Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo S70 2,5 10V

Recenze uživatelů
Aleš Dvořák () - Kobeřice | 07.09.2007
Když jsem před cca 1,5 rokem sháněl auto, muselo splnit dvě základní podmínky - abych se do něj vešel (měřím skoro 2 m) a abych z něj po absolvování 2 000 km na jeden zátah nevypadl jako balík na poště.
Značka:Volvo
Model:S70
Typ:2,5 10V
Bližší označení:SE
Karoserie:sedan
Obsah motoru:2435
Palivo:benzín
Rok výroby:1999
Typ řazení:automat
Najeto km při koupi:215 000
Najeto km nyní:270 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:1,5 roku
Průměrná spotřeba:9,5
Předchozí vozidlo:Mitsubishi Galant
Nechtěl jsem naftu z důvodu velmi špatných předchozích zkušeností, a proto jsem se zaměřil na japonské benziny. K volvu jsem se dostal vlastně náhodou, důvodem byla velmi příznivá cena a servisní knížka do 190 000 km.

Vlastníte vůz značky Volvo? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Z aut jsem měl na výběr Toyotu Camry 3,0, Hondu Accord 2,2 VTEC a Volvo S70 2,5. Toyota mě velmi zklamala šedým provedením interiéru (absolutně vše), v hondě jsem měl trošku málo místa, ale volvo nabídlo vše, co jsem hledal.
K designu S70 je třeba říci, že je nástupcem řady 850, a, ačkoli hrany byly trochu zaobleny, je to na první pohled stále typické, trošku krabicové, volvo ze staré školy. Vše je masivní, bohatě dimenzované a středobodem všeho je bezpečnost (SIPS, ABS, integrovaná dětská sedačka vzadu, 4 airbagy). Lak má několik škrábanců, ale připisuji to na vrub opotřebení a některých nenechavců.
Interiér je velmi dobře zpracován, neslyšíte nikde žádné vrzání ani při přejezdu nerovností a použité materiály jsou na vysoké úrovni. Sedačky bych doporučil vyzkoušet všem, kteří hodně cestují, je to prostě balzám na záda. I při vysokém proběhu nejsou prosezená a hýčkají vaše partie. Na druhou stranu by mohly mít lepší boční vedení, ale tím se dostávám k podvozku.
Podvozek je postaven na polykání dálničních kilometrů. Velký rozvor a vysoká pohotostní hmotnost vás přenesou přes většinu nerovností bez nejmenších problémů. V zatáčkách velmi dobře drží stopu, řízení je přesné, ale ne sportovní, a podvozek včas ukáže limity, co se mu už nelíbí.
O pohyb se stará základní dvouventilová verze pětiválce s výkonem jen 144 koní, ale odladěná točivým momentem na komfortní jízdu mezi 2 500-3 500 otáčkami, kde také je nejlepší spotřeba. Při zařazené 4 na automatu při 3 000 ot./min jedete 135km/h. Když motor "polechtáte", uslyšíte až od cca 4 000 ot./min zvuk, který je velmi návykový. Myslím si však, že verze 20ventilová je lepší bez výrazného zvýšení spotřeby, protože občas má 10V motor hodně práce. Automat je velmi komfortní, při řazení necuká a jen jedete vpřed.
Po koupi vozu jsem nechal vyměnit opotřebené brzdy na všech kolech, které jsou velmi namáhané díky hmotnosti vozu, filtry, pohonový a rozvodový řemen (7 500,- díly včetně práce Bosch), všechny tlumiče (stále originální) a také poslední díl výfuku - i když se pak ukázalo, že jsem ho měnit nemusel. Při posledním servisu jsem také nechal vyměnit olej v převodovce, svíčky a čep na řízení pravého předního kola, který utrpěl setkáním s výmolem.
Největším problémem pro mě je únik náplně klimatizace, a ačkoliv jsem již byl u třech specialistů, stále se opakuje (asi netěsný kompresor). Další věc, která mě vytáčí, je elektrický spínač v zámku řidiče, který ne vždy vypne malé světlo v prostoru pedálů, a tak jsem jednou po 14 dnech stání musel auto startovat kabely. Od té doby si na to dávám pozor. Žádný jiný problém jsem nezaznamenal.
Velkou nevýhodou tohoto modelu je jistá "žravost", ale je to daň za komfort a hmotnost. V kombinaci 50 % město/50 % dálnice se dá jezdit za 9,5 l, ale pokud mu dáte zabrat, tak si vezme klidně i kolem 15 l. A hlavně - NEJZDĚTE DO MĚSTA! Mimo město při rychlostech do 110 km/h se dá jezdit i kolem 8 l.
KladyZápory
Prostornost Spotřeba
Spolehlivost Slabší výkon motoru
Osobitost  
Komfort  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
3
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.5
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 08.09.2007 00:14
Pěkný den všem,
mám to štětí, že už skoro rok jezdím V70 2,4 D5, vzhledem k tomu, že jsem před ním jezdil 5 let octávií, dovoluji si říct, že dnes už i provozní náklady vychází stejně, také kvůli bezproblémovému provozu tohoto auta. Ono dnes ještě málo lidí je ochotno připustit, že i pořizovací ceny těchto aut jsou srovnatelné....
A hlavně, pokud si zvyknete na určitou plavnost a měkčí řízení tohoto auta oproti koncernu, už se vám nebude chtít jezdit jinými auty a zkuste najít auto s širším kufem a užitkovostí. Navíc s velice dobře vyřešenými systémy sklápení sedadel, opěrek, úložných prostor. Prostě myslím si, že už bohužel jeden z posledních poctivě robustních a dlouhověkých modelů Volva.
Jezdím do 160ti, denně minimálně 200km , hlavně dálnice při průměrné spotřebě 5,8l/100km!!
Pro velké sportovce ale doporučuji "trdší" auto. Volvo je pro "vyřáděné"
Petr
anonym, 08.09.2007 07:35
prosezenou sedacku ridice jsem uz taky jednou videl, u 14 let stareho volva 244, to melo ale uz 350000km za sebou. to s70 bude mit jiste i vic, to jsou auta s kterymi se dost jezdi. tak nevim jestli se da rict ze sedacky nejsou trvanlivy kdyz se za 350000km prosedi, zvlast kdyz v nich jezdi nejakej tlustoch nebo dvoumetrovej chlap... u mercedesu to po tech kilometrech taky slava neni...

hranaty to auto je, i v interieru je relativne hranaty, i kdyz teda srovnani s favoritem mi prijde trochu smesne. on je rozdil jestli automobilka dela hrany protoze chce, a nebo protoze musi protoze to jinak neumi. ja mam hrany rad, ale vetsine se to nelibi, to je pravda. proto taky volvo zacalo auta zakulacovat. ted se jich prodava daleko vic, ale taky si to volvo koupi uz holt skoro kazdej... no, i kdyz neco malo individualistickeho na nem porad zustava.

toyotou camry jsem jel jenom jednou, to je uz davno, skoro 15 let, uz si na to ani nepamatuju. ale myslim ze kdyz nekdo chce velke a japonske auto, tak to asi nebude spatna volvo.
anonym, 09.09.2007 00:38
nechci samozrejme srovnavat favo s volvem ale ten design me prijde dost zastaraly..nekomu se to mozna libí ok.S tema sedackama je to těžký. Koukal jsem i po těch zakulacenych modelech co 350tis.Km najeto nebudou mít a ten stav taky nic moc..Ale lidi jsou zvirata a dokazou znicit vse..Jak rikám kdyz bych chtel velké starší a benzínové auto s vyssí kvalitou volil bych Lexus,Camry..O těch mercedesech mi povídej...Ta výdrž je tak max. 5let a vypadá to hruzostrasne..Proto bych doma nemohl mít drahé ''německé spotřební zboží'' !!!
anonym, 10.09.2007 20:31
Prumerny americky auto ma sedadla stokrat pohodlnejsi nez tahle predrazena hranata krabice...Nevim,kde se ve vsech berou ty myty o kvalite a bezpecnosti Volva - to platilo mozna pred 20 lety...
anonym, 05.09.2008 15:21
Nooo podívej se třeba chevrolet Aveo to je nový auto testy euroncap a hned uvidíš spolehlivost. Podívej se na testy Amerického úřadu pro dálniční bezpečnost (volně přeloženo) jestli Ti to něco říká ?Třeba na takový test americkýho bouráku Cadillac Seville (1993) A pak říkej jaký auto je bezpečný. Když to srovnáš s Volvem 850 která je ještě hranatější než S70:o)))))))A je bezpečnější. Švédský auta jsou dělaný na dlouhý přejezdy třeba 500 a víc km. Je pravda že Americký cáry maj pohodlný sedačky ale stejně jako švédský:o))) A O1 to je tak asi o 2 ligy níííže
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů