Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Autosalon Brno 2007 - přehled novinek

Aktuality
Petr Šikl | 06.06.2007
dalších 36 fotek
foto: km77.com
Motoristický svátek. Tak bychom mohli nazvat blížící se autosalon v moravské metropoli, který se řadí mezi jeden z osmnácti prestižních světových autosalonů, což zaručuje příval automobilových novinek a téměř žádná automobilka si ho nedovolí bojkotovat. Co nás tedy letos čeká?

Mezinárodní veletrh osobních automobilů AUTOSALON Brno je nejvýznamnějším veletrhem svého druhu ve střední Evropě a je zařazen do prestižního kalendáře autosalonů Mezinárodní organizace výrobců automobilů O.I.C.A. Po deseti letech rozvoje patří k největším ve střední a východní Evropě. S předstihem Vám přinášíme souhrnné informace o tomto veletrhu.

Základní údaje o veletrhu:

Termín:

9. – 14. 6. 2007 (sobota-čtvrtek)

7. 6. – tiskový den

8. 6. – odborný den

Vstupné:

Celodenní 150,- Kč

Zlevněné 80,- Kč

Rodinné 300,- Kč

Katalog 150,- Kč

Parkování:

Jednorázové na parkovišti: 180,- Kč / den

Kde co najdete?

Hala F – Audi, VW, Seat, Škoda

Hala G1 – Alfa Romeo, BMW, Mini, Honda, Mercedes-Benz, Smart

Hala G2 – Bentley, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Land Rover, Jaguár, Ford, Volvo, Porsche

Hala V – Hyundai, Mitsubishi, Citroën, Peugeot, Kia, Nissan, Renault, Dacia, Suzuki

Hala F – Fiat, Cadillac, Corvette, Hummer, Chevrolet, Opel, Kaipan, Rinspeed, Subaru, Ssang Yong


Bohatý doprovodný program:

9. 6. 2007, sobota

MEZINÁRODNÍ KONFERENCE ZNALCŮ - analytiků dopravních nehod

CYKLISTICKÉ PELL´S KRITÉRIUM, 7. závod Moravského poháru

9. - 14. 6. 2007, sobota – čtvrtek

AUTO JOB - určen zájemcům o zaměstnání v oblasti automobilového průmyslu.
bude probíhat v pavilonu A2 od 9.00 do 18.00 hodin.

DĚDEČEK AUTOMOBIL - expozice historických vozů

Místo konání: pavilon H, alternativou je pavilon A2 (zatím v jednání)

Čas konání: 9:00 – 18:00 hod

TUNING SHOP - prodejní expozice výrobců a prodejců tuningových dílů a doplňků.

Místo konání: Pavilon Z

EXPOZICE POLICIE ČR - ukázky z práce policie, představení vozového parku a vybavení.

Místo konání: pavilon Y

SVĚT ZÁBAVY- zábavné programy nejen pro děti

Místo konání: pavilon Y a volná plocha A

9. - 10 6. 2007, sobota - neděle

KVALIFIKAČNÍ SOUTĚŽ SQ, MULTIMEDIA A ESPL

Místo konání: volná plocha R

11. 6. 2007, pondělí


AUTOSYMPO 2007 - "Likvidace autovraků"

Místo konání: sál MORAVA (pavilon A)

Čas konání: 9:30 – 15:00 hod.

BRNOSAFETY 2007

Mezinárodní konference na téma: Bezpečnost silniční dopravy

Místo konání: Holliday Inn, Kongresové centrum

Čas konání: 9:00 -17:00 hod

AUTOSERVIS ROKU 2007

Místo konání: pavilon A - Rotunda

Čas konání: 10:30 – 12:00 hod

AUTOOPRAVÁŘ ROKU 2007

Místo konání: pavilon A - Rotunda

Čas konání: 10:30 – 12:00 hod

AUTOMECHANIK ROKU 2007

Místo konání: pavilon A - Rotunda

Čas konání: 10:30 – 12:00 hod

PNEUSERVIS ROKU 2007

Místo konání: pavilon A - Rotunda

Čas konání: 10:30 – 12:00 hod

12. 6. 2007, úterý

RT&E 2007 - Silniční doprava a životní prostředí

13. 6. 2007, středa

Trendy automobilové logistiky - 8. ročník mezinárodní konference obsahově zaměřený na logistiku a informační technologie v automobilovém průmyslu.

Místo konání: kongresové centrum interhotelu Voroněž Brno

Novinka pro letošník Autosalon, aneb zaměřeno se na ženy

Letošní ročník pamatuje zejména na ženy, které budou mít možnost vyzkoušet své schopnosti v jízdách zručnosti nebo prostřednictvím odpovědního kuponu, který získají při vstupu na veletrh, zvolit automobil, který se jim na Autosalonu Brno nejvíce líbí. Po odevzdání do sběrných míst v areálu výstaviště, budou kupony slosovány a výherkyně odměněny.


Návštěvníky čekají žhavé novinky:

Letošní ročník autosalonu se může pochlubit velkým počtem představovaných novinek. Do Brna zavítají značky Bentley, nebo Lamborghini a v neposlední řadě Ferrari a Maserati. A na jaké novinky se můžete těšit?

ALFA ROMEO

 
 
 

8C Competizione - lehký prostorový rám, sportovní odpružení, brzdy dimenzované na nově dodávaný osmiválec o objemu 4,7 l (jeho vývoj je společný s Maserati a Ferrari) o výkonu 330 kW a točivém momentu 470 N.m, k tomu skvělý design – co více dodávat, to chce jedině vidět na vlastní oči.

Spider – velmi elegantní sportovní dvoumístný roadster můžete být také vybavený vznětovým pětiválcem 2,4 JTD o výkonu 147 kW s točivým momentem 400 N.m.

AUDI

 
 
 

Německá automobilka v Brně vystaví svůj nový model A5. Jedná se o elegantní kupé s nově vyvinutým podvozkem. Pod kapotou se objeví výkonné motory FSI a TDI. K vidění bude i ostrá varianta S5 s osmiválcem FSI.

R8 – dvoudveřové kupé se stálým pohonem všech kol quattro s viskózní spojkou. Konstrukce karoserie využívá hliníkový prostorový rám ASF, který zaručuje nízkou hmotnost a vysokou tuhost. K pohonu je určen uprostřed uložený osmiválec 4,2 FSI s přímým vstřikováním benzínu, který dosahuje výkonu 309 kW a největšího točivého momentu 430 N.m. Audi R8 zrychluje z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy a dosahuje největší rychlosti 301 km/h

 

BENTLEY

 
 
 Brooklands - velké luxusní čtyřmístné kupé skrývá pod kapotou osmiválec do V o objemu 6,75 litru o výkonu 390 kW a točivém momentu 1 050 N.m. Luxusní interiér nabízí čtyři samostatná sedadla. Vozů by se mělo vyrobit jen 550 kusů.

BMW

 
 
 

Mimo vozů současné modelové řady BMW na autosalonu ukáže model M3 Concept, který se od klasického kupé řady 3 liší celou řadou úprav karoserie. Nové jsou nárazníky, kapota, vnější zpětná zrcátka, výdechy v blatnících a devatenáctipalcová kola. Střešní panel je vyroben z kompozitního materiálu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Vůz pohání osmiválcový zážehový agregát.

Německá automobilka také vystaví novou generaci modelu X5, která je větší a ještě rychlejší než její předchůdce

CITROËN

 
 
 

Svou identitu si zachovává i modelová řada Citroën C-Crosser, která je rovněž prvním vozem SUV této značky a s Peugeotem 4007 i Mitsubishi Outlander sdílí identický podvozek. Originální design stylizovaných chromovaných šípů továrního znaku na masce propůjčuje modelu C-Crosser vlastní identitu.

 

FERRARI

 
 
 599 Fiorano – milovníci vozů se vzpínajícím se koníkem ve znaku si přijdou určitě na své například při setkání s tímto sportovním vozem s dvanáctiválcovým motorem o výkonu 620 koní.

FIAT

 
 
 Bravo – nástupcem modelové řady Stilo se stává nový Fiat Bravo, který byl navržen v Centro Stile Fiat a již na první pohled všechny přesvědčuje, že se jedná vůz s nezaměnitelně italským designem. Dojem cestujících ještě více umocní atraktivní interiér. Fiat Bravo bude nabízen v pětidveřovém provedení a je 4,34 m dlouhý, 1,79 m široký a1,49 m vysoký; rozvor má hodnotu 2,6 metru a objem zavazadlového prostoru je 400 litrů.

FORD

 
 
 V plné parádě se předvede Ford Mondeo třetí generace, a to pravděpodobně hned ve třech karosářských verzích (jako čtyřdveřový sedan, pětidveřový liftback a kombi). Nabídka pohonných jednotek sestává ze čtyř vznětových motorů Duratorq TDCi a pěti zážehových motorů Duratec o výkonech od 74 do 162 kW. Pěti a šestistupňové manuální převodovky Durashift doplní nová šestistupňová samočinná převodovka. Novinkou bude zážehový motor 2.3 Duratec s výkonem 118 kW

HONDA

 
 
 

Civic Type-R – přichází sportovní verze elegantního a velmi úspěšného modelu nižší střední třídy.

 

HYUNDAI

 
 
 Dlouho očekávána je premiéra vozů Hyundai i30, které se budou vyrábět v ČR po dostavbě nové továrny v Nošovicích.

JAGUAR

 
 
 XKR – luxusní kupé, které potěší výkonem i svým designem vychází z modelu XK a navazuje na předchozí úspěšnou generaci téhož jména. XKR je nabízen jak ve verzi kupé, tak i kabrio. Motor 4,2 V8 skrývající se pod jeho kapotou disponuje výkonem 306 kW a točivým momentem 560 N.m.

KIA

 
 
 Korejská automobilka bude prezentovat model Cee`d SportyWagon – atraktivní kombi odvozené od pětidveřového hatchbacku Kia cee’d je při stejném rozvoru 2 650 mm o 235 mm delší a 10 mm vyšší. Zavazadlový prostor má základní objem 534 l, který je možné zvětšit sklopením dělených zadních sedadel až na 1 664 l.

MASERATI

 
 
 

GranTurismo – jedna z nejkrásnějších novinek letošního jara přijíždí také do České republiky. Téměř pětimetrový vůz skrývá pod kapotou osmiválec 4,2 l o výkonu 298 kW s točivým momentem 460 N.m.

Quattroporte Automatica - luxusní limuzína je vybavena šestistupňovým automatem ZF.
MERCEDES-BENZ  
 

Mercedes-Benz má jako hlavní novinku letošního roku třídu C. V rámci ekologických verzí Bluetec, na které se u Mercedesu zaměřují, dokáže například model C220 i ve spojení se silným turbodieselem (125 kW, 400 Nm) spotřebovat jen 5,5 litru paliva na 100 km jízdy a plnit emisní normu Euro 6, která bude platná někdy od roku 2015.

 
MINI  
 

One - nejnovější model vozů MINI se na první pohled ani moc neliší od svého předchůdce, ale jeho technika je zcela nová. Nové MINI je také o něco delší a širší a pod kapotu dostalo zcela nové zážehové motory DOHC Valvetronic. Základní model MINI One bude vybaven čtrnáctistovkou 70 kW.

Cooper D – vůz je osazen výkonným turbodieselem 1,6 l o výkonu 80 kW a točivém momentu 240 N.m

 

MITSUBISHI

 
 
 Outlander – SUV nabízející prostor až pro sedm lidí pohání dvoulitrový turbodiesel s výkonem 103 kW a točivým momentem 310 N.m. Největší rychlost Outlanderu by se měla pohybovat na hranici 190 km/h. Pod kapotou by se měl dále objevit i zážehový šestiválec MIVEC s výkonem 162 kW a čtyřválec 2,4 litru o výkonu 125 kW.

NISSAN

 
 
 X-Trail – nová generace oblíbeného SUV bude v červnu na AUTOSALONU BRNO představena ještě dříve než se dočká premiéry v mateřském Japonsku. X-TRAIL nově sdílí platformu s vozem Qashqai. Nový X-TRAIL je mírně větší než předchozí model, také nabídka motorů se rozšířila, k dispozici jsou nyní dva motory zážehové a dva vznětové.

OPEL

 
 
 

Německá automobilka Opel se rozhodla, že právě na letošním autosalonu v Brně bude mít novinka v podobě kabrioletu GT svou oficiální premiéru. Vůz získal v Ženevě cenu „Kabriolet roku 2007“. To, že se jedná o velmi výkonný roadster s podélně uloženým přeplňovaným motorem s přímým vstřikováním dokládá výkon 246 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,7s.

Corsa OPC – nadupaný malý vůz pro potěšení z jízdy je poháněn zážehovým čtyřválcem o objemu 1,6 litru s výkonem 141 kW a točivým momentem 230 N.m. Při použití funkce „overboost“ se může točivý moment dočasně zvýšit až na 266 N.m. Zrychlit z 0 na 100 km/h zvládne nová Corsa OPC za 7,2 sekund a největší rychlost je až 225 km/h.

 

PEUGEOT

 
 
 

Model 4007 je prvním vozem SUV tohoto francouzského výrobce. Přední maska s typickými rysy divoké šelmy má vyjadřovat sílu a sportovní charakter vozu, podvozkové části jsou pak upravené s ohledem na potenciál nového dynamického a ekologického motoru 2.2 HDI FAP, který nabídne 115 kW a nadprůměrných 380 Nm.

207 CC – tento kupé-kabriolet navazuje na úspěšný model 206 CC, kterého se prodalo zhruba 360 tisíc kusů. Vůz je rozměrově stejný jako hatchback. Pro tuto verzi jsou k dispozici tři pohonné jednotky o objemu 1,6 l.

 

PORSCHE

 
 
 Cayenne – nové modely Porsche Cayenne, Cayenne S a Cayenne Turbo nabídnou nejen atraktivní design, ale také nové silnější motory s přímým vstřikováním benzínu - Direct Fuel Injection (DFI). Cayenne je nyní poháněn šestiválcovým motorem 3,6 litru o výkonu 213 kW. Cayenne S s motorem V8 o objemu 4,8 litru, dosahuje točivého momentu 500 N.m a disponuje výkonem 283 kW. Špičkový model Cayenne Turbo má nový, dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o výkonu 368 kW s největším točivým momentem 700 N.m.

RENAULT

 
 
 

Twingo – sympatický a jednoduchý městský vůz nové generace za atraktivní cenu s osobitým stylem, prostorným interiérem, praktickými detaily a milými doplňky. Nové Twingo je dlouhé 3 601 mm, široké 1 640 mm a vysoké 1 472 mm. Zadní sedadla můžete posouvat vpřed a vzad, a tak se objem zavazadlového prostoru pohybuje mezi 165 - 285 litry. V nabídce pohonných jednotek budou tři benzínové motory o objemu 1,2 l s výkony 43 kW, 56 kW a 74 kW, nechybí ani turbodiesel 1.5 dCi s výkonem 47 kW.

 

RINDSPEED

 
 
 EXasis - superlehký roadster je zcela průhledný. Prostorový rám je oblečen do průhledného plastu od společnosti Bayer. Materiál s obchodním označením Makrolon je vysoce pevný, má nízkou hmotnost a výbornou tepelnou izolaci. Firma Bayer navíc umí měnit průhlednost materiálu ze zcela čirého až na zcela neprůhledný. K pohonu vozidla je určen přeplňovaný dvouválec Weber o objemu 750 cm3 o výkonu 110 kW.

SEAT

 
 
 

Leon Cupra - nejsportovnější model nabídky automobilky Seat je vybaven přeplňovaným zážehovým dvoulitrovým motorem TFSI o výkonu 177 kW.

 

SUZUKI

 
 
 Suzuki přidělala na svůj model SX 4 kufr a rázem tak bude konkurovat malým sedanům, jako je například Renault Thalia, Fabia Sedan, nebo Dacia Logan. Pod kapotou bude motor 1,6 litru o výkonu 79 kW s variabilním časováním ventilů.

ŠKODA

 
 
 

Na stánku mladoboleslavské automobilky se objeví samozřejmě nová Fabia.

 

VOLKSWAGEN

 
 
 

Modelem Passat BlueMotion automobilka Volkswagen demonstruje, že minimalistické nároky na spotřebu paliva jsou splnitelné i u vozů vyšších tříd. Ačkoliv může dosáhnout rychlosti až 193 km/h, spokojí se tato nejekonomičtější verze Passatu v provedení limuzína s pouhými 5,1 litru paliva na 100 km (CO2 = 136 g/km) a v provedení Passat BlueMotion Variant 5,2 litru (CO2 = 137 g/km).

Volkswagen začne nabízet již třetí generaci vozu Golf Variant – verzí Variant bylo od roku 1993 vyrobeno více než 1,2 milionů kusů. S motorem TDI o výkonu 77 kW (105 k) spotřebuje jen 5,2 litrů paliva na 100 km při emisích CO2 137 g/km. Objem zavazadlového prostoru činí 1 550 litrů.

 

VOLVO

 
 

 

V70 – nové rodinné kombi má jeden z tradičních cílů značky – být nejbezpečnějším vozem ve své třídě. Inovací se tak staly rozšířené okenní airbagy, nastavitelná integrovaná dětská sedačka a inovovaný systém ochrany při bočním nárazu SIPS. Základním pohonem z oblasti vznětových motorů je turbodiesel 2.4D o výkonu120 kW, dalším pak motor D5 s výkonem136 kW. Zážehové motory začínají pětiválcem 2,5T o výkonu147 kW, pokračují řadovým šestiválcem 3,2 l s výkonem175 kW až po šestiválcový přeplňovaný motor 3,0 l o výkonu 210 kW.

XC70 – nová generace tradičního „Cross Country“ je zdokonalená po všech stránkách a bude nabízena s benzínovým šestiválcem 3,2 l 175 kW a dieselovým pětiválcem 2,4 D5 136 kW.

A závěrem zpráva pro příznivce vozů 4x4:

Vydavatelství časopisu 4X4 Automagazín ve spolupráci s Veletrhy Brno letos připravuje již šestý ročník ankety Automobil 4X4 roku 2007. Vzhledem k tomu, že v hodnocení odborníků i laiků v obecných anketách nemají automobily 4X4 (off-road, SUV či pick up) kvůli obvyklému hlavnímu kritériu „Money for Value“ většinou žádnou šanci, protože jejich kvality jsou trochu někde jinde, rozhodli jsme se již v roce 2001 pro pořádání specializované každoroční ankety:

„Automobil 4x4 roku 2007"

Kategorie A (off-road a SUV do 1.mil. Kč)

Kandidáti: Citroën C-Crosser, Fiat Panda 4x4, Fiat Sedici, Ford Maverick, Honda CR-V III, Hyundai Santa Fe, Hyundai Terracan, Hyundai Tucson, Chevrolet Captiva, Jeep Wrangler, Kia Sportage, Kia Sorento, Lada Niva, Land Rover Freelander 2, Land Rover Defender, Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail, Peugeot 4007, Opel Antara, Renault Kangoo4X4, Santana PS-20, Ssang Yong Kyron, Ssang Yong Rexton, SsangYong Actyon, Subaru Forester, Subaru Outback, Suzuki Grand Vitara, Suzuki Ignis, Suzuki SX4, Toyota RAV4

Kategorie B (off-road a SUV nad 1. mil. Kč)

Kandidáti: Audi Q7, Audi allroad quattro, BMW X3, BMW X5, Cadillac SRX, Cadillac Escalade, Jeep Cherokee, Jeep Grand Cherokee, Jeep Commander, Land Rover Discovery 3, Lexus RX, Mazda CX-7, Mercedes-Benz třídy ML, Mercedes-Benz třídy GL, Mercedes-Benz třídy R, Mitsubishi Pajero, Nissan Patrol, Nissan Pathfinder, Nissan Murano, Porsche Cayenne, Subaru B-9 Tribeca, Range Rover, Range Rover Sport, Toyota Land Cruiser, Toyota Land Cruiser 100, Volkswagen Touareg, Volvo XC70, Volvo XC90


Kategorie C Pick-up roku 2007

Kandidáti: Ford Ranger, Land Rover Defender, Mazda BT-50, Mitsubishi L200, Nissan Navara, Toyota Hilux, SsangYong Actyon Sports

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
MaClaud, 06.06.2007 08:38
Mazda v Brne nebude...
anonym, 06.06.2007 08:45
Taky jsem na to koukal. A nevíš proč tam nebude?
Pepe, 06.06.2007 09:37
A kde je slibovaný P207 SW?
MaClaud, 06.06.2007 11:32
Importéři reagují na nové podmínky trhu - v tomto článku tady na TipCars se o tom píše, automobilka se prý rozhodla pro jinou strategii při prezentaci svých aut. nechápu co je v tom za logiku, jak jinak zákazníka oslovit než na autosalonu, kde mám možnost svoje vpozy představit.
anonym, 06.06.2007 16:46
Tak už mám vybráno, 8c Competozione
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů