Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Žaluzie, kůže, medvídci....10 nejvíce ohyzdných kol na světě

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.10.2018
foto: archiv
Upozornění! Slabším automobilovým povahám se může zatočit hlava, případně udělat špatně od žaludku.
 

Jestliže šaty dělají člověka, pak kola dělají auto. A stejně jako u oděvů, také v případě kol existují výjimky potvrzující pravidlo. Někdy se to prostě nepovede, ať vymýšlíte, co vymýšlíte. Vybrali jsme pro vás desítku kol z lehké slitiny, které nejsou ošklivé, jsou totiž přímo ohyzdné. Ovšem stále ctíme pravidlo, že proti gustu žádný dišputát…

10. Envy Wheels Monolyth

Tato leštěná kola vypadají solidně do doby, než je nasadíte na auto. Kola s minimem paprsků nikdy nebyla výhrou, obzvláště tato ne. Kdyby vás i přesto zajímala, pak vězte, že za jedno takové zaplatíte cca 6000 Kč. Svatá prostoto…



 

9. Enkei Spider

Enkei je velmi renomovaná firma, která však také umí občas šlápnout vedle. Důkazem jsou kola Spider v tvaru pavouka. Že to Enkei myslí smrtelně vážně dokazuje fakt, že tato kola jsou dokonce limitovanou edici. Možná proto, že výrobce tak nějak od počátku věděl, za takovou hrůzu si kupí jen málokterý z řidičů.



 

8. Asanti Skin Series

Asanti je značkou, která vyrobila nejdražší kola na světě. Přestože byla vykládaná diamanty a sada stála 1 milion dolarů, krásu rozhodně nepobrala. Ještě hůře na tom jsou kůží potažená leštěná kola Skin Series. Tato kola jsou nejen hrůzná, ale také vysoce nepraktická, leda že by jimi vybavený automobil měl brzdy ze skla. Nebo je pštrosí kůže možná odnímatelná…



 

7. Visison Morgana

Z těchto kol jednoho regulérně rozbolí oči. Samozřejmě že menší než 22palcové neseženete, protože v Americe se říká, že čím větší, tím lepší. Nevíme jak vy, ale za nás je úplně jedno, jak jsou velká. Tahle kola jsou automobilovým ekvivalentem noční můry.



 

6. Omega Devins

Tahle kola od renomované firmy Omega Devins lze také považovat spíše za špatný vtip. Disky, které připomínají valchu, případně stažené žaluzie, si oblíbil například Lexus, který je v USA nabízel jako součást volitelné výbavy pro SC430. Špatné auto se rázem stalo i hodně ošklivým.



 

5. Forgiato Parlaro

Všeho moc škodí, včetně přehnané snahy o zajímavý design. Samotné disky nevypadají vůbec zle, ale na autě prostě nefungují. Přitom Forgiato vyrábí jedny z nejexkluzivnějších a nejdražších kol z lehké slitiny na světě. Řada Parlaro ale připomíná spíše policejní botičku. Ale to nejlepší je cena nějakých 100 tisíc Kč za sadu. No, neberte to!



 

4. Dollar Bills

Pokud se chcete vyrovnat americkým rapperům, měli byste volit diamantová kola Asanti. Jestliže máte menší rozpočet, můžete zvolit kola s motivem amerického dolaru. Tak nebo tak, lidé si budou myslet, že jste pasáci nebo gangsteři.



 

3. Assassyn

Assassyn je anglický výraz pro nájemného vraha, zabijáka. Akorát s tím rozdílem, že gramaticky správně se toto slovo píše s měkkým i. Výrobce těchto kol kromě špatného názvu zvolil také špatný design a jediné, co tato kola spolehlivě zabijí, je vzhled vozu. Cena za kus činí cca 6000 Kč za kus, což je přibližně o 6000 Kč víc, než kolik bychom za ně dali my.



 

2. Ronal Bear

Ronal je další z velmi úspěšných a všeobecně dobře známých výrobců kol z lehkých slitin. Jejich „medvídci“ však ukazují, že i mistr tesař se někdy utne. Padnou na mnoho v Evropě známých modelů. Ovšem abyste za ně vysolili v přepočtu 6500 Kč za kus, musíte být buď hodně velcí recesisté, nebo jste zastydli v rané pubertě.



 

1. Elbows

Tato bizarní kola jsou poměrně oblíbená v Americe, především v Texasu. My však nemůžeme přijít na to proč. Nejen že vypadají přímo děsivě, mohou být také dost nebezpečná. Úplně před očima vidíme scénu z Pomády, kdy Kenickie páře boky auta, řízeného Danny Zukem… Navíc stojí více než 120 tisíc korun!



Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů