Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vlado Dobrovodský - auto rád řídím, ale někdy se také rád vozím

Naše téma
František Mašek | 16.04.2014
další 4 fotky
foto: FTV Prima
Stal se podruhé výhercem reality show VyVolení. Málokdo v České republice nezná jeho jméno a tvář. Jak si Vlado Dobrovodský vede za volantem?

Nedávno jste si vyzkoušel školu driftování. Jaké jsou Vaše dojmy?

Nejdřív jsem trochu váhal a bál se. Přiznám se, že moc neholduji adrenalinovým sportům a zážitkům a nemám ani nijak zvlášť v oblibě rychlou jízdu. Navíc si myslím, že jezdím poměrně bezpečně, rozhodně za volantem neriskuji. Ale nakonec jsem byl rád, že jsem si mohl driftování vyzkoušet a že mi kluci vysvětlili a názorně předvedli, jak auto ve smyku řídit. Nebyl jsem si jistý, jestli to po nich dokáži zopakovat. Nejen, že jsem to zvládl, ale začalo mě to bavit tak, že mi bylo líto, když má jízda skončila. Ani se mi nechtělo vylézt z auta, jezdil bych klidně dál. Kdybych se na silnici dostal do smyku, už bych věděl, jak reagovat a co dělat.

A dostal jste se na silnici do smyku? Nebo měl jste nějakou autonehodu?

Měl jsem před necelými pěti lety nehodu ve Španělsku, ve Valencii, kde jsem tenkrát žil. Vozil jsem Afričany dodávkou na pole, když do nás najel kamion a my se v autě několikrát otočili. Byl to můj nejhorší zážitek za volantem, strašně jsem se bál, že se někomu něco stalo. Tenkrát jsem ještě neuměl moc dobře španělsky, což byl taky trochu problém. Ale naštěstí nikdo nebyl zraněný, což byl zázrak, protože auto vypadalo po té nehodě strašně.

Jaký máte vztah k autům?

Auto rád řídím, řidičák mám už od osmnácti let, ale někdy se taky rád vozím. Po VyVolených jezdím po různých akcích, takže docela hodně cestuji po republice. Nemám rád příliš velkou rychlost nebo jízdu po hodně úzkých silnicích. Nedávno jsme někam jeli a cesta vedla zasněženou krajinou, vyloženě jsem si ji užíval a připadal jsem si jako v pohádce.

Jste technický typ?

Jsem naprostý technický antitalent. Peru se s počítačem, mám problémy s chytrými telefony. Všechno je na mě zbytečně moc složité, u těchto přístrojů ovládám jen základní funkce. Před zhruba osmi lety jsem si po první výhře ve VyVolených koupil hi-fi sestavu. Musel mi ji přijít zapojit kamarád, na něco takového opravdu nemám buňky.

Stal jste se historicky prvním dvojnásobným vítězem reality show VyVolení. Jaké to je, vstoupit podruhé do stejné řeky?

Jsem o osm let starší, taky mnohem zkušenější. Mám nad spoustou situací mnohem větší nadhled. Smířil jsem se s některými věcmi, o nichž jsem si myslel, že dopadnou úplně jinak. Teď vím, že nedopadnou. Ale mně už to nevadí. Od svých třiceti let jsem klidnější, spokojený a vyrovnaný. Ale i já mám stále nějaké představy o životě, nějaké sny a plány, které bych chtěl realizovat.

A to jsou?

Chtěl bych být herec. Absolvoval jsem ve Španělsku herecký kurz a během něj jsem si uvědomil, že by mě tahle profese opravdu hodně lákala. Jenže právě tenhle obor je hodně o kontaktech a o štěstí, také pak o nabídce, která ovšem nikdy nemusí přijít.


Vizitka
• Narodil se 12. května 1978 v Brně.
• Mediálně známým se stal díky své účasti v první řadě české mutace reality show VyVolení (2005), ve které také zvítězil a získal tak 11 000 000 korun.
• Po tomto úspěchu se odstěhoval do Španělska, kde navštěvoval školu herectví.
• V roce 2013 se opět vrátil prostřednictvím reality show VyVolení, jejíž čtvrtou sérii opět vyhrál.
• Je cholerický, ve vile byl občas až hysterický.
• Původně se živil jako kuchař.
• Otevřeně přiznává svou homosexualitu.
• Bývalý přítel Robert Votruba o něm napsal knihu s názvem Můj život s Vladkem (2005).

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů