Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo XC90 Excellence: vrcholné SUV pro čtyři

Aktuality
Karel Směšný | 16.04.2015
další 4 fotky
Na druhou generaci modelu XC90 se čekalo velmi dlouho a Volvo nyní připravilo speciální verzi, která má být nejluxusnějším vozem v historii automobilky.

Zásadní změnou je pouze čtyřmístné uspořádání interiéru. XC90 Excellence si ale každého z cestujících bude hýčkat širokými sedadly s možností nastavení náklonu, masážní funkcí a odvětráváním. Zvětšil se také prostor pro nohy, cestující vzadu mají k dispozici výklopný dotykový displej, sklápěcí stolky, chladničku, držák nápojů s možností ohřevu či chlazení a ručně vyráběné sklenice z křišťálu.

Zavazadlový prostor je od kabiny oddělen stěnou, výrobce také přidal další zvukovou izolaci kabiny a i samotné pneumatiky Pirelli umí potlačovat hluk. Kvalitní přednes hudby má na starost audiosystém Bowers & Wilkins s devatenácti reproduktory. A aby toho nebylo málo, vůz je vybaven také iontovou čističkou vzduchu.

S jakým motorem bude Volvo XC90 Excellence, výrobce neprozradil, jinak lze ale vybírat z pěti motorizací, zde se jedná o dva diesely a tři benzínové agregáty. Všechny motory jsou čtyřválcové, benzínová verze T5 nabídne 254 koní výkonu a 350 Nm točivého momentu, výkonější T6 potom 320 koní a 400 Nm. Vrcholným provedením je T8 Twin Engine, což je vlastně předchozí verze doplněná o elektromotor, při spolupráci obou jednotek je potom k dispozici rovných 400 koňských sil a 640 Nm. Zásoba elektřiny v akumulátorech o kapacitě 65 kWh má vozu vystačit na 40 km čistě elektrické jízdy. Akumulátor je umístěn ve středovém tunelu a nijak nezasahuje do vnitřního prostoru automobilu. Samotný elektromotor potom pohání kola zadní nápravy.

Luxusní verze cílí především na čínské zákazníky, prodej ale bude probíhat i na dalších vybraných trzích, a to ještě během letošního roku.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů