Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VW Golf III 1.8 Variant

Poradna
Vojtěch Vinař | 22.02.2007
další 4 fotky
foto: TipCars.com
Dotaz

Dobrý den!
Uvažuji o koupi ojetého vozu. Kamarád mi doporučil po vlastní zkušenosti VW Golfa III s obsahem do 1.8 v benzínu. Je prý spolehlivý, snadno se opravuje a má levné náhradní díly a ručení. Chtěl bych kombíka, myslíte, že se dá tak za 50 - 60 tisíc koupit něco kloudného? Na co se zaměřit při výběru, aby mi vydržel tak 4 - 5 let a nemusel jsem stále něco opravovat? Kam se obrátit?

Děkuji za radu
Melas


Odpověď

Osobně souhlasím s názorem vašeho kamaráda, VW Golf III patří mezi velmi povedené a odolné vozy, důvodem je jeho jednoduchá konstrukce, silná pevná karoserie a solidní zpracování vozu.

Motor 1,8 se vyskytoval ve dvou výkonových verzích, 55 a 66 kW, doporučuji silnější verzi, slabší v kombinaci s dlouhými převody neposkytuje optimální dynamiku. Nezaměřoval bych se pouze na motor 1,8 ale v potaz bych bral i jedna šestku s výkonem 55 kW. Stejně jako jedna osmička, není ani tento motor žádným technickým vrcholem, její chod je hrubý, výkon motoru je malý, ale na druhou stranu v jeho jednoduchosti je síla a životnost těchto jednotek je značně vysoká.

Ze záporů Golfa nutno poukázat na vlnící se přední kotouče, poruchové rozdělovače u zážehových motorů, občasné problémy s chlazením zážehových motorů a typické jsou úniky oleje z motoru.


 RECENZE OJETIN: Volkswagen Golf III - Dodnes hezký a hlavně bez problémů 

Výhodu je, jak jsem zmínil výše, jednoduchost v konstrukci vozu, a to ať už se jedná o motory nebo i o podvozek. Většinu dílů na podvozku lze měnit samostatně, ceny dílů jsou velmi nízké, všechny díly lze sehnat v druhovýrobě.

Co se zpracování týká, neměl bych výtek, interiér vozu je přehledný, kvalitně provedený a odolný, prostornost vozu je vzhledem k jeho velikosti dobrá, u verzí kombi je dobře řešený zavazadelník.

Snad největším problémem bude sehnat zachovalý kousek s přijatelným počtem najetých km. Většina Golfů u nás má hodně najetých km a jejich minulost málokdy nebyla svědkem nehody. Chce proto velmi obezřetně vybírat a koupi neuspěchat. U golfa třetí generace bych se nebál ani kusů, co mají najeto 300 tis km, pokud je technický stav dobrý, případně doložený servisní dokumentací, měl by dalších 200 tis km zvládnout.

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Tomáš, 23.02.2007 09:11
to bys tomu dal,ve firmě máme 5 aster a serou se jedna víc než druhá,poruchovostí se dají srovnat s favoritem!!! ale jistě jsou i astry bezproblémové...
Máca, 23.02.2007 09:36
Všichni tady doporučujete TDi, ale to rozhodně nebude za 50.000 Kč. Navíc s km nad 200.000 se musí počítat s novým turbem, váhou vzduchu atd. Jinak jsem najel za 10 na Seatu Toledo 1.8 66kw 250.000 km a s motorem nebyl žádný problém, i výkon celkem OK. Spotřeba 8l.
David, 23.02.2007 13:08
Jak jsem pochopil z textu tak author přemýšlí o koupi ńákého staršího automobilu.J být na jeo místě,tak se porozhlédnu po nákém japonci.Když už author by byl na 100% rozhodnut,že chce Golfa,tak jednoznačně přivízt z Německa.Ty ceny jsou opravdu solidní.Tady je stránka na německé autobazary WWW.MOBILE.DE
Tomáš, 24.02.2007 03:46
Splet jsem to, ve firmě máme 5 golfů a pomalu se nestačíme otáčet v servisu.
selkie, 05.05.2007 15:48
I kdyz ten motor bude mit najeto vic jak 200.000, tak to jeste neznamena, ze vaha nebo turbo automaticky odejdou...sam mam na TDi najeto uz skoro 260.000km (kdo vi, jestli jenom tolik) a Vami recene potize se nekonali, takze, prosim, nehazejte vsechny TDi do jednoho pytle, jenom tim zmatete lidi, kteri tomu tolik nerozumi...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů