Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Trochu jetý Yeti - malá sonda majitele

Recenze uživatelů
Jaromír (61) - Česká republika | 01.03.2016
Nedám na škodovky dopustit. Jezdím celoročně i na ryby mimo silnice a výbava 4x4 se hodí.
Značka:Škoda
Model:Yeti
Typ:4x4
Karoserie:kombi
Objem motoru:2000
Palivo:nafta
Rok výroby:2010
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:74000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:5 let
Průměrná spotřeba:6.4
Poruchy:vozidlo servisováno bez poruchy
Předchozí vozidlo:Škoda Octavia

Vozidlo s max. výbavou včetně duální klimatizace. Topí výborně (delší dobu trvá než se zahřeje), teplotu motoru drží v pohodě. Spotřeba v zimě nižší o litr z důvodu použití užších pneu. V létě 225/17 v zimě 205/16. Zatím vše původní mimo přídavnou el. pumpu topení, brzdy v pohodě. Vše bez problémů.

Nedám na škodovky dopustit. Jezdím celoročně i na ryby mimo silnice a výbava 4x4 se hodí. Občas používám vozík a v podstatě ani nevím, že ho za sebou mám. Malá nevýhoda je, že při couvání není vozík vidět, ale chce to jen zkušenost. Vozidlo je garážované.

Po 4 letech vyměněn akumulátor ale to je asi v normě. Nastupování i vystupování z auta je výborné a když jedu v jiném autě, tak je to hned znát. Sada na opravu pneumatik pracuje dobře, ale je třeba mít ve výbavě hever, aby bylo možno kolo zvednout a otáčet s ním pro lepší aplikaci kapaliny do všech míst. Jezdil jsem na takto opravené pneu ještě týden, než jsem sehnal novou, která byla zničená vozidlem než zastavilo. Kompresor nedovede nahustit pneu na zemi při úplném vyfouknutí.

KladyZápory
spolehlivost  drahý značkový servis  
jízdní vlastnosti    
ergonomie ovládání    
   
   





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
2
Pružnost motoru
3
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
3
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.69
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.5 z 5 (70%)
Hodnoceno: 11x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
PetrT, 04.03.2016 17:33


Zimní pneu jsou většinou užší. To je zásadní pro spotřebu. A pokud je v zimě sníh max 14 dní je ta nižší spotřeba reálná.
Pavlik, 04.03.2016 20:25


Co zde padlo ohledně rozměru pneu je samozřejmě nesmysl (16" vs. 17"), vnější obvod kola je vždy stejný. Pro spotřebu je důležitá šířka pneumatiky, přičemž zimní kola jsou většinou užší a tedy auto s nimi by teoreticky mělo dosáhnout menší spotřeby paliva. Zase na druhou stranu, zimní pneu mají o dost vyšší valivý odpor.....Většinou je tak spotřeba na zimních pneu vyšší i přes jejich menší šířku (a zimní delší zahřívání má vliv samozřejmě také - u mých aut to dělá o 3 dcl na 100km více).
HoNZA, 04.03.2016 21:34


To co je napsáno o gumách scouta je pravda. auto je na nich podstatně živější a má menší spotřebu. tachometr proměřuje - tachometrových 50 je cca 41. kolega v práci mi to popisoval - jezdí už druhého scouta.
Pepe, 05.03.2016 08:28


Souhlas.
Další vliv má (alespoň u mě) styl jízdy. Obecně jezdím v zimním období defenzivněji, navíc přeci jen stále určité procento řidičů v zimě nejezdí, takže je to znát i na hustotě provozu.
David V, 07.03.2016 09:38


Co se týká obvodu kol, tak kombinace průměru ráfku a výšky běhounu jsou definovány tak, že rozdíly obvodu jsou v jednotlivých procentech, takže tím to není. Šířka běhounu hraje roli, ale větší roli hraje správný tlak v pneu, výška vzorku a měkkost směsi. Pokud Vám v pneuservisu nafoukají střední tlak (dle rozsahu) při 20°C, tak při 0°C jste na minimálním tlaku a při -10°C jsou gumy podhuštěné. Co 10°C to 0,1 bar (spočteno a měřením ověřeno). Další věc je delší ohřev motoru, který s pneumatikami nesouvisí, ale spotřebu zvedá.
Mám stejnou šířku letních i zimních (léto 17", zima 16"), hlídám si tlak a rozdíl spotřeby mám zanedbatelný, spíše v zimě mám nižší, protože jezdím dálky na hory, byť se střešním boxem.
Takže zkontrolujte tlak u auta venku a zhodnoťte složení tras, protože to má podle mě největší vliv, stejně jako zmíněná defenzivní jízda. Pneumatika samotná zas tak zásadní vliv nemá.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů