Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Auris Touring Sports se představila v Paříži

Nové modely
Karel Směšný | 01.10.2012
foto: Toyota
Na letošním autosalonu v Paříži se ve světové premiéře představila nová Toyota Auris Touring Sports, která modelovou řadu rozšiřuje o tuto karosářskou verzi.

Provedení kombi má dnes v mainstreamové části nižší střední třídy 25% zastoupení v celkových prodejích, přičemž nový Auris Touring Sports bude vůbec prvním představitelem v tomto automobilovém segmentu s plně hybridním pohonem.

Auris Touring Sports má shodný rozvor náprav jako hatchback (tedy 2600 mm), ale je o 285 mm delší, přičemž nárůst délky vozu byl využit na zvětšení zavazadlového prostoru tohoto kombi.

Auris Touring Sports sdílí s hatchbackem nové ztvárnění čelních partií, které spojuje designový jazyk Under Priority vozů Toyota se ztvárněním Keen Look, které novému kombi dává docela dynamický vzhled.

Při pohledu z boku má i kombi stejně jako hatchback nápadně zešikmené čelní sklo, které pokračuje prodlouženou linií střechy se střešními ližinami z anodizovaného hliníku a končí u vestavěného zadního spoileru. Rozšířené boční prosklení ze tří panelů používá začerněné sloupky, včetně černého klavírního lakování prostředního B-sloupku, a je podtrženo chromovým dekorem nad záhybem dynamicky se zvedající okenní čáry karoserie.

Při pohledu zezadu pak Auris Touring Sports zaujme novým designem nárazníku a výklopné zádi. Podlaha zavazadlového prostoru je posazena o 80 mm níže než v případě hatchbacku a tabulka registrační značky je naopak výše kvůli zachování vyvážených proporcí. Podobně jako u zbytku modelové řady Auris se zde objevuje nový design zadních sdružených světel zahnutých přes boky karoserie.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Rutt., 01.10.2012 14:33
Pár měsíců řeším nové, druhé auto do rodiny za cca 400 a konečně jsem našel auto které je jiné než ostatní + bonus kvality Toyota. Pokud i v reálu bude Auris Touring zajímavý jako na fotografiích, mám vybráno.

Kupuji občas časopisy, abych byl v obraze. Ovšem CZ časopis a servery = koho chleba jíš, toho píseň zpívej... Takže např. test čtyř aut, z toho tři v pozadí a v popředí úžasný Rapid... předem je jasné kdo nejlépe platí, ta palubka a výplně dveří z bakelitu předce tolik nevadí :)
Nejde o to, že automobilové časopisy, ale i servery jsou pouze reklamím letákem za který často rádi platíme, ale tady nám evidentně strkají pod nos superwagen od Škodovky: Testy Rapid vs. Octavia, Rapid vd. Dacia, Rapid vs. to co je vždy horší, nebo nesrovnatelné a samozřejmě vždy vyhrává Škodovka..., že by náhoda? Ještě pochopím, že je často vidět Lodgy kterému se v podstatě posmívají. Kdyby na sobě ale měl jiné logo, to by byla jiná píseň, jelikož za relativně málo peněz alespoň nabídne řádný prostor, se silnějším naftovým motorem 1,5 šest rychlostí, které točí na dálnici pouhých 2.200ot a reálně má spotřebu malého osobáčku.

Pak prohledávám servery v cizině a nějaký Rapid tam nikoho nezajímá, všechny nechává v klidu a víc je zajímá výše uvedená Lodgy od Dacie které se sice z počátku smějí, záhy při praktickém smýšlení jim ale úsměv mizí a mění se v lehké uznalé kývání hlavou.

Petr S, 01.10.2012 22:53
Pokud by tenhle Auris hybrid combi byl za 400 tisíc nový, tak neváhám a časem by asi nahradil současnou M6 kombi. Ale obávám se že cena spíš půjde k 500-600 tisícům a víc. Viz. současný Auris Hybrid. A za tu cenu opravdu ne. To radši zase časem půjdu (na ten můj nájezd) do ojeté střední třídy.
Rutt., 02.10.2012 19:06
Já myslel za 400t. běžnou verzi Touring, ne hybrid. O ten osobně zájem nemám i kdyby byl za 400 v ceně
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů