Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Golf R 400: jede až 280 km/h

Aktuality
Karel Směšný | 28.04.2014
Motor o výkonu 400 k (294 kW) rozhýbe vůz na 100 km/h za 3,9 sekundy. Inženýři při jeho vývoji čerpali ze zkušeností ze seriálu WRC.

Karoserie Golfu R 400 je na obou stranách rozšířena o 20 mm, aby bylo možné namontovat 19“ kola, design doplňují aerodynamické prvky vyrobené z uhlíkového kompozitu. V zadní části vozu je umístěn difuzor, do něhož jsou integrovány dvě centrální koncovky výfukové soustavy.

Vůz je poháněn motorem 2.0 TSI. V porovnání se standardním Golfem R o výkonu 221 kW/300 k má Golf R 400 pod kapotou o 100 k více. Maximální točivý moment vrcholí hodnotou 450 Nm (mezi 2 400 a 6 000 ot./min.). O přenos výkonu na silnici se stará pohon všech kol 4Motion, jenž spolupracuje s automatizovanou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, kterou lze alternativně ovládat manuálně pákou voliče nebo tlačítky na volantu. Při nízkém zatížení je hnací síla přenášena především na přední nápravu, zadní náprava se připojuje podle potřeby. Nechybí systém XDS+ na přední a zadní nápravě, který při rychlejším průjezdu zatáčkou přibrzďuje vnitřní kola, elektronický stabilizační systém ESC, který lze zcela vypnout.

TIP: Volkswagen Golf R Variant: pod kapotou má 300 koní

Na posádku Golfu R 400 čekají skořepinová sedadla čalouněná Alcantarou a kůží nebo ozdobné prvky z uhlíkových kompozitů. Tříramenný sportovní volant v designu R je obšitý karbonovou kůží, ostatní kožené prvky jsou obšity kontrastním stehováním v odstínu „citronově žlutá“.

TIP:Volkswagen: nejrychlejší Golf bude mít přes 400 koní

Výrobce zatím nepotvrdil, zdali se novinka představená na autosalonu v Číně dostane do výroby.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů