Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

AAA Auto zvýšila v pololetí prodej o šest procent na 28 tisíc aut

Naše téma
ČTK | 09.07.2013
Ilustrační foto. | foto: ČTK
Praha - Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila v prvním pololetí podle předběžných výsledků prodej o šest procent na 28 000 vozů. Průměrná prodejní cena se zvýšila o 5 tisíc na 170 000 korun.
V České republice, která je pro skupinu hlavním trhem, vzrostl prodej o tři procenta na 19 000 aut. "Nejsilnějším měsícem byl v České republice červen, ve kterém jsme navzdory povodním prodali o šest procent vozů meziročně více, což předčilo naše očekávání. Tento prodejní úspěch připisujeme našemu zaměření na novější či zánovní vozy prodávané pod značkou Mototechna," řekla ČTK generální ředitelka Karolína Topolová.

Naopak nejlevnější vozy firma podle Topolové vykupuje pouze na protiúčet a jinak nechává obchod s nimi konkurenci. Staré vozy jsou totiž nejčastějším zdrojem reklamací.

Nejoblíbenějším ojetým autem je stále stříbrné dieselové kombi, zpravidla Škoda Octavia nebo Fabia. Do první pětky patří ještě vozy Opel, Peugeot, Renault a Ford. V poslední době posilují také korejské vozy Kia nebo Hyundai.

AAA Auto provozuje přes 30 autobazarů v ČR, na Slovensku a v Rusku. Minulý týden firma ukončila obchodování se svými akciemi na burzách v Praze a Budapešti. V rámci zpětného odkupu společnost odkoupila 3,01 milionu svých akcií, což je 4,5 procenta jejich celkového počtu. Majoritu drží zakladatel Anthony Denny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů