Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

ZKUŠENOSTI (16-ti letého) UŽIVATELE: Renault Clio 1,2

Recenze uživatelů
Nero (16) - Česká republika | 30.03.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Renault Clio 1,2 | foto: Nero
Čas od času dostaneme do redakce opravdu raritní zkušenosti uživatele. Jedny si můžete přečíst právě dnes. Myslíte si, že může i šestnáctiletý chlapec mít co říci k ojetým vozům?
Značka:Renault
Model:Clio
Typ:1,2
Bližší označení:RTE, Elizé
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1,2
Palivo:benzín
Rok výroby:1998,2000
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:61 000
Najeto km nyní:83 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:0.2 roku
Průměrná spotřeba:6
Předchozí vozidlo: 
Nějakou dobu se s otcem zabýváme koupí, opravou a následným prodejem aut dovezených z Francie. Jinak já osobně všem doporučuji kupovat raději dovážená auta z Francie než z Německa. Dostaly se k nám tedy touto cestou i dva vozy Renault Clio, rok '98 a '00.

Vlastníte vůz značky Renault? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

První bouraný na PP část vozu a druhý na prostředek zadní části. U prvního vozu jsme měnili oba světlomety, nárazník, uhlíkový filtr, airbag, obě pyropatrony, zrcátko, klempíř spravoval kapotu a rámy vozu.
Co se týče dílů na toto vozidlo, jsou celkem velice dostupné na vrakovištích a pokud se dobře podíváte (a usmlouváte prodejce), jsou celkem cenově přijatelné. Nárazník i za 1 000 Kč není nemožné sehnat. Ale u reflektorů se pozastavím. Do clií se montovaly buďto Helly (nejvíce rozšířené), nebo Valea (náš případ), nebo v malých sériích jiné. Jako druhovýroba jsou nejvíce rozšířené světlomety značky Depo. Pokud si je pořídíte, počítejte s horším pasováním všech dílů dohromady a s horším lícováním. Ale není to nemožné (napasovali jsme je tam), my jsme taky koupili Depa za cenu 1 000 Kč za jedno a originál je asi za 1 500 Kč. Ale pokud někde narazíte na origánál, kupte raději ten. Ušetříte si mnoho vrásek na čele. Horší je to s blatníky, ty od Depa nebrat ani kdyby byly zadarmo. Ty tam prostě nenapasujete, ať děláte, co děláte.
Elektronika je v cliu poměrně jednoduchá, pokud se trochu vyznáte v základech elektrotechniky, nebude to velký problém, ale některé věci se musí udělat počítačem.
CELKOVÉ HODNOCENÍ: Vozidlo Renault Clio je na dnešní dobu celkem jednoduché auto, které je praktické do města, na nákupy, jako druhé auto do rodiny, pro důchodce apod. Určitě to není auto na dálnice nebo na dlouhé cesty. Motor je spolehlivý, reageuje velice dobře na plyn, ale je poměrně hlučný ve vysokých otáčkách na 5. rychlostní stupěn. To potvrzuje moje slova, že je to auto spíše do města nebo pro příležitostné jezdce.
Podvozek je pevný, stabilní, ale výborně odpružený. Brzdy jsou opravdu skvělé, pokud máte verzi s ABS, nepoznáte lepší (i bez ABS jsou výborné). Interiér je pěkně vyvedený, velmi pohodlný (jako všechny francouzské vozy), nikde nic nevrže ani neskřípe, ale jako u všech malých hatchbacků nehledejte na zadních sedadlech moc místa, pokud si na předních uděláte pohodlí a máte víc než 185 cm. Věc, která je poměrně luxusní na takový vůz, je ovládání originálního rádia pod volantem. Přeji hodně pěkných zážitků s cliem, mělo by se vám s ním jezdit hezky.
KladyZápory
  
  
  
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
2
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
3
Pružnost motoru
2
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
2
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
3
Celkové hodnocení - průměr:
2.07
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
bendddy, 03.04.2007 20:38
Mám clio limitovanou sérii MTV a je super!!!Je vybaven CD přehrávačem s ovládáním pod volantem se suprovou reprodukcí .
felicia, 06.04.2007 09:46
felicia a clio maju spolocne len to ze su to male auta .
Clio sa neda porovnavat s polovyrobkom akym je Felicia :)
A to som mal dve felicie kratku ja dlhu /kombi/, obe boli cervenej farby.
1,2V clio sa rozgula na 170 a na ceste relativne sedi s feliciou sa za dazda neda ist viac ako 140. Nehovoriac o spotrebe kt. je s feliciou na hranici skoro 9tich litrov Clio spravy za 6 litrov. ..
Peter, 06.04.2007 09:52
Skoda ze nepisete podrobnejsie recenzie ale len skusenosti s burackami. recenzia na Clio II nasiel som na http://moje.auto.cz/transam/clio.html
anonym, 17.06.2007 17:27
nesrovnávej prosím clio a felicii...clio na felinu prostě nemá... a bez diskuze prosím...
anonym, 20.06.2007 20:41
Felicie neni vůbec špatný auto, vydrží a umí jezdit (docela pohodlně), ale na clio se nečape kvalitou karoserie, lépe řečeno kvalitou použitých materiálů a hlavně antikorozní ochranou!!!! Eště sem neviděl clio od 98 aby bylo rezavý, ale felina.... Tam bohužel udělali soudruzi ze Škody chybu, což je škoda. Felču to hrozně poškodilo, přestože je to kvalitní vůz.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů