Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo V40 (T4)

Recenze uživatelů
Alex (37) - nerozhoduje | 04.09.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Volvo V40 | foto: Alex
Ako častý čitateľ "Zkušeností uživatele" si dovolím Vám popísať svoju skúsenosť s autom, s ktorým mám najviac skúseností - Volvo V40 T4. Okolnosti mi dopriali nové služobné auto s dobrým rozpočtom.
Značka:Volvo
Model:V40
Typ: 
Bližší označení:T4
Karoserie:kombi
Obsah motoru:1948
Palivo:benzín
Rok výroby:2001
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:115 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:6 rokov
Průměrná spotřeba:9,5-11,5
Poruchy:zanesená voľnobežná tryska
Předchozí vozidlo:Škoda Favorit, astra I, astra II, Mitsubishi Galant, BMW 325ix (E30), Toyota Avensis
Po nebezpečných situáciách s astrou 1.4 16V kombi, kde bolo treba vypnúť klímu, aby človek bezpečne predbehol kamión, som chcel niečo silnejšie. Boli sme schopní sa s kolegami dohodnúť na značke a vyjednať zľavu, ktorá mi umožnila ísť do vtedy najsilnejšieho modelu, aj keď s celkom sparťanskou výbavou. Od začiatku som vedel, že auto bude možné po ukončení leasingu odkúpiť, tak som sa k nemu správal ako k vlastnému. A vybudoval si k nemu možno až nezdravo pozitívny vzťah.

Vlastníte vůz značky Volvo? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Auto. Rovnaká platforma s Mitsubishi Carisma. Motor má veľmi pekných 147 kW/5 500 rpm a 300Nm, akcelerácia 0-100 km/h 7,3 s, benzínový 4-válec turbo, 5-stupňový manuál, pneu 205/50/R16, hmotnosť 1 300 kg. Je to kombi so slušným kufrom, sklápacími delenými zadnými sedadlami. 413 litrov síce vyzerá málo, ale po sklopení sedadiel má 1 421 a stačilo to na dovolenku pre 4 dospelých ľudí, alebo dokonca sťahovanie.
Jazdné vlastnosti. Dostatok výkonu vo všetkých situáciách, bezpečné predbiehanie, samozrejme nestačí na šporťáky alebo V6+, no nevlečie sa ani náhodou. Má tvrdé pruženie, na rozbitých cestách šoféra zvyknutého na francúzov zaleje pot, ale je to vec zvyku. Na kombi dobre sedí v zátačkách, vyskúšané v Brne na okruhu, pretáčavé. Protišmykový systém (u Volva DSA) znižuje otáčky motora pri prešmykovaní, je to divný pocit, auto začne 'trhať', dá sa to vypnúť.
Štandardné brzdy s normálnym (nie ostrým) nástupom, ABS nezasahuje hneď, ale na mokrej alebo zasneženej ceste dosť často. Inak je ale na snehu dosť neobratné, celkom silná predokolka a DSA moc nepomáha, najmä na snehu do kopca je to zlé.
Problémom sú nízkoprofilové pneumatiky, ktoré pri ostrej prekážke proste odídu a treba kúpiť nové. Za 6 rokov sa mi to stalo 2x (jama pri 40 km/h - bublina a výmena, kocka z obrubníka pri 40 km/h, odišla hneď). Dojazdová rezerva síce šetrí miesto, ale nie je to nič moc.
Interiér a výbava. Kvalitné plasty, aj keď sa pri 'priaznivej' pozícii proti slnku trochu odráža palubovka na prednom skle. Dobre do ruky sadnúci volant s výstupkami pre palce na jazdu (o 11 a 14 hod.). Žiadny výkrik designu, skor funkcionalizmus. Automatické zapínanie a vypínanie svetiel pri štartovaní (vypnuteľné a dobre vymyslené). Výborné sedadlá, ani po 1 000 km sa človek necíti dolámaný (na rozdiel od napr. astry). Vzadu je dosť miesta, aj keď pár cm by ešte znieslo.
Palubný počítač má trochu malý display, ale svoju funkciu plní dobre a dá sa nulovať všetko, čo má zmysel (čo je nie vždy pravidlo, viď avensis). Fabrické rádio som pri nákupe neobjednal a dal tam iné (kvoli mp3) a ešte ušetril asi 25 000 SKK na iné. Manuálna klimatizácia nastupuje hneď a úplne stačí. Viac odkladacích priestorov by potešilo. Opierka na ruku medzi prednými sedadlami dosť pomáha pri dlhých cestách. Výhľad z auta je veľmi dobrý, takmer kolmý kufor kombíku dáva dobrý odhad, koľko je ešte za autom miesta.
Spotreba. Nie som priaznivcom ekonomickej jazdy za každú cenu, čo ale neznamená, že jazdím extra rýchlo. V meste má spotrebu 10,5, v zime o liter viac. Na diaľnici 9,5-10, dá sa ísť jemne pod 9 litrov.
Poruchy. Jedna väčšia - vo vlhkom počasí v neutráli počas jazdy zrazu auto úplne zhaslo - motor, elektrika, posilovače riadenia i bŕzd. Oprava v autorizovanom servise bola na viac krát až s výstrahou, že je to fakt nebezpečné nielen pre mňa. Bola to údajne zanesená voľnobežná tryska a lopatky turba, odvtedy (4 roky) je kľud. Inak bežná údržba (olej atď.), výmena tlmičov a brzdových doštičiek. Prednedávnom bolo treba obnoviť STK, 'predSTK' kontrola a následná STK dopadli na výbornú.
Má dosť zlý prístup na jedno predné svetlo pri výmene žiarovky, ale dá sa to zvládnuť. Je doporučená havarijná poistka, pri cúvaní som škrtol stĺp (zadný blatník a svetlo) a výsledná cena okolo 50 000 SKK ma dosť zarazila. Poisťovňu ani nie.
KladyZápory
silné spotreba
spoľahlivé  
malý záujem zlodejov  
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.15
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 05.09.2007 18:27
co to tady melete tohle je zkušenost uživatele VOLVA uchyláci ...........................................................a né gay porno s Vaculíkem !!!!!

tak co to tady melete ku.va.Vám už s toho asi hrabe co ..
LaFRA je měkkost,Design,pohodlí...ne jako koncern bez nápadu a stroze..Hlavně jednoduše !! aby nemuseli Helmuti uvažovat ..uFFFFF


go deep ....dude's
anonym, 05.09.2007 19:01
"blbé špekulácie" tady píšeš akorát ty, čoboláčku. Patříš k těm, co koupí octávku se 120 na tachu (reál 300), a pak brečíš, že se to sere už při 120 tis km.
gld, 06.09.2007 18:20
a čím jazdíš ty?
anonym, 12.09.2007 18:03
skusal, pri rozbehu bez DSA samozrejme gumuje (1 a 2, 3 tak 'cukne'), s DSA ide tych 7.3sekundy ale nerad by som to turbo odpalil, tak to neprehanam, ono staci podradit a pridat v norme :)
anonym, 12.09.2007 18:06
neni to ta volnobezna tryska ?
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů