Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota v Ženevě představí nové aygo, nezapomněla také na hybridy

Aktuality
Karel Směšný | 05.03.2014
Mimo nového ayga, posledního z kolínských trojčat, Toyota ukáže mnoho nových konceptů a hybridů.

Ve stánku japonské Toyoty bude možné spatřit koncepty FV2 a FCV, pětici hybridů – Yaris Hybrid, Auris Hybrid včetně varianty Sports Tourer, chybět samozřejmě nemůže Prius včetně jeho nové sedmimístné verze Prius+.

Návštěvníci mohou také spatřit novou generaci modelu aygo, který byl posledním nepředstaveným vozem z kolínských trojčat.
Techniku sdílí se sesterskými vozy. S délkou 345 cm a šířkou 162 cm se nové aygo opět nejlépe hodí do městského provozu. Snadné parkování slibují zkrácené převisy a poloměr otáčení 4,8 m. Podvozek využívá přední nápravu typu Pseudo McPherson a zadní deformovatelnou příčku z tvarované trubky. Ve srovnání s dílem z lisované oceli má toto řešení nižší hmotnost.

Pod kapotou vozu s hmotností jen 840 kg je možné mít litrový benzínový motor s výkonem 68 koní, s nímž lze kombinovat pětistupňové manuální a robotizované převodovky.

TIP: V Kolíně startuje výroba Toyoty Aygo druhé generace

Do zavazadlového prostoru lze naložit 196 litrů nákladu se sadou na opravu pneumatik nebo 180 litrů s rezervním kolem. Počáteční objem může být zvýšen na 750 litrů sklopením opěradel zadních sedadel dělených v poměru 50:50. Práh zavazadelníku se nachází 77 cm na zemí.

Posádku chrání sériově montovaná šestice airbagů (dva čelní, dva boční vepředu a dva hlavové chránící přední i zadní sedadla), instalaci dětských autosedaček ulehčují úchyty Isofix.

Na řidiče čeká systém bezklíčového otvírání a startování, systém sledování tlaku v pneumatikách, ABS, elektronický rozdělovač brzdného účinku, systém brzdové podpory v kritických situacích a odpojitelný elektronický systém kontroly stability (ESP). Systém je vpředu doplněn o vzduchem chlazené brzdové kotouče o průměru 247 mm a vzadu o bubnové brzdy o průměru 200 mm. Standardem je také asistent pro rozjezd do svahu.

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů