Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo S60

Recenze uživatelů
Ivan (43) - Praha | 26.09.2007
foto: Autor
Přesedlat ze staré felicie na zánovní Volvo S60 by si přál kdekdo. Málokomu se ale něco takového poštěstí. Jaké jsou zkušenosti uživatele po ročním intenzivním používání a 45 tisících ujetých kilometrech?
Značka:Volvo
Model:S60
Typ: 
Karoserie:sedan
Obsah motoru:2400
Palivo:benzín
Rok výroby:2001
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:33 000
Najeto km nyní:78 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:1 rok
Průměrná spotřeba:8,6
Předchozí vozidlo:Škoda Felicia
Mám zkušenosti s několika značkami aut, ale s Volvem jsem až do jeho koupě žádnou neměl. Pokud srovnám nejběžnější octavii (starý model) a Volvo S60, je tam několik rozdílů: Nezaměnitelný tvar karoserie u Volva, ten je naprosto originální, kdežto octavia je poměrně tuctová. Interiér je u octavie je poměrně strohý - asi vliv německého koncernu.

Vlastníte vůz značky Volvo? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Pokud přesedáte z octavie do volva a nebo naopak, budete si asi plést spouštění stěračů - u octavie se spouštějí páčkou nahoru, u volva dolů. Volvo má lépe vyřešené ovládání tempomatu - ovládá se na volantu a ne na levé páčce, kromě toho má paměť na poslední uloženou rychlost. Přidávání či ubírání rychlosti se provádí tlačítky '+' a '-' a je velice jemné (jeden stisk asi 1,6 km/h). Octavie má ovládání tempomatu dost nepraktické.
Samostatnou kapitolou jsou sedačky - tady asi na volvo žádné jiné auto nemá. Jsou velice pohodlné, stavitelné v 5 osách, po najetí 1 000 km jste stále fit. Po přesednutí do octavie si připadám jako v autobuse. Velice příjemné je i osvětlení podlahy u řidiče a spolujezdce.
Abych ale volvo jen nechválil, uvedu i jeho nedostatky. Tím prvním je málo úložného prostoru v interiéru a druhým absence chlazení ve schránce na nápoje. Volvo má i další bolesti - po necelých 80 tisících najetých km se začíná ozývat různé vrzání plastů v interiéru z několika zdrojů. Jedním je panel u řadicí páky, další někde ve dveřích řidiče a třetím je panel někde u okna před spolujezdcem. Tady má výrobce co zlepšovat.
Uprostřed obložení stropu je stropní panel uchycený ke karoserii lepeným sloupkem, ten se odlepil a musel jsem to nechat opravit, protože obložení stropu začalo neuvěřitelně vibrovat a vydávat nepříjemné zvuky. Po opravě to už nezlobí a interiér je velice tichý.
Jízdní vlastnosti Volva S60 jsou naprosto vynikající, auto doslova sedí na silnici jako žehlička, což se o octavii říct nedá. I při dost sportovní jízdě se v zatáčkách volvo nenaklání a neujíždí, jen začínají pískat pneumatiky. Zrychlení je velice slušné, i když octavie má asi lepší.
Jako plus hodnotím u volva řazení - na rozdíl od octavie se zpátečka řadí klasicky vpravo a zpět, ne jako jednička se stlačením, což je v octavii dost matoucí a občas se mi podaří při rozjezdu dát místo jedničky zpátečku (a nejen mně).
Kromě odlepeného sloupku stropu jsem zatím žádné poruchy neměl (kromě přepálených žárovek - na to vás ale upozorní počítač). Teď asi začínají díky rozbitým silnicím a pražským ulicím odcházet tlumiče.
A ještě jedna dost netypická zádava se mi na volvu objevila - po opakovaném mytí v myčce začal slézat lak na plastových lištách, které vedou z každé strany střechy od víka motoru ke kufru. Výměna byla dost drahá a prý se jednalo o vadnou sérii z roku 2001 - ale proč to tedy automobilka nevyměnila zdarma? Jinak ale Volvo S60 můžu doporučit.
KladyZápory
kvalita cena
bezpečnost  
  
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.15
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 27.09.2007 12:59
Pokud nevíte, jak u daného vozu zařadit zrovna zpátečku, tak si to napište hned pod nápis Rosviť světla, který už v autě máte!!! A pokud je zpátečka velde jedničky a řadící páka se musí při zařazení zpětné rychlosti zatlačit, nebo povytáhnout kroužek, tak když neřadíte jako s prominutím prase, tak se ta řadící páka zarazí a pro zařazení jedničky jí stačí dát lehce dopředu.... šťastného majitele volva bych poslal do autoškoly.
kuko, 27.09.2007 16:00
Plně souhlasím! Volvo je moje vysněné vozítko, až budu jednou veliký a budu vydělávat hodně peněz, taky ho budu mít v garáži. Doufám! I když mě se stejně nejvíc líbilo období 850 + první S/V70, ach jo.
anonym, 27.09.2007 17:04
Hej přesně tak ... psal jsem taky recenzi na starší Toyotu Avensis.. docela dlouhou, promyšlenou a objektívní... strávil jsem nad tím hodně času... ale už je to skoro 3 týdny a furt nic. A když se podívám na kvalitu podobných recenzí, tak mě to akorát naštve ....
Šakal, 27.09.2007 17:54
Tak na tu Avensisiku si teda počkám, jsem spokojený majitel, tak jsem zvědav, jaká je tvoje zkušenost Doufám, že dobrá!
Jirka - TipCars.com, 27.09.2007 21:01
Několikrát jsem v diskusích upozorňoval, že si systém nedokáže poradit s kódováním UTF-8. Váš text je v něm bohužel také. Zdaleka nejste sám, který má, předpokládám, poměrně solidní text v podstatě nepublikovatelný. Problém taky dělají velké (datově) fotky. Vždy, když se někdo chce pochlubit svým vozem, systém také nedovolí připravit příspěvek k publikaci.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů