Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Francie bude za alkoholtestry trestat až od března 2013

Aktuality
Karel Směšný | 10.10.2012
Francie zavedla povinné alkoholtestry. Ty se staly povinným vybavením všech motorových vozidel, včetně osobních automobilů, a to i cizinců.

Protože jde o významnou změnu, francouzské úřady postupují krok za krokem. Dokonce se nyní rozhodly odsunout okamžik, kdy budou pokutovat za nedodržování tohoto předpisu pokutou 11 euro. A to z původního termínu 1. listopadu 2012 až na 1. 3. 2013. ÚAMK jako člen FIA (celosvětová federace automoto klubů) důrazně doporučuje českým řidičům pamatovat na to, že nicméně vyhláška je platná a vztahuje se i na zahraniční řidiče. I ti za její nedodržení budou od března příštího roku pokutováni.

Povinnost, mít ve Francii ve vozidle homologovaný alkoholtester s výrobní značkou a s neprošlou dobou exspirace, tedy trvá. ÚAMK proto doporučuje přibalit na cestu do Francie více testerů jednorázových nebo schválený tester elektronický. Ve Francii jsou běžně k dostání na benzínových pumpách, v supermarketech apod. Jednorázové za cenu asi 1,50 až 2,00 EUR. No a mějme na paměti, že od března příštího roku, za to, že alkoholtester nemáme jako součást povinné výbavy, hrozí pokuta bezmála 300 Kč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů