Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alpine láká na svůj první moderní sporťák. Ukazuje jeho hliníkový základ

Naše téma
Dominik Valášek | 19.01.2017
dalších 12 fotek
Upoutávka na Alpine A120. | foto: Alpine
Znovuzrozená francouzská značka Alpine už nás dlouho napíná se svým novým sportovním modelem A120. Duchovní pokračovatel legendární A110 má přijít na trh ještě letos, ačkoliv finální podoba a specifikace zatím zůstávají tajemstvím.
Na velkolepý příchod nového sporťáku nás tedy Alpine láká zatím alespoň teaserem, který odhaluje dvě části ladné hliníkové karoserie. Drobnou zajímavostí je, že Alpine nebude sdílet svou platformu s žádným jiným autem, jak bývá v dnešní době zvykem. Celý vůz je tedy vyvinut od píky.

Jak již bylo řečeno, definitivní vzhled produkční verze zatím neznáme, ale většinu lze odtušit ze staršího konceptu Alpine Vision, který bude se sériovým autem prý na 80 % totožný. Jeho fotografie naleznete v galerii.

Čtěte také: Klasická Alfa. Doplnit kapalinu do ostřikovačů ve sporťáku 4C není jen tak

Ve výsledku největší záhadou tedy zůstává pohonné ústrojí, ačkoliv i zde se rýsují poměrně jistě vypadající informace. Alpine A120 by měla do své zadní části obdržet přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,8 litru vyvinutý divizí Renault Sport mateřského Renaultu.

Motor by měl podle všeho roztáčet zadní kola silou 250 koní, což je na auto vážící okolo jedné tuny naprosto dostačující výkon. Později ale dorazí e i silnější verze s výkonem kolem 300 koní.

Alpine už v tuto chvíli přijímá závazné předobjednávky na zaváděcí edici Premiere Edition, která vyjede v počtu 1955 kusů. Cena je nastavena na 55 000 euro (1,5 milionu korun), což není úplně málo. Panují drobné obavy, že právě vysoká cena nedopřeje A120 kýžený úspěch.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů