Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vojtěch Bernatský - rozčilují mě šneci v levém pruhu

Naše téma
František Mašek | 12.03.2014
Moderátor Vojtěch Bernatský (38) tráví ve svém voze Audi A6 combi významnou část svého života, a proto si zakládá na interiérovém vybavení. Nesmí chybět pořádné audio.

Jak byste sám sebe charakterizoval jako řidiče? Dodržujete předpisy?
Jsem dost impulzivní typ, takže trpělivost mi chybí. Přesto se snažím se skřípěním zubů a brzd předpisy dodržovat.

Co Vás za volantem nejvíce rozčiluje?
Nejvíc mě rozčilují šneci v levém pruhu.

Za co nejčastěji platíte pokutu? Máte všechny body?
Nerad bych to zakřiknul, ale už jsem dlouho neplatil. Nejčastěji to je za rychlou jízdu. Body raději nekontroluji.

Boural jste někdy?
Boural jsem někdy před osmnácti lety a bylo to jen takové bouchnutí. Auto bylo pojízdné. A byla to moje chyba. Jinak jsou to naštěstí jen malé škrábance.

V kolika letech jste si udělal řidičský průkaz?
Ve škole jsem býval pilným a snaživým žákem a to se projevilo i při snaze získat řidičský průkaz. Bylo mi devatenáct a bylo to samozřejmě napoprvé.

Kolik aut jste za svůj život vyměnil?
První byl fiátek 850 červené barvy, na který mi holky nakreslily čerta. Byl jsem totiž hodně živý mladý muž. Pak přišlo dalších pět aut a teď mám Audi A6 combi. Je to krásné, rychlé a spolehlivé auto, se kterým jsem velmi spokojen.

Co nesmí chybět ve Vašem autě?
Mám rád hudbu, takže je pro mě důležité audio vybavení. Koneckonců interiér auta je pro mě vlastně důležitý celý. Prostě se mi musí uvnitř líbit. Vždyť tam trávím dost významnou část života.

Kam nejdál jste se s autem podíval?
Jezdím hlavně po České republice, ale nejdál jsem byl asi v italském Livignu na horách.

Potkala Vás někdy na cestách v zahraničí nějaká závada?
Zrovna nedávno jsem, sice ne v zahraničí, ale na D1, najel na kus těžkého železa a to mi propíchlo obě kola na pravé straně auta. Byla půlnoc a já jsem byl 150 kilometrů od Prahy. Během deseti minut nás bylo se stejným problémem asi osm aut. Nakonec jsem se díky odtahovce dostal domů až ve čtyři ráno a stálo mě to zasloužený spánek a taky hodně vyprázdněnou peněženku.

Máte nějaký sen, kam byste se jako řidič ještě rád podíval?
Abych byl upřímný, tak na dovolenou raději lítám. Spíš si přeji, ať jsme já i moje auto zdraví a pokud možno se sebou spokojení.


Vizitka
• Narodil se 13. března 1975 v Ostravě.
• Vystudoval produkci na pražské FAMU.
• Moderoval nebo účinkoval v pořadech Branky, body, vteřiny; Neuvěřitelný svět rekordů a kuriozit, Duety... když hvězdy zpívají, Devatero řemesel, Výletníci.
• Už sedmkrát moderoval Olympijské studio.
• S přítelkyní Katkou má dvouletou dceru Elišku.

Foto: archiv Vojtěcha Bernatského a ČT

Hodnocení článku
3.3 z 5 (66%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
udh881, 18.03.2014 09:27
[quote=Zvirak|17.03.2014 22:17|107579][quote=Pavlik|17.03.2014 22:10|107578]
Nevím co má Pavlik vysvětlovat ! Proč všichni víte že Bernatský se řítí 200? Já nejsem závodník ale jsem fascinován jak všichni se řídí tím že "v pravém pruhu jezdí jenom blbci" A také také žasnu jak velká část pisatelů zde vykládá svá moudra bez základní znalosti dopravních předpisů. A v zahraničí se i rychlé vozy vrací zpět do pravého pruhu, a jejich řidiči se kupodivu dívají i do zpětného zrcátka. Zvláštní, že?

scuntos, 18.03.2014 09:31
Jenom debil vyblikává a snaží se vytroubit někoho předjíždějícího v levém pruhu, pokud dotyčný jede 130 a po tomto manévru se zařadí zpět vpravo. Jenom debil jedoucí v pravém pruhu 130 najede před blížící se rychlejší auto v levém pruhu, pokud by to pro něj znamenalo že by snad musel na chvilku sundat nohu z plynu, nebo nedej bože přibrzdit, pustit toho rychlejšího a počkat tak s předjetím auta před sebou.
brin, 18.03.2014 10:37


Bohužel jsou podle vaší definice řidiči na dálnicích tak z poloviny debilové...
scuntos, 18.03.2014 11:01
To nijak nerozporuju.
Pavlik, 18.03.2014 19:57


Klidně mohu - má uhnout do pravého pruhu, jak mu to ostatně ukládá zákon. Neříkám, že je to vždy možné a bezpečné, ale dnes a denně vidím bezohledné hlupáky jedoucí "hlava nehlava" svých 120-130 v levém pruhu, ačkoli mají možnost se bezpečně zařadit (třebas i do té kolony kamionů) a nezdržovat ostatní. To by ale museli sami chvilku počkat za kamionem, než projede ten rychlejší.......arogantně se tak dopouštějí úplně stejného jednání, které tady moralisticky velkohubě kritizují (jako Zdeny60).
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů