Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VW Golf 6. generace z roku 2010: 1.4 16V 59 kW, 79 000 km (2.díl)

Odborné recenze
Luděk Kortus | 07.07.2014
dalších 34 fotek
Golf 6 z roku 2010 a 79 tisíci kilometry na tachometru s benzínovým čtyřválcem 1.4 16 V 59 kW ve výbavě Trendline jsme trápili v městském provozu i na přesunech mezi městy. Jestli vás to táhne ke golfu, nasbírali jsme nějaké dojmy, které vám možná pomohou rozhodnout se pro benzín, nebo pro naftu.

Dojem, jakým golf působí

Ať se vám to zdá spravedlivé, nebo ne, okolí vás posuzuje také podle auta. Pokud vám na dojmu záleží, tak je ideální pořídit si auto, které vypadá dražší, než ve skutečnosti bylo. Zároveň jsou lidé, pro které je lepší budit dojem, že si na zákaznících příliš nemastí kapsy. Dovolím si tvrdit, že s golfem 6 se trefíte přímo do černého. Za 239.000 Kč – to je částka, za kterou byl na prodej v AUTO ESA – splníte elegantně oba protichůdné požadavky: reprezentovat, a nenaštvat. Další výhodu získáte v hospodských diskuzích o autech. Lidé toho strašně napovídají o svých miláčcích a každý ochotně rozdává své názory. Když máte golfa, budete mít mezi majiteli vozů nižší střední třídy nejméně práce obhajovat svoji volbu. Nechají vás na pokoji.

Sedíme za volantem

Auto si ale nekupujeme jenom kvůli dojmu na okolí. Musíme se v něm cítit příjemně a mít pocit bezpečí. Výbava Trendline může působit zpočátku chudým a příliš šedým dojmem. Je to dáno snahou designérů VW vytvořit jednoduché, neokoukané a funkční tvary. Časem si na nekomplikované barevné provedení vnitřku zvyknete a bude vám příjemná jednoduchost všech ovládacích prvků. Tlačítka na okna jsou pěkně vysoko, ovládání rádia a klimatizace je německy nekomplikovaná a palubní počítač s důležitými údaji o spotřebě, dojezdu a venkovní teplotě ovládáte z páčky stěračů. Sedačky jsou pohodlnější, než vypadají, volant je potažený kůží, řadicí páka také – tomu není, co vytknout. Golf je také jedním z mála aut nižší střední třídy, ve kterém se můžete opírat koleny o dveře a střední panel a nemáte po dvou stovkách kilometrů bolesti.

Jedeme

Tak v tomhle odstavci musíme projevit hodně pochopení pro základní motorizaci 1.4 59 kW. Pro koho je určená? Vycházejme z toho, že ne každý chce závodit. Jsou i lidé, kteří chtějí dodržovat předpisy a přitom nebýt brzdou provozu. Vyřádění řidiči, řidiči začátečníci, celoživotně defenzivní řidiči, to je motor pro ně. Ti se jistě dostanou se spotřebou pod mých 7,3 l/100 km. Dále jej asi zvolí lidé, kteří jezdí krátké trasy nebo v režimu s častými studenými starty, které tolik neprospívají naftovým motorům. Dynamického řidiče by asi trápilo, že se s tímhle motorem nedá předjíždět a měl by dojem, že má jenom polovičního golfa. Zbytek vozu, tedy všechno ostatní než motor, je už zase celý golf. Má ESP, tedy sleduje, zda není auto ve smyku a když ano, brzdí různá kola a ubírá plyn, aby se vrátilo do stopy. Na plechových patnáctkách s pěknými kryty tiše a plavně zdolává nerovnosti.

Opotřebení

Opotřebení je především otázkou toho, jak s vozem zacházeli u předchozího majitele. Necelých 80 tisíc km v tomto případě nezanechalo na voze žádné výrazné stopy. Plasty a tkaniny v golfu jsou velmi odolné. Týká se to dveří, prahů a sedaček, které po vyčištění působí téměř jako nové. Také přístrojová deska, kožený volant a řadicí páka jsou bez znaků ohmatání. Ani z podvozku testovaného auta nebyly slyšet žádné výrazné zvuky a vůle. Atmosférický motor 1.4 16 V 59 kW není již technická novinka, což s sebou přináší výhodu vychytaných závad ve výrobě i v servisech. 79 tisíc kilometrů není pro něj nájezd, který by měl být slyšet na jeho chodu.

Shrnutí

Golf 6 z roku 2010 s najetými 79 000 kilometry za 239.000 Kč by měl být autem, které má svůj největší pokles ceny za sebou a nyní by jeho cena měla klesat již pomaleji. Velmi hrubým odhadem tak o 20 tisíc korun ročně v nejbližších třech letech. Ten, kdo jej v tomto stavu koupí, slízne smetanu v podobě odstraněných závad v záruce a relativního klidu na nějakých 35 000 kilometrů od drahých oprav, které se začínají kumulovat od nájezdu cca 120 000 km. Možná potom bude čas na jeho výhodný prodej. Při hledání vozu podobných parametrů nedejte pouze na prezentovaná fakta. Velmi dobře si zkontrolujte vybraný vůz nejen v dokumentech, ale nechte jej prohlédnout mechanikem na zvedáku. Je to dobrý základ pro to, aby vám vaše finanční výpočty vyšly.

Specifikace testovaného vozu:

- Volkswagen Golf 1,4 16V 59 kW
- cena 239.900 Kč
- rok 2010
- najeto 78 900 km
- automatická klimatizace
- 6x airbag
- ESP
- palubní počítač
- zámek řadící páky
- centrál na DO
- 4x el. okna
- posilovač řízení
- rádio s CD

TIP: VW Golf 6. generace z roku 2010 jako ojetina: motorizace, výbavy (1. díl)

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 16x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
haller, 10.07.2014 12:40
Sehnat hezkého Golfai je na našem trhu opravdu o nervy. Málem jsme koupil doslova vrak a to se v autech i trochu vyznám. Známý co tma byl se mnou měl podezření a tak jsme využili služeb profesionálů z firmy Kontrola vozu a co nezjistili? Vůz stočený o více než 100 000 km a po těžké havárii, jenž může zanechat důsledky na plynulý chod do budoucna..Prodejce se tvářil jak kdyby nic a pak přiznal, že bouráno bylo, ale o stočení prý nic neví.. Lidi, neblázněte..nekupujte ty vraky!!! Nechte si poradit.. a to i s výběrem jiného vozidla, který nám po prohlídce přivezli až domů. Naprostá spokojenost
Tycoon, 11.07.2014 18:54

Drahé ne, ale ve výsledku se kolem těch 120 tkm začínají kumulovat výdaje na servis ... pokud budeme předpokládat, že Golf jezdil spíše krátké trasy ve městě, tak kotouče s deskama, výfuk, silentbloky, tlumiče. Rozvody u tohohle šestnáctiventilu patří v rámci koncernu k těm nejdražším (dva řemeny, čtyři kladky, vodní pumpa). plus tu a tam nějaké závada.
Ma007, 13.07.2014 16:14


to čo popisuješ (brzdy, nápravy,...) je bežný servis s ktorým proste rátať musíš. DavidV dobre poznamenal čo je drahé. V prípade dieslu tam tých "drahých" položiek býva viac, ale na atmo benzíne sa v podstate nemá čo drahé na motore pokaziť. A keď už niečo odíde, býva oveľa lacnejšie ako pri diesli.

Inak kúpiť 4 ročné auto za 75% ceny nového sa mi aj v prípade VW pozitive zdá príliš veľa.
gottak, 11.01.2016 09:05


Vyfuk??? Ten vydrzi u Golfa 300 tkm, desticky minimalne 200 tkm, silentbloky? Minimalne 300 tkm.... Je videt ze moc Das Auto neznas...
Jedine ty rozvody, tak cca 6500,- Kc.
BobanHTP, 11.01.2016 10:18
Zdravím, ikdyž jsem velký fanda Fordu Focus 1.6, tak musím uznat, to co píše gottak. Golf VI 1.4/1.6 opravdu je držák, o výfuku kamarád neví, má najeto 220tis.km, brzdy to samé, silenbloky to samé, vše původní. Navíc auto je o řád tichší než můj Focus 2009, spíše o dva řády, pak koroze ve Focusu už nějaká je, v Golfu žádná, dále těsnění dveří - u Focusu se trhá do pár let, v Golfu i za deset let máte původní atd. Prostě je to Das Auto ikdyž fandím Fordu.
Co si VW úpně pokazilo, jsou současné motory 1.2 TSI, ani poslední verze s řemenem není bez problému a už se problém táhne nějak dlouho(od roku 2010), navíc Focus III se skoro dotáhl na Golf kvalitou a motory teď VW předčí, tak uvidíme no
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů