Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle je nové BMW řady 7

Aktuality
Karel Směšný | 11.06.2015
dalších 14 fotek
Nová generace vlajkové lodi BMW je nabitá moderní technikou. Výrobce nabídne i plug-in hybrid se čtyřválcem.

Podle automobilky je nová vlajková loď díky konstrukci z vysokopevnostní oceli, hliníku a uhlíkových kompozitů lehčí až o 130 kilogramů v závislosti na konkrétní motorizaci. O pohon se postarají šesti a osmiválcové motory – diesely zastupuje třílitr s výkonem 265 koní a 620 N.m točivého momentu, z jednotek spalujících benzín je tu také třílitr, který dává 326 koní a 450 N.m, a vrcholný osmiválec s objemem 4.4 litru, který ze sebe vymáčkne 450 koní a 650 N.m. Pro všechny motorizace je tu modernizovaná osmistupňová automatická převodovka, která umí upravovat styl řazení na základě údajů z navigace.

Již zmíněná plug-in hybridní verze má při celkovém výkonu soustavy nabídnout kombinovanou spotřebu jen 2.1 litru na sto kilometrů a čistě elektrický dojezd až 40 kilometrů.
Do standardní výbavy se dostalo vzduchové odpružení obou náprav, které prostřednictvím aktivních tlumičů udržuje stálou světlou výšku, nebo masážní sedadla. K lepšímu manévrování má pomoci řízení zadních kol. Nová řada 7 také disponuje systémem aktivního upozorňování na překážky za vozem. Připlatit si lze za laserová světla s dosvitem 600 metrů.

Modernizací prošel také multimediální systém iDrive, který lze nově ovládat pomocí gest. Umožňuje to 3D senzor poblíž zpětného zrcátka. Tím ale výčet technických vymožeností nekončí, limuzína zvládne sama zaparkovat, stačí, aby se vůz přistavil poblíž parkovacího místa, poté stačí stisknout tlačítko na klíčku s displejem BMW Display Key a vůz sám bez jakékoliv asistence zaparkuje. Systém sám řídí, volí směr jízdy a ovládá plynový či brzdový pedál.


Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů