Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Detroitu budou představena auta budoucnosti

Aktuality
TZS | 08.01.2007
další 4 fotky
foto: www.repubblica.it
Od neděle se koná v Detroitu největší autosalon v Severní Americe, North American International Auto Show. Velkou pozornost lákají concept cars neboli studie aut, jak by mohla vypadat v budoucnosti?

Tam se od neděle bude konat největší autosalon v Severní Americe, North American International Auto Show, jehož se účastní téměř všichni výrobci světa. K vidění by podle organizátorů letos mělo být nejméně 45 nových modelů, další novinky zatím podle nich automobilky tají.
Jisté ale je, že velkou pozornost přilákají také takzvané concept cars neboli studie aut, jak by mohla vypadat v budoucnosti.
Dva takové modely chce představit například koncern Ford, bude se jednat o modely Lincoln MKR a čtyřdvéřový sportovní Interceptor, který navazuje na model Mustang.
"Má duši Mustangu, svou sílu ale zároveň spojuje se sportovní elegancí limuzíny ze šedesátých let," prohlásil o něm hlavní designér Fordu Peter Horbury.

TIP: Budoucnost přinese povídavá auta

Z dílny značky Jaguar pak bude k vidění studie limuzíny XF, která by "naživo" měla být představena v září.
Přestože detroitský veletrh letos bude slavit své stoleté výročí založení, nebude automobilkám zřejmě příliš do smíchu. Právě na trhu v Severní Americe totiž neustále panuje cenová válka a podíl konkurence z Asie roste. Situaci komplikuje také rostoucí cena ropy, což výrobce tlačí k produkci úsporných aut. Tyto modely tak budou tvořit jednu z důležitých skupin na veletrhu.
Fakt, že úsporná auta a takzvané hybridy za stávajících vysokých cen benzinu ve světě zažívají a i nadále budou zažívat velký boom, svědčí i čerstvě zveřejněná studie společnosti KPMG. Ta "vyzpovídala" 150 vysokých manažerů z automobilového sektoru z celého světa a 89 procent z nich se domnívá, že primární vlastností, kterou při nákupu vozu nyní zákazníci berou v potaz, je právě úspornost. A až za ní kvalita či bezpečnost.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů