Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen: nový Caddy jde do výroby

Aktuality
Karel Směšný | 28.05.2015
Z výrobního závodu v polské Poznani již vyjíždí čtvrtá generace malé dodávky Caddy. Prvním vyrobeným kusem je Caddy Highline ve stříbrné barvě Reflex s motorem 2.0 TDI (75 kW/102 k).

Čtvrtá generace VW Caddy dostala dvoulitr TDI, plnící emisní normu Euro 6. V závislosti na verzi nabídne výkon od 55 kW (75 k) do 110 kW (150 k), přičemž nejnižší kombinovanou spotřebu paliva má skříňový Caddy BlueMotion – podle výrobce se spotřeba drží pod hranicí čtyř litrů na 100 kilometrů. Základní skříňová varianta může být v prvním roce prodeje vybavena motorizací 1.6 TDI/55 kW nebo dvoulitrem TDI, plnícím emisní normu Euro 5.

Pro zákazníky preferující benzínové motory jsou k dispozici jednotky 1.0 TSI s výkonem 75 kW/102 k, 1.2 TSI (62 kW/84 k), 1.4 TSI s výkonem 92 kW/125 k a 1.4 TGI spalující stlačený zemní plyn.
K vyšší bezpečnosti mají přispět různé asistenční systémy, jako je například systém sledování okolí vozidla „Front Assist“ včetně funkce nouzového brzdění City. Pokud řidič přehlédne překážku při rychlosti nižší než 30 km/h, systém automaticky aktivuje brzdy a dokáže předejít kolizi, nebo alespoň zmírnit její následky. Osobní verze nového Caddy jsou také vybaveny bočními a hlavovými airbagy.

Vůz je vybaven mimo jiné i multikolizní brzdou a připlatit si lze za asistenta dálkových světlometů „Light Assist“ a „Driver Alert“. Asistent pro rozpoznávání únavy řidiče „Driver Alert“ sleduje odchylky od normálního chování řidiče a v případě nutnosti doporučí řidiči, aby si udělal přestávku k odpočinku. Na přání je k dispozici také vyhřívané sklo čelního okna.


Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů