Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VW Golf V - Zelená pro kombi

Aktuality
TZS | 20.04.2007
foto: km77.com
Pátá generace vozu Volkswagen Golf neměla mít verzi kombi. Koncernoví plánovači soudili, že zákazníkům bude stačit zvýšený hatchback Golf Plus. Jenže ve skutečnosti se ukázalo, že klasický kombík má na trhu nezastupitelné místo.

Kdo byl zvyklý na starší model Golf Variant, hledal zase něco podobného, a místo aby si koupil zvýšený hatchback, často mizel ke konkurenci. Proto se koncern nedávno vrátil ke klasickému kombi (na českém trhu se objeví v polovině roku). Tato změna může něco znamenat i pro Škodu Auto. Nový Golf Variant je blízkým příbuzným Octavie Combi, což poněkud popírá dosavadní taktiku boje proti "kanibalizaci" uvnitř koncernu. Ve Škodě se ale nebojí: "Volkswagen má úplně jinou cílovou skupinu zákazníků," řekl mluvčí mladoboleslavské automobilky Jaroslav Černý.
Bude zajímavé sledovat, zda změna platí také naopak. První generace vozu Škoda Superb nedostala variantu kombi, a to hlavně proto, že by mohla "kanibalizovat" model VW Passat Variant. Ale teď, když se vedle Octavie Combi vyrábí Golf Variant, by se Škoda mohla odvážit nabídnout Superb Combi. Množí se náznaky, že o tom v rámci chystané druhé generace přinejmenším uvažuje.

TIP: Novinky ze světa aut za poslední týden

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Tomáš, 20.04.2007 17:08
Víš to je právě ta neznalost. Již jednou jsem psal, že TDI s EDC čerpadlem byla skvělá (66 a 81kW), kdežto TDI PD (74,85,96,110kW) už vyžadovala výrobcem předepsaný olej 0W40 a tem je velice řídký a pro turbodmychadlo zcela nedostačující, protože nevytváří dostatečný film a turbo se ,,pálí". To byla asi příčina proč u TDI PD turba zařvou po 100 000km. Jó a s Toyotou to mohu klidně srovnávat, protože se služ. Passatem jsem jezdil pouze já a to hned od funklovky.
Tomáš, 20.04.2007 17:18
Tak tohle je přesně můj názor. Konečně někdo rozumnej !!! Toyotu mám teprve druhou a jsem opravdu spokojený. Na první (Carina 1.6) jsem měl tušim asi 198tkm když jsem jí prodával a byla kupovoná po prvním majiteli s kompletní serviskou. Už je to 10 let a od té doby se opravdu japončíci naučili od evropanů dělat interiéry. Dnes v 21.století bychom se ale mi evropani měli začít učit od žlutejch dělat motory !!! !!! !!! Jinak k těm frantíkum: z dnešního francouze bych si vybral asi jen C5 a to s benzinovim motorem bez přímého vstřiku, ale jiný určitě ne. Kdysi jsem měl Renaul Laguna 1.8 8V Combi 66kW 1996 a na tento vůz si také nemohu stěžovat. Nutno ovšem konstatovat, že to byl asi poslední kvalitní výplod Renaultu, protože na 16V motory od Renaulta už jsem mnoho chváli neslyšel a dCI to je hrůza. Čerpadla Dephi a turbo Garret nic moc kombinace kort pokud auto jezdilo na servis do Renaulta (oleje 0W30 (možná 0W40 - nevim)
kwitecko, 20.04.2007 18:21
Martine...ty jsi opravdu kokot...ty tvoje příspěvky,rozumy vyčtené ze světa motorů ,už mě fakt zabíjí...hovno tomu rozumíš a jen tady blbě tlacháš...
Karel, 21.04.2007 07:53
Pro Kwitecka: Hlavně, že ty tomu rozumíš a dokážeš nám všem poradit :)
kwitecko, 21.04.2007 12:53
Právě proto tady nedělám machry,jak všemu rozumím,hlavně autům,ve kterých jsem nikdy nejel....
A naejsem takový idiot,abych reagoval na příspěvky,které byly určené někomu jinému,tak se uklidni,karle...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů