Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Bora 1.9TDI - problém sehnat kvalitní kus?

Recenze uživatelů
Jan Macura (26) - Praha 4-Michle | 11.02.2008
foto: VW
Automobil mám asi 3 měsíce a jsem poměrně spokojen. Koupil jsem ho za velice zajímavou cenu. Rozhodně bych nechtěl Octavii, tento vůz má daleko lepší výbavu.
Značka:Volkswagen
Model:Bora
Typ:1.9TDI variant
Karoserie:kombi
Obsah motoru:1896
Palivo:nafta
Rok výroby:2004
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:111000
Najeto km nyní:116000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:3měsíce
Průměrná spotřeba:5,5l
Poruchy:chrčí startér jinak zatím nic
Předchozí vozidlo:Daewoo Nubira
Oceňuji především kotouče na všech kolech, lepší motor, pěkný interiér a to vše za nižšší cenu než stojí Škoda Octavia.
Trochu mě zklamala spotřeba, kterou jsem očekával nižší - při svižné jízdě se lze dostat i k hranici 7 l. Toto platí hlavně na dálnici, kde by bylo lepší mít 6. rychlost. Pro někoho, kdo jezdí po dálnici, vřele doporučuji 6. kvalt. Jinak tento vůz má obecně poměrně těžké převody, takže jezdím o jeden rychlostní stupeň níž než jsem byl zvyklý. Je problém se rozjíždět na mokré trávě či bahně a dost hrabe i při plynulém rozjezdu.
Jízdní dynamika je o poznání lepší než u mého staršího 2.0 vozu. Výhodou jsou náhradní díly společné s ostatními koncernovými vozy. Auto ale není dokonalé, vadí mi malé pravé zrcátko. Problém jsou i mřížky u topení, které se dosti nelogicky zavírají a špatně funguje ofuk bočních oken. Na interiéru mi vadí látkové provedení sedaček, které se snadno špiní a špatné čistí.
Doporučuji tmavé sedačky a ne textilní. Doporučuji při koupi také zohlednit výbavu. Je lepší si koupit rovnou vyšší, například mě chybí palubní pačítač či vyhřívaná zrcátka, což mi celkem vadí a dále postrádám mlhovky.Tuto výbavu jsem u předchozího vozu měl a nějak mě ani nenapadlo, že by mlhovky mohly u vozu chybět, proto mě v mlze zarazilo, že zádné nemám.
Dodatečná montáž příslušenství nepřichází v úvahu.
Auto zatím funguje spolehlivě, bude pouze třeba udělat rozvody. Cena rozvodů by měla být do cca. 4 500 Kč (neznačkový servis, značkové díly).
Vůz jsem zakoupil se serv. knížkou a pro jistotu zajel do značkového servisu, kde mi jako závadu našli nesvítící parkovačky, výměna stála 600 Kč! Toto mě vyléčilo a do značkového servisu nikdy více!
U vozu jsem si nechal vyměnit olej. Použil jsem Long life od Castrolu, takže na dalších 30 000 km by od výměny měl být klid.
Jinak vůz je značně tvrdý, v porovnání s ostatními, na to jsem si ale velice rychle zvykl. Brzdy jsou velice jedovaté, to je nebezpečné, když pak přesednete do jiného vozu, pak má člověk dojem, že auto nebrzdí :)
Pokud toto auto koupíte v dobrém stavu, je to spolehlivý a robustní vůz, který splní vaše očekávání.
Při jeho hledání jsem sjezdil téměř celou republiku a narazit se ná ledacos - bourané, přetočené jsou všechny, kradené či různě porouchané vozy, proto buďte trpěliví, já ho sháněl 3 měsíce a vyplatilo se.
KladyZápory
brzdy ofuk bočních oken
anatom. sedačky  
  
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
3
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.5
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 6x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 25.04.2008 11:30
Majitel si stěžuje na textilní sedačky. V podstatě může zvolit ještě ten hnusný semiš nebo kůži (o kterou se bude starat), která bude za pět let v podstatně horším stavu než látka. Nechápu proč dodatečná montáž příslušenství nepřipadá v úvahu. Dodělání PC obnáší pět kabelů, teploměr, páčku a budíky (cca 3tis. Kč), o mlhovkách a zrcátkách nemluvím, to zvládne snad úplně každý. Výměna parkovaček stála 600Kč, protože je to auto nedořešený, musí se vyndat baterie a nádobka na ostřikovače, což samozřejmě nějaký čas mechanikovi zabere. Longlife olej je jasná sebevražda, pokud na něj auto jezdilo od začátku, tak se o dobrém stavu motoru moc mluvit nedá. A nevím, kde bere jistotu, že jsou všechny auta stočený. Nikdy mě nenapadlo při prodeji měnit kilometry, za každé prodané auto přece půl roku ručím a jako kupující mám radši, když vím, co to auto má za sebou. Ať má třeba 300tkm, pokud nejezdí na Longlife, tak motoru není vůbec nic
anonym, 20.06.2008 22:21
To se pletes baliku.Mam to same auto.A kdyz jedu v pohode a tak se dostanu v pohode pod 4 litry a kdyz na to slapu tak to 5 litru neprekroci.To jsou ty frajirci ktery si myslej ze nafta nejede ale to by jses dost divil a posleze poblil.S polovicni spotrebou co mas ty ve svem faru.
anonym, 20.06.2008 22:27
Zase nejakej trapnej machyrek
ToyRider, 08.12.2009 11:53
co to meleš????kolik nafťáků už chtělo závodit z benzínem a ejhle , stejně stará auta, a kdo jede lépe při stejných kw??? benzín??nafta???? právě v kopci bys ponzal rozdíl, mezi naftou a kvalitním benzínem (třeba mitsubiši) ono totiž 5500 - 6000 ot/min je rozdíl než tvojich 3500
vena1, 01.10.2012 18:40
Tak to teda nevim co stím mají společného otáčky motoru??? A co takhle krouťák když srovnáš podobné motory benzín diesel se stejnýma kw tak diesel má pomalu dvojnásobnek krouťák kterej se do kopce projeví. (ty mišivbuši)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů