Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Passat - palubní desku mi podložili kartonem

Recenze uživatelů
Martin () - Hlavní město Praha | 10.07.2008
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Volkswagen Passat | foto: Honza
Passata už nebudu měnit a dojezdím ho. Podobné auto se stejnou výbavou bych za podobné peníze nesehnal. Přesedlal jsem do něj ze Škody Fabia, což byl zážitek srovnatelný s výstupem na Mt. Everest...
Značka:Volkswagen
Model:Passat
Typ:B5
Karoserie:limuzí­na, sedan, hatchback, liftback
Obsah motoru:1.9 96 kw
Palivo:nafta
Rok výroby:2003
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:86000
Najeto km nyní:150000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:2 roky
Průměrná spotřeba:8.5
Předchozí vozidlo:Škoda Fabia

Na Passata jsem přesedlal ze Škody Fabia, což byl zážitek srovnatelny s výstupem na Mt. Everest. Můj Passat má maximální výbavu včetně černé kůže v kombinaci s alcantrou, pohon 4Motion, xenony, tempomat, ovládání na volantu, sluneční clony, vyhřívání sedaček, navigace VW a vše ostatní. Koupil jsem ho od dealera, jasná historie, záruka na rok, najeto 89 000 km, cena 389 000 Kč. Je otázka, jaká by jeho cena byla dnes. Myslím, že se nevyplatí ho prodávat.

Vlastníte vůz značky Volkswagen? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Cením si na něm především jízdních vlastností. Nejsem žádný sportovec, ale rád cestuji rychle, komfortně a tiše. Na dálnicích drži Passat velmi dobře, žehlí nerovnosti a je tichý. Zvykl jsem si na multifunkční volant, vytápění sedaček kazdé ráno, ale i na firemní navigaci - je sice z roku raz dva, ale do cíle dovede a nemusím se starat o lepení na sklo a připojování do 'zapalovače'. Auto chci vybavit ještě připojením na iPod přes datový konektor (zatím mám přes aux a to hodně ničí zvuk). Za dva roky jsem s Passatem najel 70 000 km, a auto mě nikdy nenechalo ve štychu. Naopak zvládá velmi dobře i hory v zimě - jsou pro takove auto idealní.

Vzhled je konzervativní a příliš nestárne. Ale bez nejvyššího stupně výbavy bych ho nepovažoval za tolik atraktivní. Příjde mi trochu zavalitý.

Motor táhne velmi dobře, predjíždění není problém, ale jeho kultivovanost není nejlepší. Perlička: rozklepala se mi palubní deska, podložili mi ji v servisu kartonem, vše je OK. Za nevýhodu považuji manuální převodovku. K takové těžkotonážní limuzíně v 'plné palbě' by slušel automat. Velkou ranou byla oprava rozvodů a přední nápravy ve 120 000 km: cena 60 000 korun. To zabolí, ale auto hned jezdí citelně lépe.

Spotřeba? Smeji se uživatelům, kteří udávají 5 litrů na 100. Já sám jezdím dlouhodobě za 8.5 litru (průměr za 70 000 km). Nicméně s olejem nemám žádné potíže, žádné dolévání. Jezdím každých 15 000km, ale ne do značkového servisu.

S Passatem jsem velmi spokojen, nebudu ho měnit a dojezdím ho. Podobné auto s takovou výbavou bych za stejné penize nesehnal. Doporučil bych ho každému, kdo má rodinu, jezdí klidně ale i rychle, má rád robusnost a nevadí mu, že stejný vůz má každý druhý manažer. Na novou řadu B6 jsem slyšel stížnosti uživatelů - dva kolegove přešli z nového Passata na stary! Když auto vydrželo 150 000 bez vrzání, vydrží mi i půl milionu? Uvidime za 3 roky.

PS: Mimochodem firemní Octavii II se loupe stříbřenka na řadící páce po roce užívání. Passat po pěti letech bez jediného šrámu... Pokud bych si měl vybrat jiné auto, pak Subaru Outback s novým dieselem a jako druhé auto VW Eos.


KladyZápory
Jiste jizdni vlastnosti Prohlidky a ceny
Maximalni vybava Manualni prevodovka
Robustnost  
  
  

Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
3
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
3
Řízení
3
Sedadla
3
Spotřeba
3
Výhled z vozu
3
Zavazadelník
3
Celkové hodnocení - průměr:
2.14
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 14.07.2008 15:39
Ne, ten reprezentativní vzorek jsi ty:))
anonym, 14.07.2008 15:47
Mondeo má lepší jízdní vlastnosti než Passat. Ale v Anglii si právě na ty auta tolik nepotrpí. To je germánská záležitost, tam je auto dalším členem rodiny, určuje společenské postavení, blahobyt atd. Ve Francii to už zdaleka tolik neplatí a jižní státy to maj úplně na salámu. Anglie je někde mezi. Takže rozhodně se nedá říct, že Mondeo je dobré auto protože si ho vybrali i Angličani. Můžu Vás taky ujistit, že cesty mají více podobné Němcům než nám (co do kvality povrchů), tím to také nebude. Samostatnou kapitolou jsou angličtí motorističtí novináři, mezi nimi a našimi je rozdíl jako mezi BBC a ČT, proto prostě i jejich motoristické časopisy jsou lepší. Ale na silnicích tam opravdu potkáte kdeco a souhlasím s tvrzením, že tamní auta jsou většinou starší a levnější.
anonym, 14.07.2008 15:52
Zhrzený majitel Mondea:)))
anonym, 19.07.2008 13:07
aha, tak to už mlčím. o octavii a jejích prodejích tady ale nepadlo ani slovo, tak příště nepište že je někdo mimo. a co se týče toho dalšího, co jste zde vyplodil, tak vězte, že čtu třeba Autocar nebo Evo v originále. vy zjevně ne...
anonym, 12.08.2008 15:15
jasná věc,já mám Subaru STi a při sportovní jízdě bez problémů jezdím za 3-4 litry ve městě 0,5 litru ty Jardo.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů