Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Amarok V6 vstupuje na český trh

Aktuality
František Mašek | 05.11.2016
Amarok dostal optický facelift, s ním šestiválcový motor TDI i novou přístrojovou desku.

Nový Volkswagen Amarok V6 je nyní na českém trhu nabízen pouze ve verzi Double Cab a s automatickou převodovkou. Základní verze je poháněna šestiválcovým turbodieselem o výkonu 150 kW/204k. Hnací síla je přenášena prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky a pohonu všech kol 4MOTION. Výrobce nabízí i stejný motor se zvýšeným výkonem 165 kW/224 k. Později bude nabídka rozšířena o verzi se sníženým výkonem 120 kW/163 k a možnost volby manuální převodovky ke všem motorizacím.

Amarok má délku 5,25 metru a šířku 2,23 metru včetně vnějších zpětných zrcátek. Na otevřenou ložnou plochu s délkou 1,55 metru a šířkou 1,62 metru lze naložit jednu europaletu a – v závislosti na variantě výbavy – je možné využívat užitečnou hmotnost více než 1 t. Některé verze modelu Amarok jsou navíc schopné jízdy s přívěsem o hmotnosti až 3,5 tuny.

Bezpečnostní výbava všech verzí Amaroku s motorem V6 zahrnuje např. čelní, boční a hlavové airbagy a jako novinku i multikolizní brzdu, která zabrání následným kolizím. Nový informační a zábavní systém může být na přání vybaven systémy a aplikacemi App Connect, Guide & Inform nebo Car Net. Propojení chytrého telefonu s vozidlem prostřednictvím vstupu USB umožňuje ovládat aplikace a funkce telefonu na dotykovém displeji informačního a zábavního systému.

Jednotlivé výbavové linie modelu Amarok mají kola s větším průměrem ráfku. Například u verze Amarok Aventura výrobce dodává 20“ kola z lehké slitiny, na přání doplněná systémem sledování tlaku v pneumatikách s metodou přímého měření tlaku. Mezi další prvky výbavy patří zadní kamera, která doplňuje parkovací senzory parkpilotu. Zmínit můžeme i multifunkční volant s pádly pro sekvenční řazení, čalounění v kůži, světlomety LED pro denní svícení, osvětlení registrační značky diodami LED a osvětlení prahových trubek diodami LED.


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů