Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Veterán Tip: Cadillac DeVille 7.7 V8 Cabrio

Aktuality
Blaháček Marek | 22.08.2015
Máte rádi velké americké koráby s plnotučnými benzínovými osmiválci, ale nechce se vám je draze a složitě dovážet? I u nás se dají občas najít zajímavé kousky a jedním z nich je námi vybraný Cadillac DeVille z roku 1970.

DeVille byl v nabídce amerického Cadillacu mezi lety 1949 až 1993. Od začátku byl výsadou tamní smetánky a je možné jej spatřit v celé řadě filmů. Jednalo se o právoplatného zástupce „amerik“ s obřími rozměry a především velkými benzínovými osmiválci s ještě větší spotřebou.

DeVille spatřil světlo světa už v roce 1949, kdy se prodával jako dvoudvéřové kupé v rámci řady Series 62. V historii automobilky se jednalo o přelomový model, neboť vůbec poprvé u tohoto vozu nebyly použity středové sloupky. Jak roky plynuly, ve voze se objevovalo stále více nových prvků výbavy – v roce 1964 se pod kapotu dostal osmiválec o objemu rovných sedm litrů, nová automatická převodovka Turbo-Hydramatic, ale především dostal DeVille jako jeden z prvních vozů na světě automatickou klimatizaci.

Nyní už k vybranému kousku. Ten byl vyroben v roce 1970, pod kapotou se ukrývá osmiválec s objemem 472 cui (na dnešní dobu nepředstavitelných 7,7 l!) o výkonu 375 koní (276 kW) a točivém momentu až 495 Nm.

Nepředpokládám, že by s podobným autem chtěl někdo jezdit častěji než několik hezkých víkendů do roka, jelikož spotřeba paliva dosahuje dvouciferných hodnot a tou první je téměř vždy dvojka. Zajímavost: v roce 1971 zvítězilo kupé DeVille v dálkovém závodě od západního k východnímu pobřeží USA s názvem Cannonball Run, když dosáhlo průměrné rychlosti 136,2 km/h a spotřeby 26 l/100 km. U pump vás budou milovat…

Na první pohled byste mu jistě 45 let nehádali, karoserie je ve velmi dobrém stavu, stejně tak interiér ala obývací pokoj. Pod kapotou stačí trochu „uklidit“ a nebudete se muset za nic stydět.

Vůz prodává společnost AUTO PLACE nedaleko Rakovníka za cenu 299.000 Kč.

Vybrali jsme pro vás
Hodnocení článku
3.6 z 5 (72%)
Hodnoceno: 5x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
AlešTer, 28.07.2018 19:55
Cadillacy jsou má vysněná auta už dlouho se dívám po tomhle https://www.veteran-prodej.cz/vuz/cadillac-eldorado-convertible-123/ a doufám, že si ho jednou koupím
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů