Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo prý chystá kupé 6C. Novinka chce ukrást zákazníky Jaguaru a Porsche

Naše téma
Daniel Fuglevič | 24.01.2018
další 4 fotky
Neoficiální ilustrace Alfy Romeo 6C. | foto: Masera/facebook.com
Italská Alfa Romeo podle všeho plánuje ještě větší rozšíření současné modelové řady, než jsme čekali. Zanedlouho bychom totiž mohli přivítat i zbrusu nové sportovní kupé, které by chtělo převzít zákazníky Jaguaru či Porsche.
 6CZprávy o vývoji nového kupé 6C přitom sahají až do roku 2014, kdy se o plánované novince poprvé objevily kusé informace. Jak ale víme, Alfa Romeo pracuje hlavně na novém větším SUV, modernizaci či nástupci lehkého sporťáku 4C a také na nové generaci hatchbacku Giulietta.

V rámci této obměny a doplnění modelové řady by se tedy podle „absolutně důvěryhodného a legitimního zdroje“ z koncernu Fiat Chrysler (vlastník Alfy Romeo) nyní automobilce skvěle hodilo uvést i zbrusu nový sporťák 6C. Ten by specifikací konkuroval například Jaguaru F-Type nebo Porsche 911. O novince informoval magazín Carbuzz.

Premiéra kupé 6C má podle všeho připadnout na období možná už letošního, nebo až příštího roku. Spuštění produkce prý začne v roce 2020. Tyto informace však musíme brát s určitým nadhledem, jelikož nic podobného zatím samotná automobilka nepotvrdila.

Každopádně by ale takový model zapadl do hierarchie značky nad menší 4C, nabídl větší rozměry a určitě také hmotnost, komfortnější výbavu a pochopitelně vyšší výkon.

O pohonné jednotce samozřejmě zatím nic nevíme, ale využití přeplňovaného 2,9litrového šestiválce, který v současnosti používá Giulia Quadrifoglio, se samozřejmě přímo nabízí. V ostrém sedanu motor produkuje 510 koní (375 kW).

Označení 6C by pak Alfa Romeo vytáhla z minulosti, neboť takto mezi léty 1927 a 1954 již označovala své sportovní a závodní modely právě s šestiválci pod kapotou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů