolarů, od akvizice slibuje především posílení zkušeností a pomoc při vývoji vlastního autonomního elektromobilu.

Přestože práce na něm nikdy nebyly firmou oficálně potvrzen, hovoří se o něm už několik let jako o projektu Titan. Podle Wall Street Journal dokonce pro tento projekt Apple založil tajné vývojové centrum, které údajně zaměstnává několik stovek lidí.

Někteří z nich přitom přišli z automobilky Tesla, jiní mají zkušenosti například z Fordu či Mercedesu. Apple najal zejména specialisty na mechaniku, výrobu a robotiku.

Podle některých zdrojů by prvním vozem s nakousnutým jablkem na kapotě měl být velkoprostorový rodinný automobil.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů