Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vivaro vítězem britského eko-maratonu

Nové modely
Karel Směšný | 06.11.2012
foto: opel
Vauxhall Vivaro ecoFLEX, dvojče Opelu Vivaro, triumfoval ve Velké Británii v soutěži „MPG Marathon“.

Vauxhall Vivaro dosáhl reálné průměrné spotřeby o 37 procent nižší, než jakou udává výrobce jako normovanou spotřebu v kombinovaném provozu. Automobil, jehož posádku tvořili archivář značky Vauxhall Andrew Duerden a známý specialista na eko-jízdy Neil McIntee, vydavatel magazínu VansA2Z.com, vykázal průměrnou spotřebu 4,3 l/100 km. Výrobcem uváděná kombinovaná spotřeba tohoto modelu Vauxhall Vivaro ecoFLEX 2.0 CDTi o výkonu 84 kW (114 k) přitom činí 6,9 l/100 km.

Tento výsledek představoval nejenom nejvýraznější procentuální snížení reálné spotřeby u užitkového vozu, ale absolutně nejlepší výsledek v soutěži, kde bojovaly i vozy kategorie van. Vauxhall Vivaro porazil i novinku na trhu Ford Transit Custom nebo Volkswagen Transporter.

Soutěž Fleet World MPG Marathon je nejstarší soutěží v úsporné jízdě pořádanou ve Velké Británii. Dvojdenní podnik se jede oblastí pahorkatiny Cotswolds na jihozápadě Anglie. Trasa byla letos dlouhá 563 km a zahrnovala venkovské silnice první i druhé třídy i dálnice.

Modernizovaný Vauxhall Vivaro ecoFLEX, který byl na trh uveden v tomto roce, je vybavený technologiemi, jako jsou např. systém recirkulace výfukových plynů nebo převodovka s optimalizovanými převodovými poměry. K dalším prvkům, snižujícím spotřebu paliva a emise, patří vylepšený chladicí systém motoru, pneumatiky s nízkým valivým odporem a drobné aerodynamické úpravy.

Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů