Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo Giulietta má po faceliftu. Dostala nový turbodiesel

Naše téma
Redakce | 28.02.2016
dalších 15 fotek
Alfa Romeo Giulietta. | foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo na ženevský autosalon přiveze omlazený hatchback Giulietta. Vůz, který se v současné generaci vyrábí od roku 2010, se dočkal především kosmetických úprav.
Lehce se proměnila příď, jež dostala novou masku chladiče (zmizelo žebrování) a přepracovaný nárazník. Přesunulo se také jméno modelu na dveřích zavazadelníku a auto už se chlubí i modernizovaným logem výrobce.

Výrobce také samozřejmě rozšířil nabídku kol a laků karoserie.

Alfa Romeo Giulietta.



Změny spíše menšího rozsahu najdeme rovněž v interiéru. Novinky zahrnují nové čalounění, nové dekory palubní desky a použití multimediálního systému Uconnect s pětipalcovou, případně za příplatek i šestipalcovou, dotykovou obrazovkou.

Systém zvládá například propojení s chytrým telefonem, příjímá digitální rádio a umí streamovat hudbu. 

V oblasti techniky je nejzásadnější novinkou turbodiesel o objemu 1,6 litru, který poskytuje výkon 120 koní (88 kW) a 320 Nm točivého momentu. Výrobce udává kombinovanou spotřebu 3,8 l/100 km. 

Alfa Romeo Giulietta.



Kromě šestnáctistovky v nabídce zůstane i vznětový dvoulitr ve verzích s výkony 150 (110 kW) a 175 koní (125 kW).

Benzin pak spalují tři varianty přeplňované čtrnáctistovky: nejslabší má 120 koní (88 kW), prostřední 150 k (110 kW) a nejsilnější - výhradně ve spojení s dvouspojkovou automatickou převodovkou - 170 koní (125 kW). Nejméně výkonná jedna-čtyřka je k dispozici i v provedení na LPG.

To ale není všechno. Alfa Romeo i nadále bude prodávat sportovní verzi s přeplňovaným čtyřválcem o objemu 1,75 litru, který dává 240 koní (176 kW). Spolupracuje s dvouspojkovým automatem a hatchback díky němu na stovku zrychlí za šest sekund. A dokáže jet až 243 km/h.

Alfa Romeo Giulietta.



Ostré provedení ale změnilo jméno, nově si neříká Quadrifoglio Verde (QV), nýbrž Veloce. Od běžné Giulietty se liší také většími koncovkami výfuku, jinými nárazníky, sportovními sedadly či větším difuzorem.

Samozřejmostí je sportovní podvozek, který doplňují brzdy Brembo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů