Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo XC90 D5 AWD a pozitivní zkušenosti majitele

Recenze uživatelů
Wickymouse (38) - Česká republika | 30.07.2013
foto: Volvo
Sám jsem překvapen, že XC90 je naprostý držák. V jeho 110 000 km nebylo ani jednou neplánovaně v servisu, nyní se měnily pouze kulové čepy v přední nápravě.
Značka:Volvo
Model:XC90
Typ:D5 AWD
Karoserie:SUV
Objem motoru:2 400
Palivo:nafta
Rok výroby:2006
Typ řazení:automat
Najeto km při koupi:70 000
Najeto km nyní:110 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:4 roky
Průměrná spotřeba:9 l
Poruchy:ne
Předchozí vozidlo:Ford Mondeo
Sám jsem překvapen, že XC90 je naprostý držák. V jeho 110 000 km nebylo ani jednou neplánovaně v servisu, nyní se měnily pouze kulové čepy v přední nápravě. Velký servis (náplně, filtry) i s výměnou čepů stál cca 11.000 Kč. Je pravdou, že auto není žádný dravec, ale pro pohodlné ježdění s rodinou bohatě dostačuje. Zavazadlový prostor v třídě SUV nemá srovnání, je skvěle dimenzovaný a bez problémů pojme věci pro čtyřčlennou rodinu a velkého psa. Na zadní sedadla se komfortně vejdou dvě plnohodnotné a 'rostoucí' dětské sedačky (Concord Transformer), třetí však již pouze jako podsedák.
Celkově působí XC90 i pro posádku velmi robustně a bezpečně, uklidňuje již jen pohled na tloušťku dveří.
Servis i ceny náhradních dílů shledávám jako férové, vozidlo bylo vždy jen v autorizovaném servisu Auto Kurtz a Volvo Průhonice. Zatím ve voze funguje vše, jak má, žádná závada nebyla diagnostikována, v záruce se měnilo jen čerpadlo Haldex.

Koupi jednoznačně doporučuji, záleží však samozřejmě na tom, kdo a jak auto předtím užíval.
KladyZápory
prostor pružnost motoru
komfort  
spolehlivost  
servis  
design  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
2
Pružnost motoru
2
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.54
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.6 z 5 (72%)
Hodnoceno: 8x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
free78, 31.07.2013 11:02
platí - co jedinec to názor. Když jsem si přečetl, že tam původní kuláky vydržely celých 110tkm, tak první co mne napadlo, bylo no jo kvalitka. Jak tak čtu diskuzi, tak 110tkm se zdá mnohým málo. No u BMW s hliníkovým podvozkem to jde do kopru po cca 60 až 80 tkm...
David V, 31.07.2013 11:41


Mluvíme o spodních kulových čepech pro uchycení náboje kola? Myslím, že se jim také říká rejdové. Takový ten kus železa nanýtovaný na spodní rameno....Aby nedošlo k záměně s čepy pro tyčky řízení.
Mně to prostě přijde málo a skutečně si neuvědomuji nějaký rozšířený problém u většiny značek, že by se musely měnit kulové čepy tak často. Mám za to, že dřív odejdou, různé tyčky stabilizátorů, čepy řízení, uložení náprav, silentbloky, ale kuláky bývají z těch trvanlivějších částí podvozku. Tohle bude bezpečně vědět Gablenz, ten je přes podvozky.
free78, 31.07.2013 13:46


Kdepak Gablenz, ten je i odborník přes BMW...
Jo a mluvíme o kulový čepech. U E39 jsou vepředu na každé straně 2 ramena na potom navíc ještě čep s tyčí řízení. Ty ramena moc nevydrží... (ve smyslu nevydrží 110tkm např.)
Ale přeci stejný problém byl u některých generací AUDI a VW Passat (hliník co nevydrží českou kvalitu silnic).
David V, 31.07.2013 14:48


Co se týká hliníku, tak jsem měl za to, že se buď deformují ramena nebo se zničí jejich uložení, ale o kulových čepech se toho moc nenapsalo. I Signum/Vectra C má hliníková ramena a taky nemají životnost nic moc. Ale o kulových čepech se tady v diskusích skutečně diskutuje sporadicky.
Nicméně Alfy jsou taky celkem pověstné malou výdrží zejména přední nápravy. Většinou je to daň za malé neodpružené hmoty (méně pevný lehký hliník nebo subtilní ocel).
Přesto u SUV bych automaticky očekával v tomto místě bohatější dimenzování. Já mám u své popelnice na tacho přes 170 tisíc a čepy zatím neklepou (ťuk, ťuk, ťuk).
wickymouse, 28.08.2013 10:56
Nechápu, co přesně tu řešíte. Auto má nyní 110tkm a jen jsem konstatoval, že jediný "vícenáklad" zatím byly čepy. Navíc za tak směšnou cenu i v autorizovaném servisu, že je to zcela marginální záležitost. Čerpadlo Haldexu bylo měněno v záruce, protože bylo netěsné. Nestálo to nic a ani nevím, že by nějak častěji odcházely, takže to byl zjevně vadný kus. Interiér vypadá skvěle, kůže není popraskaná, diagnosticka nehlásí žádné chyby. Proto to auto považuji za skvělé. Nejsem obhíjcem značky, protože už si další Volvonekoupím (potřebuji větší auto a téo Vovlvo nevyrábí). Ale po zkušenosti s tímto kouskem každému rád jeho koupi doporučím.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů