Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo ukázala svoje první SUV. Rovnou v 510koňové verzi

Naše téma
Redakce | 18.11.2016
dalších 5 fotek
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. | foto: Alfa Romeo
Italská automobilka Alfa Romeo konečně představila očekávaný model Stelvio. Svoje první SUV přitom ukázala rovnou ve vrcholné verzi Quadrifoglio, která nabídne dvakrát přeplňovaný šestiválec o výkonu 510 koní.
Vzhled novinky není příliš překvapující, design totiž zřetelně navazuje na sedan Giulia. SUV tak zaujme například výraznou přídí s charakteristickou maskou chladiče či velkými a úzkými světlomety.

Na délku Stelvio měří 4680 milimetrů, vysoké je 1650 mm a široké 2160 mm, rozměry tedy zapadá do skupiny prémiových SUV jako například Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLC nebo třeba Porsche Macan a Jaguar F-Pace.

Technicky je vůz spřízněn se zmíněným sedanem Giulia, s nímž sdílí stejnou platformu a zřejmě bude mít i stejné motory. Na úplnou nabídku motorizací si ale ještě budeme muset počkat, Alfa Romeo totiž Stelvio zatím ukázala jen v ostrém provedení Quadrifoglio.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.


To pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný šestiválec o objemu 2,9 litru, který dává výkon 510 koní (375 kW) a točivý moment 600 Nm. Standardem je pohon všech kol preferující zadní nápravu a osmistupňová automatická převodovka.

Zrychlení z klidu na stovku zabere jen 3,9 sekundy, maximální rychlost by mohla přesáhnout 280 km/h. Vzhled oživují sportovní doplňky, obzvlášť nápadný je zadní difuzor a čtyři koncovky výfuku.

Další varianty, včetně dieselových, budou představeny později. Do prodeje by Stelvio mělo zamířit někdy v průběhu příštího roku.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.


Stelvio však nebude jediným SUV s logem Alfy Romeo. V roce 2018 by měl dorazit větší model, zřejmě technicky spřízněný s Maserati Levante, který má oslovit zájemce o Audi Q7, BMW X5 nebo Mercedes-Benz GLE.

A mluví se také o třetím do party - podle britského magazínu Autocar jsou ve hře dvě varianty: první je kupé-SUV odvozené od modelu Stelvio, druhou pak malý crossover odvozený od příští generace hatchbacku Giulietta.

ČTĚTE TAKÉ: Alfa Romeo se chystá na premiéru svého první SUV. Co dalšího plánuje?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů