Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota chce vyrobit levnější model, než je Logan

Aktuality
TZS | 24.01.2007
Největší japonská automobilka Toyota Motor pracuje na novém přístupu k vývoji a výrobě vozů ve snaze nabídnout zákazníkům mimořádně levný model. Prohlásil to prezident společnosti Kacuaki Watanabe v rozhovoru pro list Financial Times.

"Pozornost se soustředí na nízkonákladové technologie," řekl Watanabe. "Všechno od designu po výrobní metody bude radikálně změněno," dodal. Zkušenosti z vývoje nového modelu hodlá automobilka později využít také u ostatních produktů.
Cena nového modelu by měla být podle Watanabeho nižší než cena levného rodinného vozu Logan francouzské společnosti Renault. Ten se například v České republice prodává od 199 900 Kč.
Druhá největší japonská automobilka Nissan Motor již dříve oznámila, že uvažuje o vývoji levného vozu pro rozvíjející se trhy. Podle jedné z mluvčích společnosti je v tomto směru možná spolupráce s partnerem Renault. Ten uvedl levný automobil Logan na trh v roce 2004.
Snahy japonských automobilek o snižování nákladů představují další hrozbu pro americké výrobce. Ti již delší dobu ztrácejí podíl na domácím trhu ve prospěch japonské konkurence.
Toyota loni zvýšila prodej v USA o 12,9 procenta na více než 2,5 milionu vozů. Vystřídala tak na místě třetího největšího prodejce automobilů v USA konkurenta DaimlerChrysler, jehož prodej klesl o pět procent na 2,39 milionu vozů.

TIP: Dacia Logan MCV - sedmimístné MPV za 300 000 Kč!

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Tonny, 24.01.2007 08:39
To je v našem případě úplně jedno jestli se budou prodávat levnější auta než Logan,Škoda si bude stejně pořád prodávat ty svoje předražená auta v základní výbavě dál nehledě na ceny jiných.Akorát to trochu zamává s cenami těch ojetých.
Martin, 24.01.2007 10:54
Nevim, treba jak je na tom logan s bezpecnsoti, ale treba nez koupit za 200 logana, ktery podle me bezpecnsot nema jako fabia, vzhled pred faceliftem anni neni hzky, materialy uvnitr taky nic moc. A jeste k tomu nejlevnejsi logany za 200 nemaji abs, posilovac rizeni, airbagy, je to takova skoda 120 v modernim kabatu. KDyz si do logana koupite posilvoac rizeni, ABS, airbagy tak vas vyjde minimalne na 230 tis. To radsi pujdu do bazaru a za 230 koupim treba i tu fabii kombi v lepsi vybave, nebo tech 230 invetsuji do auta jako trab focus, nebo kdyz chce nekdo velky auto, za 230 se da sehnat hezke mondeo. Ja osobne Loganu moc nefandim. Ale musim uznat ze po faceliftu je hezky.
Ráďa, 25.01.2007 17:47
Ono to není problém, mě už to kdysi napadlo proč to nikdo neudělá. Stačí aby škoda oprášila feldu a začala ji třeba za 150 tis prodávat a ostatní automobilky jak by smet
Jackas, 25.01.2007 18:48
Jasně, že si kup ojetou Fabii. To je to nejlepší co můžeš udělat) A nech se s ní barevně vyfotit! Já nevím proč tady každej mele jenom o Fábii. Článek je o tom, že Toyota bude vyrábět levný auto. Jestli bude jenom trochu koukatelný a s tou kvalitou, co má Toyota (vlastní zkušenost), tak bych se toho nebál. Ovšem, pak tady budou pořád škodivkáři, kteří nic jiného nezkusili a melou pořád tu svou. Když vidím to základní fábku, co nemá ani lakované nárazníky, tak se mi chce blejt. PS: viděl jsem spoustu rozštípaných Fabií (jsem hasič) a nevím, kde ta bezpečnost je, asi ji tam někam dobře schovali, ale lidi v tom docela umírají, sorry.
Martin, 25.01.2007 20:45
Faba v dobre vzniku s Puntem mela jako snad jedina 4 hvezdicky v malych autech. Samozrejmne ze je neco jineoh mala fabia se 4ma hvezdickama a stary BMW 5 co ani neproslo testy. Ale co potom je pdoel tebe bezpecne auto mezi malymi? Samozrejmne kdyz mala fabia naboura do neceho velkeho je to i o kineticke energii
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů