Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Yaris 1.3 VVTi - jak slouží po 130 tis. km?

Recenze uživatelů
Jakub (30) - Česká republika | 17.03.2015
foto: km77.com
Yarise jsem pořizoval nového u dealera s opičkou na střeše. Předání bylo malým svátkem, auto čekalo pod plachtou s mašlí a pořídili mi první společnou fotku. Motor 1.3 byl jasnou volbou.
Značka:Toyota
Model:Yaris
Typ:1.3 VVTi
Karoserie:hatchback
Objem motoru:1 298
Palivo:benzín
Rok výroby:2008
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:130 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:7 let
Průměrná spotřeba:6 l
Poruchy:spojka, náboj kola, abs. čidlo
Předchozí vozidlo:Peugeot 206

Yarise jsem pořizoval nového u dealera s opičkou na střeše. Předání bylo malým svátkem, auto čekalo pod plachtou s mašlí a pořídili mi první společnou fotku. Motor 1.3 byl jasnou volbou, 1.0 asi není špatný, ale pouze jako druhé auto do rodiny, po zkušební jízdě si motor neumím představit ve 4 lidech s bagáží. S 1.3 je svezení svižnější a není tolik znát, že máte spolujezdce, nebo když zapnete klimatizaci.

Auto má dobrý rejd, městsky naladěné řízení a na malý vůz výtečně řešený vnitřní prostor. Vzadu pomáhá absence středového tunelu, i zadní sedačky se dají posunout a zcela sklopit (odděleně). Při ponechání druhého dna kufru vznikne sklopením sedaček rovná plocha. Což je praktické při stěhování, např. krabic. Řidiči ztěžují výhled širší sloupky, nepříjemné je to zvláště při odbočování na křižovatkách s přechody pro chodce. Je to o zvyku, ale vyžaduje to v podobných situacích vyšší pozornost a opatrnost.

Tichou jízdu občas ruší hluk od kol, yaris na rozdíl od fabie nemá podběhy ošetřené 'takovým tím gumovým nástřikem', takže projetí štěrčíkem slyšíte.

Naprosto bez závad jsem jezdil 5-6 let. Řešil jsem jen 'oděrky':
- pokus o vylomení zámku (nový zámek + lak, zámek cca 5.000 Kč, lak šel do desítek tisíc, samozřejmě by stačilo zamalovat daný kousek)
- odřený nárazník a blatník (lak, bylo to opět na plech)
- popraskané pacičky u světla (nacouvala do mě paní na křižovatce, promáčklý nárazník a u světla praskly pacičky od šroubků, nové světlo cca 5.000 Kč)
- sražené zrcátko - vypadlo a ztratilo se sklo, zbytek drží, jen jde hůř sklápět, zrcátko stálo 1.000 Kč.

Po dobu záruky (3 roky) je u Toyoty výhodou asistence - využil jsem ji 2x a byl jsem za ni rád, i když dnes už bývá v ceně všech pojištění. Jednou mi došel benzín na dálnici (ano, jsem blond) a podruhé mi měnili před cestou do zahraničí zadní obrysovou žárovku, protože to bez vyjmutí celého světla nejde. Přední žárovky jsou uživatelsky vyměnitelné, byť prostor za světlometem je tak pro ruku asijské teenagerky. Poprvé to bylo se vztekáním přes půl hodiny, ale pak už méně.

Servis je u Toyoty na úrovni, alespoň pod tou opičkou na střeše. Hodně věcí se dá domluvit na počkání, stará se o vás recepční (i když máte jen yarise), případně vás odvezou na metro. Ceny jsou vyšší, ale přístup a prostředí tomu odpovídá. Malá garančka (po 15 000 km - tedy olej, filtry a kontrola) stojí do 2.500 Kč. Větší se pak dělá po 30 000 km, tam je navíc brzdovka a nestojí myslím víc než 3.500 Kč. Samozřejmostí je potah na sedačku, volant, kobereček, mytí vozu před předáním a rozhodně s vaším autem nepojede účetní do 'hypky' na nákup, jako se mi stalo s roomsterem u jednoho nymburského dealera. Konkrétně u toho dealera s opičkou má Toyota podíl a na kvalitu dohlíží.

Kolem 100 tisíc km se mění klínový řemen, který mi povrzával už mnohem dříve, chladná rána jsem odjížděl jako s favoritem, a ne s Japoncem. Také jsem měnil přední brzdy, s ohledem na cenu ale 'u nás na venkově'. Svíčky se dávají na různé intervaly, rozdíl jsem nepoznal. Dobré je, že VVTi motory mají řetěz, není tedy třeba tak často 'dělat rozvody'. Ani řetěz ale není věčný.

Yaris je citlivý na nekvalitní palivo, když jsem natankoval u dvou místních specialistů, auto mi bylo schopné při rozjezdu chcípnout. Do motoru s VVTi nedáte LPG - pokud ano, cena montáže s mazáním je tak vysoká, že se to snad nemůže vrátit. Od ethanolu mě nikdo neodrazoval, ale do přestavby jsem nešel vzhledem k nižšímu nájezdu v posledních letech. Mladistvé tankování 100oktanových reklamních rádoby formule jedna paliv už mě dávno přešlo, tankuji u dvou značek, většinou běžnou 95. Spotřeba dle počítače kecá o cca 0,2 litru, po zajetí klesala, nedávno jsem jel Praha – Liberec a zpět za 5,6 l ve 3 lidech s lehkou nohou. Dá se i trochu méně. Obvykle jezdím dynamicky, spíše svižněji, spotřeba bývá do 6,5 l – podle poměru město/okresky/dálnice.

A nyní k závadám. Zlobí čidlo ABS, v zimě občas vypne. Asi zkorodovaný konektor. Čidlo za asi 6.000 Kč se doporučuje vyměnit s kablíkem za 1.500 Kč, tedy zatím jezdím bez něj. Zimy jsou v nížině suché a kontrolka se dlouho nerozsvítila. Teď, ke 130 000 km, se mi začalo zadírat ložisko zadního kola, a to mě dost zklamalo, zvláště cenou. S ABS stojí výměna přes 10.000 Kč, díl je 2-3x dražší než na fabii nebo fiestu. Bude mi ho měnit lokální renomovaný, ale neautorizovaný servis za 7.000 Kč včetně práce. Doufám, že se tím vyřeší i čidlo ABS, ale při mém štěstí to bude to na druhé straně. Také mi odchází spojka, sám jsem si toho ani nevšiml kvůli pozvolnému nástupu. Spojková sada stojí také 2x víc než u aut stejné třídy jiných značek. Samozřejmě to může být stylem jízdy, ale nejde o můj první vůz a ani jej často nepůjčuji. Zhruba ve 120 000 km se mi rozsvítila kontrolka pro čidla kolem motoru a výfuků. Podle autorizovaného servisu odešel katalyzátor (aby vyhověl normám, tzn. rychle se zahřál a začal fungovat, je malý a blízko motoru, tím ale trpí při provozu na dálnici).

Emisemi vozidlo prošlo, může to tedy být jen čidlo. Doporučený postup je vyměnit katalyzátor (u yarisu s celým výfukem za 12.000 Kč) a do výměny kontrolovat spotřebu, pokud neroste, neděje se prý nic zásadního. Po pravdě součet těchto položek a hlavně srovnání s cenami jiných vozů je pro mě velkým zklamáním. Chvílemi lituji, že jsem auto po 100 000 km neprodal a nekoupil třeba větší a starší mondeo. Jen těžko bych do něj dal víc, než mě teď čeká. Na druhou stranu krom pravidelných prohlídek a těchto závad nevím, co je servis, dolévám jen kapalinu do ostřikovače a jinak se o nic nemusím starat. Mimochodem třeba výměna čelního skla (není vyhřívané) stojí v autorizovaném servisu 15.000 Kč. Zjišťoval jsem to kvůli pojištění a nakonec si raději zaplatil havarijko s nízkou spoluúčastí.

Z prvotního, více než pětiletého nadšení jsem tedy přešel k rozpačitému období. Po pěti letech bych si jiné auto než Toyotu nekoupil. Dnes vím, co to Toyota znamená, ale koupi bych zvážil. Díly, které sháním v druhovýrobě, bych měl na fabii za stejnou cenu z autorizovaného servisu, natož z druhovýroby. Na technické jsem sice byl pochválen „jako nový, to jsou ty japonci“, což u negarážovaného auta může být pochvala, ale náhradní díly si za to nekoupím.

Obecně můžu stále doporučit. Yaris 1.3 je motoricky zajímavý, praktický malý vůz, se kterým jsem se nebál vyrazit ani na jih Francie. Zvláště s novější 1.33 s šestistupňovou převodovkou a 10 kW navíc je velmi příjemné svezení. Myslím, že přinese více užitku než konkurenční vozy a podle ostatních recenzí a kladných ohlasů se snad v mém případě jedná jen o smůlu. A přiznejme si, že u jiných značek mít 'smůlu na kus' bývá daleko dražší...

KladyZápory
vnitřní prostor vyšší cena náhradních dílů
dynamika VVTi motorů vyšší cena servisu
asistence po dobu záruky v ceně vyšší pořizovací cena
bezkonkurenční servis menší počet autorizovaných servisů
vyšší zůstatková cena  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.23
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.1 z 5 (82%)
Hodnoceno: 56x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
, 17.03.2015 13:33


Díky za zajímavé zkušenosti z provozu. Uvítáme malinko podrobnější popis, který bychom následně publikovali http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost díky
Martin Srb, 17.03.2015 15:27
7 000Kč za výměnu jednoho zadního ložiska je mimo.

Zadní náboj s integrovaným snímačem ABS stojí 2 772Kč s DPH od formy SKF, takže si někdo naúčtoval za výměnu 4 000Kč neboj kupoval na autokelly, kde jsou ceny od 3 900Kč s DPH.

S mondeem byste dopadl stejně, já měnil obě zadní ložiska autokelly SKF náboj se snímačem 6 500, jiný eshop z kterého kupuju 2200-2300 nepaamtuju si přesně, jedno jsme nechával dělat v aut. servosu, kde si naúčtovali 120Kč za výměnu , druhé jsme si dělal svépomocí.
stojan.jakotycka, 17.03.2015 23:10
Tak já na Yaris taky nedám dopustit, alespoň na první generaci, mám rok 2002, 1,4D-4D , jeden z posledních vyrobených v japonsku je to dělník a nezmar, novejch se v ČR prodalo jen pár, ten můj je dotažený z F, určitě stočený (proč by se jinak ztrácela serviska) v roce 2008 jsem ho koupil s 52000km, teď mám 158000km, za celou dobu: měním olej a filtr po 15k km, 2x vzduchovej filtr, 1x destičky, 1x kotouče + destičky, seřídil jsem ruční brzdu, vyměnil jednu H4 žárovku, 1x přední ložisko při 140 000km, 2x čelní sklo a krom toho kapalinu do ostřikovačů 2 sady kol a naftu. Auto vůbec nešetřím, sedačky jsou sklopené hned a pak se do něj dá nasoukat 12 pytlů směsi po 35kg, tlumiče i pera jsou ve vyborne kondici. (ABS má, funguje a nezlobí) Je to druhý auto do rodiny, tak ho musíte brát, není to určený na dlouhý štreky, byl jsem s ním párkrát na jihu Francie a jednou na východu Slovenska, ale to vše bylo z ekonomických důvodů, a nikomu bych nepřál po celodenní jízdě ten těla bol. Ani bych to nikomu nedoporučoval, nenáročný dříč. Jak už tu někdo psal, příště půjdu zase do Yarisu, pokud se mi nebo manželce nepřihodí nějaká nehoda, tak to určitě nebude aktuální generace
Kadeloid, 18.03.2015 07:02
Taktéž mám Yarise 1,3 z roku 2006. Koupil jsem to jako ojetinu v roce 2012 a na tachometru to mělo natočeno 90tis. Nechal jsem si tam dát LPG bez přímazu a momentálně máme 170tis. Vůle ventilů jsou pořád stejné a návratnost mám už dávno za sebou. Viděl jsem i Yarise s LPG a měl podle servisky 400tis. Jezdím běžně za 7,5l. Za tu dobu jsem dělal akorát přední kotouče, destičky, oleje, filtry, lišty do stěračů, baterku a nespočet žárovek. Ty mi docela odcházejí. Ložiska, ABS, tlumiče, pružiny, čepy, silentbloky atd. s tím problém stále nemám a nevypadá to, že by s tím byl problém. Je to neuvěřitelnej pracant. V nouzi utáhne i 2t vlek. Odvezu v něm i zárubně s dveřma. Jezdím jak dálnice, tak okresky, ale na dálnici už je to hukot. Chybí tomu tempomat a šestka. Také to má trošku pobouchané nárazníky, ale to neřeším. Za mě výborný auto.
Koloss, 18.03.2015 13:55


Já na Mondeu měnil jedno zadní ložisko s nábojem (hatchback), SKF mně přišlo na 3500, výměna banální práce svépomocí.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů