Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Corolla E11

Recenze uživatelů
Marek () - nerozhoduje | 05.04.2006
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Toyota Corolla E11 | foto: Marek
V roce 1997 jsem koupil novou Corollu, třídveřáka s motorem 1332 ccm v základní výbavě. Pro mladého kluka s přítelkyní to auto bylo naprosto dokonalé. Chyběla jen klimatizace a lepší kola než základní plecháče (ale s výbornými pneumatikami Michelin).
Značka:Toyota
Model:Corolla
Typ:E11
Bližší označení:1997-2001
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1332
Palivo:benzín
Rok výroby:1997
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:82 000
Najeto km nyní:132 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:3 roky
Průměrná spotřeba:6.5 l/100km
Předchozí vozidlo:Toyota Corolla
Corolka jezdila skvěle, dá se říct jako by měla motor 1.6, podvozek seděl výborně jak v zatáčkách, tak i ve vyšších rychlostech (do 180 km/h), ale nebyl až tak tvrdý, pořád bylo dost komfortní svezení.
Obzvlášť musím vyzvednout jízdní vlastnosti v zimních podmínkách. Dokonce jsem s ní prorážel stopu na sněhem zapadlé cestě (cca 10 - 20cm sněhu na vozovce v mírném stoupání po délce cca 2 km). Bylo to ale také zásluhou výborných zimních pneumatik Dunlop Winter sport.
Poté, co se naše rodina rozrostla o dvě děti, byl čas na výměnu auta za větší. Avšak po delším rozhodování padla má volba na pětidvéřový vůz stejné značky s rozšířenější výbavou. Černá Corolla (pětidvéřový hatchback) je opravdu krásný kousek (spojlery, výfuk a doplňky od TTE, zadní bubnové brzdy předělané na kotouče, snížený podvozek, upravené řízení atd.). Auto jezdí fantasticky, podvozek je tvrdší a sedí jak přibitý, avšak ne na úkor komfortu. U této větší verze je už motor 1332 ccm trochu slabší (chtělo by to motor alespoň 1.800 ccm, aby se dal využít potenciál podvozku). Delší jízdy jsou celkem pohodlné, jízdu do Chorvatska jsem si užil. Dálnici jsem absolvoval v rychlosti 140 km/h až 180 km/h v plně naloženém voze bez problémů se spotřebou do 7.2 l/100km.
V zimě na sněhu vůz nesedí a nedrží perfektně stopu jako třídveřový model (následek dlouhého převisu a tvrdého podvozku), je více nedotáčivý,ale u předních náhonů je to běžný jev.
Corolla 97 s pravidelným servisem nemá žádné větší problémy. Jediná vada je, že po dvou letech je potřeba měnit brzdové kotouče (časem se projeví zvlnění a drážkování na nich). Někdy jedu trochu svižněji úseky se zatáčkami, stoupáním a klesáním, ale pořád se chovám k vozu ohleduplně, takže chyba bude asi v brzdách a ne v mojí jízdě.
Celkový dojem z vozu je velice příjemný.
KladyZápory
nízká spotřeba zvlněné kotouče
nízké náklady na provoz špatné odhlučnění interiéru od vozovky
výborný motor menší prostor na zadních sedadlech
velikost zavazadlového prostoru  
nezájem u zlodějů :-)  





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
3
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
3
Pružnost motoru
2
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.79
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Lary, 25.04.2006 19:06
Budeš tomu muset věřit kamaráde, já mám verzi 1,3 G6 ´98, má pouhých 63 kW, 6 st. a i na šestku bez problémů po rovině udělá tachmetrových 190, v papírech má max. 180. A touto rychlostí je schpona jet trvale, protože na šestku kolem 180 točí 4500 - 5000 ot. a ne 6000 jako jiní, kteří při této rychlosti a srovnatelném objemu motoru melou z posledního.
Toto auto mě vážně příjemně překvapilo, a kdo jej nezkusil, asi fakt nepochopí, že i s malým objemem lze jezdit velmi svižně. A prakticky vždy kolem 6,2 - 6,8 l/100. K tomu nízká pojistka (1332 ccm) a prakticky minimální ůdržba. A excelentní jízdní vlastnosti (mám Eibach pružiny -3mm), které popdporuje i výborná zadní náprava (McPherson+víceprvková), se tady v diskusi pouze slovy nedají vyjádřit (u Coroll od r. 2001 už je ale jen vlečená náprava a jízdní vlastnosti už nejsou tak precizní). Prostě je to výsměch všem Fábiím a dalším nepodařeným nízkoobjemovým autům jiných značek, které si ještě dnes tady výrobci dovolí prodávat, jde jim čím dál více o zisk, nikoli vyrobit opravdu dobré auto ve všech směrech. Ale abych tyto Corolly (r.97-00) jen nevyzdvihoval, na zadních sedadlech opravduz není místa pro nohy mnoho, ikdyž to není horší než průměr. Zato sedačky vč. zadních jsou vcelku povedeně tvarované a mají příjemný potah.
Tak přeberte si to jak chcete, komu se její design vážně nelíbí, ať si ji nekupuje a my ostatní si ji budem dál užívat bez starostí a bez nervů, co se mi zas dneska po cestě pokazí .
Marek, 01.05.2006 16:21
No vidím,že buď jsou zde úplní odpůrci tohoto vozu,nebo Ti,co Corollu měly a pochopily,že toto auto servisy podporovat nebude.
Když se sejdu s majitely jiných značek a slyším jejich problémy,tak zůstávám v ůžasu,co všechno se může na autě pokazit (viz. Focus,Octavia,Audi A4,Golf,nemluvě Renaultu a Peugeotu). A argument,že ten díl jde sehnat v druhovýrobě za pár šupů mi přijde jako dost slabý!!!
Opravdu,když se o auto staráte,tak skoro nic nepotřebuje.
A ještě k designu,ten je u 5-dvéřové verze vzadu dost laciný,ale vzhledem k úpravám (2 spojlery, koncovka výfuku a chromovaná lišta) vypadá ze všech stran velice zajímavě i po tolika letech.
A těch 180km/h ve čtyřech není moje vytahování,ale chvála na motor,který má vynikající křivku točivého momentu.
Roman, 13.07.2006 00:38
Přečíst si Vaše názory je poučné, ale někdy jako v mateřské škole. Máš škaredou bábovičku já ti ji rozkopnu aneb tytuly, somár, vole, a blbost a podobně jsou Vás fakt hodny???
anonym, 24.07.2007 10:52
Pani, jazdil som na roznych autach (favorit, felicia, octavia, suberb, focus, clio, ibiza, megane, golf, leon) no vzdy ked to porovnam s corolou, tak su v minuse...
neviem, ale menit po 120.000 km tlmice na octavii sa mi zda cudne az scestne...
olupane drziaky zatvarania dveri na superbe za takmer milion po 48.000 km sa mi zda este cudnejsie...
vzrgajuci volnat pri zatacani na ibize po 34.000 je este divnejsie...
nehovoriac o tom, ze mam otlacene koleno pri dlhsej ceste od horu palubovky...
ak spomeniem palubovku, tak kto vravi, ze fabia je utulna, tak ma asi vlciu tmu...
pri megane so zakladnym motorom - z 80 chcem rozbehnut na 120, mam 5., stlacim plyn - nic, dam4., nic, dam 3. - trosku sa rozhybe...
nevravim, ze dizajnom nie je krajsi leon napr. ako corolla, no kvalitovo sa na corolly nechytaju ziadne auta...
osobne som na jednej odjazdil 280.000 a okrem naplni a filtrov (v autorizovanom servise) som nemal problem... ziadne olupane klucky, madla dveri, otlacene kolena, vrzgajuce volanty, vrzgajuce plasty, ziadne problemy s rozbehom...
dizajn hodnotit tazko, lebo ako vravi kolega, kazdemu sa paci nieco ine...
anonym, 14.02.2008 20:39
Na 100 procent pravda ale o e11 uvazuji.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů