Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zánovní Kia Rio a zkušenosti uživatele

Recenze uživatelů
Radovan Najman (25) - Praha | 04.06.2008
foto: Jiří Duchoň
Na novém autě poškrábaná postranní lišta, 4x reklamována závada na motoru, autorádio doporučeno nejlépe přilepit kobercovou páskou... S těmito zkušenostmi se nám svěřil majitel vozu Kia Rio.
Značka:Kia
Model:Rio
Typ: 
Karoserie:Hatchback
Obsah motoru:1400
Palivo:benzín
Rok výroby:2007
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:11000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:1 rok
Průměrná spotřeba:7,3
Poruchy:nová instalace softwaru motoru, neustálé vrzání autorádia
Předchozí vozidlo:Toyota Corolla

Je mi 25let a stále studuji, takže jsem si chtěl vybrat vůz v rámci mých možností. Zvolil jsem tedy značku Kia s tím, že jsem četl velice slušné recenze na nové Kia Rio a doufal tedy, že vůz již nebude trpět korejskými nedostatky. V této cenové kategorii (kolem 300tisíc) to bylo to nejlepší nové auto, které se dalo v plné výbavě pořídit.

Vlastníte vůz značky Kia? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Musím pochválit prostor, podvozek, brzdy a celkový dojem z auta. Motorově je auto velice povedené, jelikož při své hmotnosti dosahuje výkonu 71kW a to je zcela dostatečné. Je velice tiché a působí hodnotným dojmem.

Bohužel ale nastaly problémy hned při předání vozidla, kdy byla postranní lišta poškrábaná a prodejce mi tedy slíbil, že ji po týdnu vymění. Je to téměř rok a je tam stále. Další problém nastal v zimě, kdy motor při vychladnutí zcela zatuhnul a po nastartování létaly otáčky tak, jak se jim chtělo a člověk měl pocit, že se motor dusí. Byl jsem v servisu 4x a probíhalo to stylem, že jsem nevěřil vlastním očím. Nejprve mi bylo řečeno, že zřejmě tankuji špatný benzin, to jsem však rezolutně zavrhl! Poté byla příčina ta, že mi auto již prý někdo musel opravovat, jelikož v motoru načetly chyby. Jediná oprava proběhla po týdnu od koupě vozidla, kdy mi přitahovali v servisu Kia autorádio, které vrzalo a vrže dodnes, ale o tom později. Nakonec z pánu vylezlo, že při nižší teplotě software v motoru nefunguje tak, jak má, jelikož je dělán do 5ti stupňů celsia. Trvalo dva měsíce, něž byli schopni mi nový software nahrát a to jsem jim musel každý týden volat a uhánět. Hvězdný okamžik však přišel při předání po opravě, kdy jsem opět žádal o lepší upevnění autorádia. Přijímací technik mi oznámil, že toto rádio není vhodné pro můj model a tudíž nelze pevně přichytit. Mám si koupit kobercovou pásku a tou rádio upevnit. Rádio mi bylo prodáno přímo prodejcem a bylo mi řečeno, že je přímo pro můj model a jiné neprodávají. Stálo 4 500,- a není vestavěné, takže nepatří rozhodně k nejlevnějším. Nyní jsem zaslal stížnost a budu čekat, zda dostanu nové a pro mé auto vhodné rádio.

Toto jsou bohužel věci, které mi kazí dobrý dojem z automobilu. Dříve jsem vlastnil starší Toyotu Corollu a s tou jsem jezdil pouze na povinné servisní prohlídky. Nyní jsem byl v servisu již tak 5x za necelých 11měsíců stáří vozidla.

Korejská auta šla jistě kvalitou nahoru, ale bohužel ještě nedosahují takové úrovně, jako renomované značky. Problém je hlavně v přístupu servisu, tam vidím hlavní nedostatky!

Hodně štěstí při koupi vozu!

KladyZápory
Cena a výbava Servis
Motor Některé levné plasty
Prostor Korejské pneumatiky
Brzdy Spotřeba
Komfortní jízda  


Spolehlivost
4
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
2
Pružnost motoru
2
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
3
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.54
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.3 z 5 (66%)
Hodnoceno: 9x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 17.07.2008 13:33
Ano a pod kapotou tříválec, který nejede, tomu se říká super koupě!!!
anonym, 25.08.2008 15:35
Jsem asi 2 měsíce majitelem 1,4 KIA RIO sedan SAMBA a stačil jsem najet 4000 km. Hodně jezdím a je to v pořadí moje 7. nové auto. Dovoluji si tvrdit, že za 309 000 Kč je to velmi dobře vybavené a podle zatimní zkušenosti i velmi dobré, přátelské auto, které je navíc, řekl bych, klasicky hezké. I dílenské zpracování je, podle mne, srovnatelné s tzv. renomovanými značkami. Po ujetí 3000 km se vysloveně rozjelo a i spotřeba je kolem 6 l/100 km. Jízdní vlastnosti jsou překvapivě velmi dobré. Prostě přátelské, nezáludné auto se silným motorem, které perfektně brzdí a můžete si tedy dovolit jet. Snad bych jen doporučil, ani ne tak odhlučnit, jako tepelně odizolovat víko motoru. Navrhl jsem to i výrobci. Dále pak k provedení SAMBA jsou dodávána el. kola a je třeba si koupit jiný klíč na šrouby používané u těchto kol, protože dodávaný klíč má hlavičku příliš velkou. Auto jsem koupil v Kralovicích, kde je zároveň mimochodem velmi dobrý, seriozní servis, který mohu s klidným svědomím doporučit. Prodej proběhl naprosto elegantně a na úrovni. Faktem je, že jsem zatím moc nenajel, ale přesto si troufám ze zkušenosti tomu, kdo chce hodně muziky za málo peněz, právě tohle auto doporučit.
Jojo, 04.01.2009 10:39
Toto auto aj po 8 rokoch slúžilo bez závážných závad, je síce pravda že pri kúpe mi na 4 deň odišla hlavná poistka ale to bola snád jedina velká závada ktorú som na aute registroval. Co som bol nepsokojný že som mal pocit akéhosi mäkkého materiálu najmä brzdného systému. Spotreba bola pod 5 l a motor úplne bez závad.
dan.k, 16.09.2012 20:18
Myslím, že Kia má dobrý servis. Na tomto webu hodnotí kladně.

http://kia-sportage.cz
Zendulka, 01.11.2021 07:57
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda někdo neví jaký má Kia rio 2008 rozměry pedálu.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů