Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo S90 - jak jezdí po 255 tis. km?

Recenze uživatelů
Jan Hnilička (30) - Otrokovice | 26.06.2009
dalších 6 fotek
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Volvo S90 | foto: Jan Hnilička
Vůz jsem zakoupil před 4 lety. Byl vyroben v říjnu 1997. Najeto měl tehdy kolem 210000 km. Sloužil jako firemní vůz s já jsem nyní jeho třetím majitelem.
Značka:Volvo
Model:S90
Typ: 
Karoserie:sedan
Obsah motoru:2922
Palivo:benzín
Rok výroby:1997
Typ řazení:automat
Najeto km při koupi:210000
Najeto km nyní:255000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:4 roky
Průměrná spotřeba:10,5
Poruchy:Vůz dosud neměl žádnou poruchu, pouze drobnosti související s běžnou údržbou.
Předchozí vozidlo:Volvo 740

Vůz jsem zakoupil před 4 lety. Byl vyroben v říjnu 1997. Najeto měl tehdy kolem 210000 km. Sloužil jako firemní vůz s já jsem nyní jeho třetím majitelem. Za celou dobu používání tohoto Volva se neobjevily žádné zásadní problémy.
Pár týdnů po koupi jsem pro jistotu nechal vyměnit všechny provozní kapaliny včetně oleje a filtru v převodovce, zároveň jsem vyměnil i zadní díl výfuku (ten jsem sehnal velice levně - BOSAL za 2.800,- včetně DPH).
Občas se objevil problém, že se na přístrojové desce rozsvítila oranžová šipka - tzn. poruchu aut. převodovky - auto se rozjíždělo jakoby na zimní režim- tzn. jakoby na dvojku. Za určitou dobu to zase přestalo blikat a jezdilo to normálně. To se stalo před výměnou oleje. Ten jsem vyměnil a rok to bylo bez problémů. Pak se to objevilo znovu. Konzultoval jsem to se známým - automechanikem (rovněž má Volvo) a ten říkal, že problém bude ve snímači polohy řadící páky. Ten jsem vyměnil (stál asi kolem 3.000 - 4.000,-) a od té doby je všechno v pořádku.
Jinak byl problém s elektrickou anténou. Nechtěla vyjíždět celá. To jsem vyřešil tím, že jsem ji promazal a od té doby funguje bez problémů. Je potřeba ji čas od času promazat, aby se závada neobjevila znovu. Další věc, co jsem musel vyměnit, byla lana ruční brzdy (stála něco přes 2.000,-), pak jsem vyměnil všechny cívky. Dvě začaly zlobit (asi ve 240000 km), tak jsem je vyměnil všechny. Ve 245000 Km jsem nechal udělat rozvody a vyměnit všechny kotouče a destičky. Přední kotouče jsem sehnal přes známého, který pracoval v APM a měl velké slevy za 2.700,- oba a zadní vyšly oba asi kolem 2.000,-.

Vlastníte vůz značky Volvo? Podělte se zde s ostatními o své dojmy a zkušenosti.

Takže abych to shrnul: Na autě se nevyskytly žádné problémy, kromě běžných provozních záležitostí. Když vezmu v úvahu, že tyto věci nebyly měněny od výroby vozu (to mi sdělil mechanik), tak měly už nárok na výměnu (snímač polohy řadící páky, cívky, lana ruční brzdy). Co se týká celkového hodnocení, tak je to velmi spolehlivý, pohodlný a bezpečný vůz. Na zadním sedadle je i integrovaná dětská sedačka, což s manželkou velmi oceňujeme. Vůz nabízí dostatek výkonu a při předjíždění dovede velice dobře akcelerovat, i když se jedná o slabší výkonovou verzi se 180 koňmi. Silnější verze měla 204 koní. Šestiválec má velice kultivovaný chod a velice rozumnou spotřebu. Na delších trasách je spotřeba pod 9 litrů na 100 km. Kombinovaná spotřeba je kolem 10,5 - 11 l / 100 km, což je na hmotnost vozu velice krásné. Další věc, co velmi oceňuji je zadní náhon a samosvor. Pořizovací cena tohoto auta je v dnešní době velmi přijatelná, když si člověk vezme, že se tohle Volvo prodávalo za 1.400.000,- Kč jako nové. Dnes už můžete pořídit podobný vůz v dobrém stavu i kolem 150.000,- Kč. Takže, kdo chce kvalitní, spolehlivé, prostorné a bezpečné auto, tohle je dle mého názoru dobrá volba.

KladyZápory
bezpečnost jezdí jich u nás málo, hůř se shání
spolehlivost, pohon zadních kol + samosvor některé originální díly jsou dražší
prostornost a pohodlí  
dlouhá trvanlivost, robustnost  
design a slušná spotřeba  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.07
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
blaf, 28.06.2009 18:28
Potvrzuji, že Volva z řad 7xx-9xx-90 patří k nejpohodlnějším autům vůbec. Na staré Mercedesy to asi nemá, ale i tak jsou skvělá.

Vlastním 850 a vlastnil jsem 740. To stávající je trochu sportovnějšího rázu, sedačky mají slušné boční vedení, auto je trochu tvrdší než třeba Citroeny. Přesto se s ním jezdí veeeelmi pohodlně. S Oktávkou to nemá cenu srovnávat. Jedná se o auta zcela jiné cenové kategorie a jiného určení – propast je vskutku obrovská.

Stará 740 byla celá rozdrbaná, otlučená a vůbec na první pohled vypadala nevábně. Ale pohodlí bylo snad ještě o krapítek větší než u 850. Jenom mně se skoro 190cm přišly sedačky trochu krátké. S90 by mělo mít sedačky podobné 850, ale podvozek 740, takže to musí být svezení eňo ňuňo :) Osobně jsem s ním nejel, ale jel jsem s 940, což je prakticky to samé, jen častější a proto jsou na něj i dostupnější náhradní díly (ty, které se liší).
Pepe, 28.06.2009 21:34
Kolik lahví jste už skousla, že máte dilema mezi Copollou a Coppolou?
Kylie, 29.06.2009 16:01
Nějak to NEvidím a NEchce se mi "hledat" - tady "nahoře" to mám napstáno SPRÁVNĚ (F.F. Coppola) - jestli jsem se někde "přepsala" - tak se OMLOUVÁM .-)
Pepe, 29.06.2009 16:18
Je mi to úplně buřt, já piju, co mi chutná - a je úplně jedno, jestli je na vinětě Dom Perignon, Paul Verlaine, Piper Heidenseck, nebo Bohemia Prestige Brut. A z červených si pošmáknu klidně na čemkoli z italské, fr., JAR, austr., chilské nebo USA provenience. Kolem 100 Kč mi to chutná víc, než bůhvíjakej přívlastek, archív nebo sláma z ČR. Ale do něčeho se "zamilovat", a pak mít hokej v názvu působí tak trochu ehm snobsky. Sorry.
Kylie, 29.06.2009 22:49
Nějak NEchápu ten "hokej v názvu"?
Z vín jste "zapomněl" vína novozelándská, kde se za VELMi rozumný peníz dá najít spoustu VÝBORNÝCH vín, ale já praxí "došla" k vínům pana Coppoly (a opravdu NEvím jestli jsem to někdy někde napsala "špatně" - ale je to samozřejmě "možné"..
Mám "vyzkoušené", že docela DOST "zajímavé" jsou i jeho "mladá" (levná) vína a já zde doporučila MŮJ "oblíbený "Rubicon Estate" a to i "proti" DRAŽŠíMU a "věhlasnějšímu" a odborníky CHVÁLENĚJŠíMU "Niebaum - Coppola", které jsem shodou okolností pila nedávno (Buřtík dostal lahev k narozeninám) a on z něj byl "nadšen" a já ho "chválím", ale JÁ prostě momentálně asi NEjraději...
To "sorry" NEní třeba, já celkem VÍM co "hledám" a i když z toho možná nějací "dlouholetí" vinaři NEjsou "nadšení", tak prostě zrovna vína z coppolových vinic jsou v posledním cca desetiletí opravdu "skvostná" (vzpomněla jsem si na malou nenápadnou restauraci v Modeně, kde jsem si před nějakým měsícem dala k jídlu sklenku červeného ... nechci si vymýšlet .. snad za 4€ - prostě OPRAVDU MÁLO - rozhodně DO 10ti € a bylo to víno mně sice ZCELA NEznámé, ale vynikající a výborné..
Z těhle "levných" vín "k obědu" mám (pro někoho možná KUPODIVU) docela ráda "domácí" rakouská vína - NEtuším/NEvím proč - prostě je v nich něco ... co mi VYHOVUJE..
PS: Ale když se vrátím do "běžné" produkce - tak znám a "dohledala" bych i přesné názvy dalších zajímavých vín, nicméně KONKRÉTNĚ mnou výše zmiňovaný Rubicon je prostě moje současná "1čka"
PPS: Nějak se mi teď vybavilo "levné" novozélandské růžové ... název teď z hlavy nevím - cenová kategorie ... do 20ti€ za lahev - VYNIKAJÍCÍ (za ty peníze snad až "fantastické")
Pěkný den ,-)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů