Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Passat

Recenze uživatelů
Honza () - okres Praha hl.m. | 25.07.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Volkswagen Passat | foto: Honza
Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI v ročním zátěžovém testu. Jaké jsou zkušenosti uživatele - taxikáře - po devadesáti tisících kilometrech? Byl ojetý passat dobrou volbou?
Značka:Volkswagen
Model:Passat
Typ: 
Karoserie:kombi
Obsah motoru:1900
Palivo:nafta
Rok výroby:2003
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:130 000
Najeto km nyní:221 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:1 rok
Průměrná spotřeba:6,5 litru
Předchozí vozidlo:Mercedes-Benz Třídy E
Pracuji jako taxikář v Praze a myslím si, že o moc větším zátěžovým testem jako cca 300 kilometrů denně po Praze auto projít nemůže. Hned na začátku vás chci poprosit - nezavrhujte všechny taxikáře, věřte, že někteří jsme i normální, neokrádáme, nesmrdíme a nemáme špinavé vyjeté plečky.

Vlastníte vůz značky Volkswagen? Podělte se s ostatními o své zkušenosti
ZDE!

Před passatem jsem jezdil s Mercedesem-Benz W 210 220 cdi, r. v.1997, auto jezdilo od začátku jako taxi, takže téměř po 10 letech a 700 000 tis. km jsem se rozhodl koupit něco novějšího. W 211 tu dobu stály pořád přes půl milionu, superba ani BMW jsem nechtěl. Rozhodl jsem se koupit passata ze zabaveného leasingu.
Po měsíci hledání jsem našel pěknou B6 v kombíku, 96 kW, v solidní výbavě, se servisní knížkou za 320 tisíc. Po ohledání známým mechanikem jsem dostal slevu 30 tis. (manžety homokinetických kloubů, nefungující ostřikovače xenonů a pár dalších much).
Po týdnu jsem s autem vyrazil do ulic a čekalo mě první nemilé překvapení - docela těžce sem si zvykal zpátky z automatu na manuál. Obzvláště v kolonách to bylo utrpení, ale postupem času jsem si zvyknul. Další věc - docela nepohodlné sedačky oproti mercedesu, ale lepší než octávie I (cesta do Francie a zpět - docela utrpení). Některým se to možná zdá jako nepodstatné věci, ale kdo tráví víc času za volantem, tak by se mnou měl souhlasit. Poslední, co mě zarazilo, že autu je nejlíp kolem 2 tis. otáček - mercedesu se nejvíc líbilo kolem 1 500, takže byl míň hlučný.
Velkou výhodou passata je určitě spotřeba a servisní náklady - kolem 1 tisíce km na plnou nádrž, to bylo velmi potěšující, dále servis - po téměř 100 tis. km jsem zatím měnil jen spotřební věci (olej, filtry, destičky, přední kotouče, hadici sání vzduchu turba a jeden xenon, manžety kloubů, stabilizátory). Žádná výrazná závada se neobjevila a auto mě nikdy nenechalo stát. Tlumiče, ramena a nápravy jsou zatím původní a nezdají se být zralé k výměně, taktéž spojka a převodovka. Jen jednou za čas prasknou manžety kloubů, ale to není žádná tragédie, chce to jen občas zkontrolovat.
Závěrem bych řekl že z mého pohledu je passat skvělý dělník a pokud dostane to, co potřebuje, tak je to i docela držák a nenáročný polykač kilometrů. Nepřeceňoval bych jej ale, jak to mnozí dělají, designově je pěkný, technicky spolehlivý, ale v mém srdci zůstává na prvním místě značka Mercedes-Benz.
KladyZápory
spotřeba malé pravé zrcátko
servis sedadla
nenápadný, ale sympatický design vrzání plastů
velký kufr  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
3
Řízení
1
Sedadla
4
Spotřeba
1
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.71
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 26.07.2007 21:46
Souhlas - viz muj prispevek vyse o prostoru v Octavii - k fordovskym sedackam zadne vyhrady, at uz starsi Focus, anebo ted posledni roky dve Mondea MKII
anonym, 26.07.2007 22:34
jo a nebo si sedni do Lexuse 430 r.v 98 a po deseti letech jsou ty sedačky jak nové a sedí se v nich božsky..To tvoje volvo nic moc celkem mě zklamalo konkrétně S70.
anonym, 27.07.2007 18:10
se asi známe z MBCC viď?
anonym, 27.07.2007 18:17
tak k dnešnímu dni mám aktuálně 224000 km, teď sem přijel od známého ze servisu, dle jeho slov náprava/tlumiče, ramena/ dalších 50 tis bez problému vydrží, spojka minimálně dalších 30 tis. Mercedes byl super, hlavně to svezení a pohodlí, ale s passatem mám v peněžence přece jen nějak víc peněz..
To Ráďa: neznáme se z MBCC?
anonym, 05.10.2007 22:20
Ahoj,B5tkou jsem jel do Norska,cca 2300 km,a na sedačky si nemuzu stezovat.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů