Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ve firmách vzrůstá obliba omezovačů rychlosti

Naše téma
Blaháček Marek | 06.04.2014
Správci firemních vozových parků se snaží ušetřit na provozních nákladech automobilů. Velké oblibě se nyní těší omezovače rychlosti. Omezují se také nároky zaměstnanců na firemní vozy jako benefitu k práci.

Ceny pohonných hmot se drží vysoko a fleetoví manažeři se všemi možnými způsoby snaží snížit náklady na pohonné hmoty u firemních vozů. Jednou z cest, které k tomu mají pomoci, jsou omezovače rychlosti.

"Vzhledem k současné ekonomické situaci mnoho firem hledá všechny možné způsoby, jak snížit náklady na provoz svých flotil. Cenově dostupným a praktickým řešením, jak snížit spotřebu paliva, mohou být omezovače rychlosti. Díky tomu zájem o tyto produkty stále stoupá," řekl Andrew Smith, výkonný ředitel společnosti Cobra.

Použití omezovačů rychlosti u firemních vozů může přinést i jiné pozitivum než jen snížení nákladů na pohonné hmoty. Velká část firemních řidičů překračuje limity maximálních rychlostí, čímž se také stávají nebezpečnější pro ostatní řidiče. Toto chování často odůvodňují tím, že jim zaměstnavatel dal úkol, aby dojeli na místo určení v čase, během něhož tuto cestu nelze při dodržování rychlostních limitů stihnout. Omezovače rychlosti jim však nedovolí jet rychleji, než na jakou maximální rychlost jsou nastaveny, což pozitivně ovlivňuje i bezpečnost provozu. Sníží se riziko, že řidič zaviní nehodu a tím také hrozba vysokých nákladů na odstraňování jejích následků.

Společnosti se pořád ještě vyrovnávají s následky finanční krize a zvyšujícími se cenami pohonných hmot, které od roku 2007 vzrostly více než o polovinu. I kvůli tomu se nyní snaží omezovat počet kilometrů, které zaměstnanci s firemními auty ujedou, a snaží se pro služební cesty stále více využívat veřejnou dopravu. Pro řadu firem je cesta podnikovým autem až poslední možností, kterou zaměstnanci při obchodní cestě mají.
Zaměstnanci už také nemohou využívat služební auta pro vlastní potřebu v takové míře, jak tomu bylo doposud. Náklady na jejich provoz se zvyšují, a tak je stále větší počet zaměstnanců odkázán na své vlastní vozy. Podniky se také snaží co nejvíce využívat moderních technologií – místo klasických firemních cest přicházejí na řadu videokonference. Všechny tyto aspekty přispívají k tomu, že firemní vozy už nejsou tak vytěžovány jako dříve.

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů